Zomerweek Positieve psychologie

Learn to thrive

Tijdens deze week verblijf je in een prachtig kasteel met vijver in de Belgische Ardennen. ’s Ochtends kan je voor het ontbijt yoga volgen. In de voormiddag volg je training en in de namiddag is er vrije tijd om te relaxen op het mooie domein of om de omgeving van Rochefort te verkennen.

Er worden tijdens de zomerweken ook steeds een aantal leuke activiteiten georganiseerd. Er is ook een zwemvijver en sauna. Het eten is vegetarisch-biologisch, dus je kan er meteen een gezonde week van maken!

wit

Inhoud

Vaak gaan dagen, weken en maanden aan ons voorbij zonder dat we ons écht voldaan voelen. In plaats daarvan voelen we ons ‘geleefd’ of twijfelen we over de richting die we
op willen…

Herken jij je hierin? Dan is het goed om je eens af te vragen wat je beweegt en wat je drijfveren zijn. Dit helpt je om keuzes te maken, meer energie te hebben en veer-
krachtiger in het leven te staan. Maar het antwoord op die vraag is voor iedereen anders en zeker niet makkelijk te beantwoorden. Dit heeft als gevolg dat we op dezelfde manier doorgaan als we altijd al hebben gedaan.

Deze training helpt je om de ‘zingevingsvraag’ kleiner en behapbaar te maken. Daarnaast ontdek je wat jouw kwaliteiten zijn die je kan gebruiken om je leven in te richten op een manier dat bij jou past.

Hier enkele onderwerpen waar we op ingaan:

  • Waar krijg ik energie van?
  • Hoe leef ik van binnen naar buiten?
  • Welke richting wil ik op? Wat vind ik belangrijk? Waar liggen mijn prioriteiten?
  • Hoe kan ik met mijn kwetsbaarheden en onzekerheden omgaan zonder dat ze mijn keuzes bepalen en leven beheersen?
  • Hoe kan ik mijn potentieel bereiken?

Er wordt gebruik gemaakt van technieken uit de positieve psychologie, oftewel de ‘wetenschap van geluk’. Positieve psychologie gaat ervan uit dat mentale gezondheid niet de afwezigheid van pijn en lijden is, maar juist de aanwezigheid van welbevinden. Je leert
in deze training hoe je jouw welzijn kunt versterken. Zingeving en het ontdekken van je sterke kanten spelen hierin belangrijke rollen. Ook leer je hoe je op een gezonde manier met tegenslagen en moeilijkheden om kunt gaan.

Voor wie is deze training geschikt?

  • Je voelt je ‘geleefd’ en wilt meer vanuit jezelf leven; van ‘moeten’ naar ‘willen’
  • Je wilt leren wat jou motiveert en wat je belangrijk vindt
  • Je wilt ontdekken waar jouw krachten liggen en deze inzetten op een manier dat bij jou past
  • Je wilt dingen ondernemen die ertoe doen en betekenisvol zijn voor jou
  • Je wilt meer energie hebben en voluit in het leven staan

Materiaal

Je ontvangt een syllabus ter ondersteuning van de training.

Deelnamevoorwaarden

Er zijn geen bijzondere voorwaarden voor deelname aan deze training.