Traject en certificatie

Na afronding van de 6 opleidingsdagen mindful kids ontvang je een deelnameattest. Daarnaast kan je ook een van onderstaande trajecten doorlopen om het certificaat van mindful kidstrainer te behalen.

Traject Certificaat B

Om dit certificaat B te behalen, doorloop je volgende stappen (stappen 2 t.e.m. 4 kunnen in verschillende volgorde gevolgd worden):

 1. 8 weken mindfulness training volgen (Fase 1): klik hier voor meer info
 2. 8 meditatiedagen volgen (Fase 2): klik hier voor meer info
 3. De 6 opleidingsdagen volgen
 4. Mindful Opvoeden volgen (2 dagen)
 5. Een oefentraining geven en hier een verslag over schrijven
 6. Twee supervisies + verslagen over schrijven
 7. Werkmap indienen (alle tussentijdse opdrachten, het oefendagboek, reflectie groeiproces en eindopdracht)

Om het certificaat B tot Mindful Kidstrainer te behalen vul je na afloop van de opleiding het aanvraagformulier (dit ontvang je bij de start van de opleiding). Je stuurt dit formulier vervolgens samen met je werkmap digitaal door naar opleidingen@aandacht.be.

Traject Certificaat A

Je doorloopt het parcours voor het certificaat B en stuurt dezelfde materialen op naar opleidingen@aandacht.be  en:

 • Je behaalt je basisattest mindfulnesstrainer (tot en met fase 3). Dit kan je voor of na je certificaat B behalen.

Voordelen van het basisattest mindfulness trainer

 • Je hebt ook een opleiding mindfulness voor volwassenen genoten. Je kan dus ook met volwassenen werken. Je leert essentiële vaardigheden om met de ouders in je groepen te werken. Daarnaast leer je ook de werkingsprocessen van mindfulness kennen. Dit geeft je een stevige basis als trainer.
 • Als je het basisattest mindfulnesstrainer behaalt, kom je in aanmerking om in samenwerking met I AM kindertrainingen te geven.
 • Je hebt een stevige en degelijke achtergrond als mindfulnesstrainer om aan de slag te gaan met kinderen. Je eigen groeiproces als trainer en als mens verdiept zich. Anderzijds kunnen de werkingsprincipes van mindfulness ook toegepast worden bij kinderen.
 • Je wordt erkend als categorie 2 mindfulness trainer door de VMBN  (Vereniging voor Mindfulness Based Trainers in Nederland en Vlaanderen). Als je fase 4 ook doorloopt, dan behaal je het volledige certificaat voor volwassenen en word je erkend als categorie 1 mindfulness trainer door de VMBN. Meer info hierover via VMBM.