Boeken voor hulpverleners

ZELFCOMPASSIE IN TRAINING EN THERAPIE

Een bron van veerkracht en geluk

Een boek voor trainers en hulpverleners die de weg van zelfcompassie willen aanbieden in een 8 weken training ( MBST, mindfulness based self-compassion training). Er wordt ook een beschrijving gegeven van de volle dag die een aanvulling vormt op de training, 3 opvolgsessies en er worden  inzichten aangeboden over het compassievol aannemen van nieuwe gewoonten. Er is ook een hoofdstuk over compassion-fatigue en compassion-collaps voor hulpverleners met oefeningen om je compassievolle veerkracht te versterken!

Met verder nog een bijdrage van professor Russel Kolts (Eastern Washington University) over Compassion focused therapy en van Mathilde Vandemoortele (I AM) over wetenschappelijk onderzoek.

Meer over de inhoud van dit boek kan je hier bekijken.
AANBEVELING

Een rijk boek! Niet alleen zelfcompassie wordt beschreven maar ook thema’s als gelijkmoedigheid, dankbaarheid, vergeving, waarden, liefde en communicatie komen uitgebreid aan de orde. Het boek nodigt de lezer uit tot een intensieve ontwikkeling van zijn eigen hartskwaliteiten. En zoals altijd schrijft David Dewulf daarbij helder en inspirerend.

Ernst Bohlmeijer –

Hoogleraar geestelijke gezondheidsbevordering en auteur van De kracht van dankbaarheid en Compassie als sleutel tot geluk

MINDFULNESS BIJ STRESS, BURN-OUT EN DEPRESSIE

Een 8-weken stappenplan voor hulpverleners

Concreet 8 weken stappenplan voor hulpverleners voor de aanpak van stress en depressie met een apart hoofdstuk over burn-out. Met gratis downloads: syllabus voor deelnemers, overzichten van de 8 sessies voor de trainers en bundel met 21 inspirerende teksten om voor te lezen tijdens de sessies. In dit boek beschrijft David Dewulf de volledige training van het wetenschappelijk onderzochte, acht weken durende MBCT-MBSR-programma. MBCT staat voor mindfulness based cognitive therapy en MBSR staat voor mindfulness based stress reduction. Stap voor stap wordt de opbouw en inhoud van de lessen besproken aan de hand van theorie, oefeningen, casuïstiek, meditaties en groepsinteracties. Dat maakt het een onmisbaar boek voor hulpverleners en mindfulnessdocenten die mindfulness willen inzetten.

 

AANBEVELINGEN

David Dewulf is tireless in his quest to learn and to teach how the truths of ancient practical wisdom may be made relevant to the daily lives of people who often feel overwhelmed by the demands of the twenty-first century. The ideas in his book, put into practice day by day by thousands of people, have been scientifically proven to be effective in transforming lives. Here he gives insights to teachers on how to gradually learn the deep skills needed to invite participants to understand and practice mindfulness.
Prof Mark Williams, Co-Author of Mindfulness: “Finding Peace in a Frantic World”

Naast haar inhoudelijke rijkdom en aangetoonde doeltreffendheid heeft MBCT nog een kenmerk dat vanuit wetenschappelijk oogpunt erg belangrijk is: het is reproduceerbaar omdat de methodologie van het programma vastligt in een stappenplan, een beschrijving van de weg die door de acht sessies heen wordt afgelegd. Hierin ligt het grote belang van dit boek. Het biedt de lezer een uniek inzicht in de methodes die het mindfulness programma zo doeltreffend maken.
Het boek is daarmee een boeiende bundeling van rijkdom en wetenschap. Dat kan alleen maar omdat David Dewulf in de loop van vele jaren een enorme ervaring in de studie en de praktijk van mindfulness heeft opgebouwd. Hij heeft vele honderden mensen wijs en weerbaar gemaakt door hen vertrouwd te laten worden met de technieken van mindfulness in het acht-weken programma, dat uitgebreid in dit boek beschreven wordt. Daarenboven is hij een inspirerende mentor met een grote gedrevenheid de mindfulness benadering ter beschikking te stellen van zoveel mogelijk mensen. Dit boek is daarbij een heel belangrijke stap.

Prof. dr. Kees van Heeringen – Universiteit Gent

MINDFULNESSTRAINING BIJ JONGEREN

Stappenplan voor hulpverleners

Een evidence-based mindfulnesstraining voor jongeren. Dit boek biedt een stap voor stap trainingsprogramma voor jongeren die kampen met stress, piekergedrag, intense emoties en stemmingswisselingen. De training is wetenschappelijk onderzocht en gebaseerd op de bekende evidence-based programma’s MBSR voor stresshanteringen MBCT voor aanpak en preventie van depressie. Het boek is geschreven voor hulpverleners die werken met jongeren van 14 tot 24 jaar. Het beschrijft stap voor stap de opbouw van de lessen en het kader dat aan de jongeren wordt aangereikt. Naast informatie over de rationale, theorie, meditaties en groepsinteracties bevat het veel praktische voorbeelden.

 

AANBEVELINGEN

Dit boek is werkelijk een goede handleiding die jou kan ondersteunen in het aanreiken van mindfulness aan tieners. Het is bovendien klinisch bewezen dat dit programma stress, depressie en angst vermindert en het helpt tieners om veerkracht en compassie te ontwikkelen om zo uiteindelijk een gelukkiger en vervullend leven te leiden. Dit boek is geschreven in een vriendelijke, heldere, bemoedigende stijl. Als je met toewijding “levensvaardigheden” aan jongeren wil aanreiken, zal dit boek je ondersteunen om dit waar te maken.
Amy Saltzman M.D. Auteur van “Een stille rustige plek: Een mindfulness programma om kinderen and tieners te leren met stress en moeilijke emoties om te gaan “ en “Een stille rustige plek: een mindfulness werkboek om met stress en moeilijke emoties om te gaan.”

David Dewulf is een befaamd meditatie trainer en schrijver wiens diepe wijsheid duizenden mensen, jong en oud, heeft geholpen over de jaren heen. Hier geeft hij, voor de eerste maal, een volledige beschrijving van het Mindulness voor Jongeren programma zodat mindfulnesstrainers en leerkrachten hun eigen ervaring en mindfulness beoefening aan jongeren kunnen brengen. Onafhankelijk klinisch onderzoek heeft uitgewezen dat zijn programma werkt. Lees elke pagina van zijn boek, en je zal zelf ondervinden waarom!
Mark Williams, Professor van Klinische Psychologie, Universiteit van Oxford en Co-auteur van “Mindfulness. Een Praktische Gids.”

David Dewulf weet op speelse, creatieve en heldere wijze in dit boek het gedachtegoed en de beoefening van mindfulness over te dragen op jongeren. Het boek is de lang verwachte handleiding voor trainers, welke hoort bij het in 2009 verschenen werkboek ‘Mindfulness voor jongeren’. Het curriculum beschreven in dit boek is gebaseerd op de ruim 30 jaar beproefde stressreductie-training van Jon Kabat-Zinn, aangepast in tekst en oefening voor jongeren. Deze training verdient een plek op de middelbare school, als aanvulling en tegenwicht voor alle hoofdkennis die ze tot zich moeten nemen, als extra bagage voor dit hectische leven.
Joke Hellemans, klinisch psycholoog, mindfulnesstrainer- en opleider

Ouders, leerkrachten en therapeuten zijn op enthousiaste wijze aan het ontdekken dat mindfulnessoefeningen kinderen effectief kunnen helpen surfen op de intense golven van hun leven. Maar hoe kunnen we hen warm maken voor deze oefeningen? In dit gedetailleerde, gestructureerde en ook wijze en compassievolle boek, beschrijft dr. Dewulf een duidelijke leidraad in het aanleren van mindfulness aan jongeren. Inclusief wijs advies voor de onvermijdelijke uitdagingen die je tegenkomt op deze weg. Het is een absolute aanrader voor iedereen die mindfulness tools wil gebruiken om kinderen te helpen bloeien.
Ronald D. Siegel, Professor in de psychologie, Harvard Medical School, Auteur van “Mindfulness als uitweg” en co-auteur van “Mindfulness en psychotherapie, 2e editie”

Prijs: €24,5

Indien je deze 6 cd’s wenst, stuur een mailtje naar
info@daviddewulf.be

ZELFCOMPASSIE MEDITATIES

Een weg om veerkracht, innerlijke rust en geluk te versterken

Wetenschappelijk onderzoek toont dat zelfcompassie leidt tot optimisme, veerkracht, moed en doorzettingsvermogen. Verder verbetert de gezondheid en wordt meer empathie, verbondenheid, vergevingsgezindheid, liefde en vreugde ervaren. De 18 meditaties helpen je daarmee op weg.

Deze 6 cd’s vormen een aanvulling op het boek “De weg van zelfcompassie” ( Lannoo 2016) en het boek “Zelfcompassie en het ontwaakte hart.” ( Lannoo Campus 2017). Met onder andere volgende meditaties: de compassievolle bodyscan, het goede zien, mijn compassievolle metgezel, het beëindigen van innerlijke strijd, de ronde tafel van mijn hart, het kompas van mijn hart, vergeving van mezelf, vergeving van anderen, en nog veel meer.