Nascholing

I AM biedt verschillende soorten bijscholingen aan zodat je als kidstrainer kan blijven groeien op vlak van kennis, vaardigheden en attitudes.

Tai chi, levensvreugde en zelfcompassie

Met de 5 elementen van Tai Chi verbind je je met de vreugde van het leven. De aangeleerde Tai Chi vorm is uiterst geschikt om met kinderen te beoefenen!

  • We leren speelse, symbolische Tai Chi oefeningen zoals het openen van je hart zoals een bloem zich opent met de ochtendzon. Deze oefeningen vormen de kern van de 2daagse!
  • We oefenen met een aantal Qi Gong bewegingen.
  • Je krijgt inzicht in de basis van Tao filosofie, yin en yang, 5 elementen en de relatie tot gedeelde vreugde en (zelf)compassie
  • En we oefenen met 2 Tao meditaties (5 elementen) en met verschillende compassie en zelfcompassie-meditaties.
  • We gaan kort in op compassievolle communicatie met 2 oefeningen.
  • En doorheen de 2 dagen werken met 18 zelfcompassie en compassie ademruimtes & een uitgebreide Tibetaanse compassie meditatie.

We maken tijdens de 2 daagse een korte video als reminder van de bewegingen die in alle kleuren en geuren aan bod komen tijdens de 2 dagen.

Optionele avondsessie

Meditatie: compassie voor emotionele pijn in relatie tot vader en moeder (of andere zorgverstrekkers)op jonge leeftijd (deze meditatie kan na de basistraining worden aangeboden op een volle dag of een vervolgsessie).

Update Mindful kidstrainers

Recent werd het curriculum van de kidstraining aangepast om deze training nog sterker te maken en helemaal up to date met het wetenschappelijk onderzoek. Zo blijkt namelijk dat zelfcompassie een erg belangrijke factor is in de werkzaamheid van mindfulness, daarom zijn er ondere meer zelfcompassie-elementen in de training gebracht. In deze vorming overlopen we de aanpassingen in het I AM curriculum voor kinderen. Naar welke sessie verhuist Hartenlief precies en welke compassie-elementen werden toegevoegd? Je ontdekt het hier allemaal.

Daarnaast zullen we stilstaan bij ons trainerschap. We krijgen meer zicht in onze valkuilen en krijgen ook meteen wat handvaten mee naar huis om hiermee aan de slag te gaan. Tot slot krijg je als kindertrainer perspectief in het bruisende onderzoeksveld van mindfulness bij kinderen en worden de laatste nieuwtjes uit het wetenschappelijk onderzoek bij kinderen uit de doeken gedaan.

Details:

Deze training is nu beschikbaar als E-cursus. Meer info: contact@aandacht.be