Nieuwsbrief & Blog

Nieuwsbrief

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

  Ik wil de nieuwsbrief voor hulpverleners ontvangen

    

   Schrijf je in op onze nieuwsbrief en kom zo meer te weten over: tips & tricks voor alledag, nieuwe trainingen of trainersopleidingen, kortingen, verdiepende teksten over o.a. mindfulness en ACT, aankomende events, updates over subsidies, etc.

   Ben je hulpverlener en wil je niets missen, dan kun je je natuurlijk ook voor beide nieuwsbrieven inschrijven.

   Uitschrijven kan steeds via de nieuwsbrief. Je email-adres is strikt confidentieel.

   Blogs

   Compassie meditaties
   integreren in het werken
   met cliënten

   Werken rond schaamte, zelfkritiek en freeze.

   Stilstaand bij het werk van Gilbert rond Compassionate Focused Therapy, dat hij ontwikkelde op basis van zijn ervaring met heel wat cliënten waarmee hij met evidence based methode van cognitieve gedragstherapie niet voldoende resultaat had, geef ik graag wat meer uitleg rond het integreren van compassie meditaties in therapeutisch werk.

   Lees meer

   Veerkracht bij burn-out

   Recent wordt er in de media heel veel aandacht besteed aan burn-out. Dat is ook niet onlogisch als je weet dat burn-out symptomen 280.000 mensen treft volgens de werkbaarheidsmonitor van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV).

   Iedereen heeft er wel een mening over en er wordt veel heen en weer bericht over de magnitude van het probleem en wie hier nu verantwoordelijk voor is. Beschuldigende vingers wijzen daarbij wel eens in elkaars richting.

   Lees meer

   Met aandacht luisteren

   Je herkent het vast: je bent iets belangrijks aan het vertellen en merkt dat de ander niet echt aan het luisteren is. Je voelt je niet gezien, niet gehoord, en soms zelfs gekwetst. Misschien kruip je in je schulp om verdere pijn voor te zijn. Of er welt een golf van boosheid op, een razende dino die wil verbergen dat je je eigenlijk kwetsbaar en klein voelt.

   Hoe vaak luister ik zelf eigenlijk met volle aandacht? Naar mijzelf, mijn noden & behoeften, naar de mensen om me heen, naar de wereld? 

   Lees meer