Mindfulness vervolgtraject

.
VERDIEP EN BELICHAAM MINDFULNESS STEEDS MEER ALS BEGELEIDER

.
Tijdens de Mindfulness basisopleiding legde je het fundament voor je trainerschap. Verdere ontwikkeling van je vaardigheden als begeleider is echter sterk aanbevolen. In het Mindfulness vervolgtraject volg je een boeiend en inspirerend pad waarmee je zowel je theoretische kennis als praktische ervaring verder versterkt.

Via een combinatie van vaste opleidingsdagen en keuzedagen, ga je dieper in op essentiële elementen voor het doorgeven van mindfulness vaardigheden aan anderen.

Volgde je in het verleden al mindfulness-gerelateerde opleidingen? Dan kan je mogelijk bepaalde vrijstellingen krijgen. Neem hiervoor contact met ons op via stan@seetrue.com.

Na afronding behaal je het Certificaat van Mindfulness Trainer. Je kan je je traject ook optioneel uitbreiden met een mindfulness retraite en het geven van een oefentraining onder supervisie. Dit geeft de mogelijkheid om je vervolgens aan te sluiten bij de beroepsorganisatie Vereniging voor Mindfulness (VVM).
.

.

JUBILEUM AANBIEDING

Tot en met vrijdag 31 mei zijn kan je met grote korting inschrijven voor een uitgebreid aanbod van opleidingsdagen.
Deze opleidingen kan je gebruiken voor dit opleidingstraject!

Meer informatie lees je op onze jubileumpagina.
.

.

1. DE VASTE OPLEIDINGSDAGEN

De onderstaande 4 opleidingensdagen zijn een vast onderdeel van het traject.

Inquiry intensive (1 dag)

Tijdens deze dag leer je als professional het inquiry proces begeleiden, gedachten, emoties, gewaarwordingen en patronen opmerken bij jezelf en je deelnemers. Je leert ook emoties van deelnemers open en accepterend te ontmoeten, en er zorgvuldig mee omgaan.

Mindful bewegen
(1 dag)

Tijdens deze dag leer je als professional onder meer over het belang van beweging in mindfulness, het gebruik van diverse oefeningen, afstemming op de groep en deelnemer, de relatie tussen beweging en adem en de relatie tussen mentale patronen en het lichaam.

Mindfulness-based groups (2 dagen)

Begrijp, ervaar en beoefen de vaardigheden en benaderingen die jouw groepsleden toestaan om te leren in een veilige en verbonden community.
Opgelet: Plan je niet met groepen te werken? Dan kan je deze 2 dagen vervangen door 2 extra keuze-dagen.

.

2. DE KEUZE OPLEIDINGSDAGEN

Als onderdeel van het vervolgtraject kies je ook minimum 4 volle dagen (of equivalent) uit het onderstaande aanbod.

Vaardigheidsopleidingen

Naast Inquiry, Mindful Bewegen en Teaching groups kan je ook een of meer andere Mindfulness vaardigheids-opleidingen meevolgen.

Speciale opleidingen

SeeTrue biedt een brede waaier van opleidingen aan, gericht op speciale thema’s of doelgroepen. Deze kunnen ook meetellen als keuze opleidingsgdagen.

.

Het Certificaat van Mindfulness Trainer

Het Certificaat van Mindfulness Trainer kan je aanvragen eens je de 7 dagen Mindfulness basisopleiding en de 8 dagen van dit Mindfulness vervolgtraject doorlopen hebt.

Daarnaast kan je desgewenst ook de optionele uitbreidingen doorlopen die hieronder vermeld staan.
.

.

3. OPTIONELE UITBREIDING

Mindfulness retraite

Je kan voor minstens 5 etmalen Mindfulness retraite volgen, waarbij de retraitedagen grotendeels doorgaan in stilte en volgens de methodiek van mindfulness en inzichtsmeditatie. Retraitedagen die je in het verleden volgde kunnen mogelijk ook meetellen.

Oefentraining en supervisie

Je kan ook een mindfulness training geven aan een zelfgekozen oefengroepje. Je volgt dan ook 3 uur supervisie en schrijft een reflectieverslag.

Een supervisie is een gesprek waarin je samen met je supervisor kan stilstaan bij waar je staat als trainer. Je bereidt dit gesprek voor op basis van een opdracht die je zal ontvangen. Het is aanbevolen om de supervisie in te plannen tijdens of na het geven van je oefentraining.

Aansluiten bij de Vereniging voor Mindfulness

Na het doorlopen van de uitbreidingen kan je desgewenst ook aansluiten en bij de beroepsorganisatie Vereniging Voor Mindfulness (VVM). Dit is echter niet vereist om als mindfulness trainer te kunnen werken.

.

VRAGEN?

Heb je vragen over dit traject? Neem dan contact op met Stan via stan@seetrue.com.

.