Oordeel en polarisatie voorbij met dialoog

Oordeel en polarisatie voorbij met dialoog

Oordeel en polarisatie voorbij met dialoog

Onze wereld kent heel heftige uitdagingen: humanitaire, ecologische en politieke crisissen. Ze hebben rechtstreeks of onrechtstreeks een invloed op ons leven en komt daar ook nog eens de corona crisis bij met de bijhorende angst, onmacht, frustratie en de toenemende polaristie. Hebben we nu net niet meer verbinding nodig? En vraagt dit collectief trauma niet meer aandacht van het moedige en kwetsbare hart ?

Met vernieuwende meditaties en dialoog oefeningen, gaan we dieper in verbinding en kan er een heling ontstaan van het verdriet, boosheid of andere emoties die je meedraagt.

Je krijgt inzichten in veilige hechting en hoe je 3 kernkwaliteiten kunt meenemen om een veilige kwetsbare ruimte op te bouwen waar we contact kunnen maken met lijden en verborgen lagen van lijden in relatie met elkaar. En we kijken naar het verschil dat we kunnen maken ten voordele van iedereen.


Thema’s die aan bod komen:
  • Hoe kunnen we de waardering voor de schoonheid van het leven in balans brengen met onze oprechte betrokkenheid voor de pijn van de wereld.
  • Hoe kunnen we zorg, rechtvaardigheid, waarheid, goedheid en warme verbinding voor de het samen-leven in ons vizier brengen?
  • Hoe kunnen we  waarden en principes vooropstellen dat het verschil maakt voor alle mensen?
  • Hoe werken aan een empathie lens om onze blik niet langer te laten verleiden tot polarisatie en zelf-ingenomenheid?
  • Hoe het grotere goed op de voorgrond brengen in ons leven?
  • Wat kunnen we herstellen? Welke pijn kunnen we helen?

Deze training is voor iedereen die verbinding nieuwe diepte wilt geven en een diepere plek in zichzelf wilt leren kennen. Het is een basis voor oprechtheid en authenticiteit, warmte en verbondenheid in je leven.