ACT 4 kids

ACT kid kind trainer opleiding I AM instituut aandacht mindfulness

WAT LEER JE IN DE OPLEIDING ACT VOOR KINDEREN?

“Gun jezelf en je werk een mooie 5-daagse opleiding dit najaar!”

Je stapt met trainster: Monique Samsen over het Eiland (metafoor voor het leven), leert spelenderwijs alles over het ACT4kids-model, we gaan dieper in op o.a. hoe je motiveert en bijvoorbeeld de ouders erbij betrekt, je doet heel veel oefeningen en gedragsexperimentjes, je doet inzichten op over hoe en waarom ACT4kids aansluit bij de leefwereld en het ontwikkelingsniveau van kinderen en jongeren. Maar we gaan dit allemaal vooral op heel plezierige manier doen: spelen = leren!

Omdat we zullen voortborduren op de basiskennis van Acceptance and Commitment Therapy zoals die is voor volwassenen, is een gedegen basisopleiding bij SeeTrue of elders een voorwaarde om e.e.a. goed te kunnen volgen.”

WAT JE LEERT

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) draait niet om klachtvermindering, maar om hoe je met moeilijke zaken in het leven omgaat: coping. Je leert in de training o.a. hoe je een functie-analyse van context, gedrag, gevoel en gedachten maakt (wat de reden is dat de klachten er zijn) en hoe je de cliënt hier middels inzicht gevende ervaringen en aanleren van coping vaardigheden op een andere manier mee om kunt leren gaan.

Alles met als doel dat je kind een waardevol leven kan leiden, oftewel: zijn hart kan volgen!

ACT kid kind trainer opleiding I AM instituut aandacht mindfulness zon
ACT kid kind trainer opleiding I AM Instituut Aandacht mindfulness raket