Zomerweek Basisopleiding mindfulness (25-31 augustus)

WELKOM OP DE I AM ZOMERWEEK: BASISOPLEIDING MINDFULNESS
.

Leuk, en tegelijk écht nodig!

.
Tijdens deze zomerweek kan je een belangrijke stap zetten richting je trainerschap  en dit in een mooie en rustgevende omgeving.

 

De plaats van deze zomerweek binnen het opleidingstraject

De opleiding tot mindfulness trainer is een verrijkend en verdiepend traject waarin je alle nodige kennis en vaardigheden aanleert om zelf mindfulness training te geven.

Tijdens deze zomerweek doorloop je een centraal onderdeel van het traject, de Mindfulness basisopleiding. Je legt tijdens de basisopleiding meteen een stevig fundament voor je trainerschap, waarop je vervolgens kan voortbouwen in de overige onderdelen van het mindfulness opleidingstraject.

Het volledige mindfulness opleidingstraject bestaat uit verschillende fases en staat je toe om je verder te verdiepen en nog meer vaardigheden op te bouwen. Meer info over het volledige traject kan je terugvinden op de opleidingspagina.

Vereiste vooropleiding

Ervaring met mindfulness en/of meditatie

Waarom deze zomerweek volgen?

Deze week is ideaal voor wie graag op korte tijd een belangrijk stuk van het opleidings-traject wil afronden. Ook voor wie doorheen het jaar moeilijker vrij kan nemen kan het een goed alternatief zijn.

Je kan dus echt de tijd nemen om intensief met mindfulness bezig te zijn en vooruit te gaan. En dit kan je doen in de leuke omgeving van de stad Maastricht, die je tussen en na de sessies kan verkennen.

Maar het gaat verder, mindfulness is immers meer dan ooit nodig. Echt aanwezig zijn in het moment maakt het mogelijk om een diep contact te hebben met onszelf, met onze naasten en met de wereld om ons heen. Een dieper contact met het leven zelf. Vanuit dat wakkerder zijn kunnen we ook bewuster kiezen en handelen. Dit is misschien wel een van de grootste evolutionaire stappen die we kunnen maken.

Als mindfulness trainer kan je hier een belangrijke rol in spelen. Je leert hoe je mensen kan begeleiden in het proces van bewuster zien, voelen en handelen. Zo draag je bij aan een wakkere wereld. Je kan mindfulness ook mee helpen bewegen van het kussen naar de wereld. Dat kan alleen maar samen. Van mindful ‘ik’ naar mindful ‘wij’.

Wat maakt deze basisopleiding bijzonder?

 • Tijdens de Mindfulness basisopleiding leer je vanuit trainersperspectief over alle verschillende aspecten van een mindfulness training in de MBCT / MBSR traditie (mindfulness based cognitive therapy en mindfulness based stress reduction).
 • Deze opleiding helpt je als trainer in opleiding om snel een uitgebreide kennis en ervaring op te bouwen, waardoor je na afronding al een stevige basis hebt voor je trainerschap
  .
 • Er wordt een belangrijke nadruk gelegd op oefenen waardoor je meteen verschillende trainersvaardigheden gaat opbouwen. Je oefent onder meer met het leren begeleiden van meditaties en inquiry, en het geven van teachings.
  .
 • Er zal er ook ruimte zijn om stil te staan bij je eigen proces als trainer via groepscoaching. Waar sta je als trainer? Welke sterktes en uitdagingen merk je op? Waar leidt dit mindfulness pad toe voor mij? …

Wat kan je verwachten?

In de mindfulness basisopleiding komen onder andere aan bod:

 • een verdiepende exploratie in de persoonlijke beoefening van mindfulness
 • de structuur en inhoud van het mindfulness programma (MBSR en MBCT) van acht bijeenkomsten
 • oefenen in het begeleiden van mindfulness meditaties
 • oefenen in inquiry, de verdiepende dialoog
 • trainersperspectief geworteld in eigen oefening
 • reflecties op het mindfulness trainerschap en het verder ontwikkelen van trainerskwaliteiten
 • theoretische achtergronden van mindfulness
 • literatuurstudie
 • afwisselend werken in kleine groepen in de volledige groep.

Kosten

De kost voor deze opleiding bedraag € 1350,-

Vragen?

Heb je vragen over de inhoud van deze zomerweek of je opleidingstraject? Stel ze gerust aan Stan via iamstan@seetrue.com