Boeken voor kids en jongeren

ZELFCOMPASSIE VOOR JE KIDS

Eerste boek over zelfcompassie speciaal voor kinderen
Zelfcompassie kan ook kinderen helpen om veerkrachtiger in het leven te staan. In dit toegankelijke boekje maakt David Dewulf hen op een speelse manier vertrouwd met zelfcompassie en de basisprincipes van geweldloze communicatie. De bijbehorende meditaties zijn speciaal voor kinderen gemaakt en leren hen hoe ze mild kunnen zijn voor zichzelf, beter kunnen omgaan met hun innerlijke criticus, zelfvertrouwen ontwikkelen en ruimte kunnen geven aan positieve emoties als moed, empathie en vergevingsgezindheid.

Met voorwoord van prof. Peter Adriaenssens

 

Beluister hier het  liedje van GROMMY (de innerlijke criticus van kinderen)
Meer liedjes en meditaties vind je terug op de CD!

MINDFULNESS VOOR JE KIDS

Het hoofdpersonage is Pieter, een 8 jarige jongen. Tijdens zijn tegenvallers op school komt hij in contact met Pol de Trol, een mythische figuur die Pieter inwijdt in de geheimen van mindfulness. Er gaat voor Pieter een nieuwe wereld open. Maar al snel ontmoet hij Grommy. Die staat symbolisch voor de innerlijke criticus en doet Pieter voortdurend twijfelen. Gelukkig is er Hartenlief die erin slaagt om Pieter op een liefdevolle wijze te ondersteunen.

“Mindfulness voor je kids” is een doorlopend verhaal dat 16 hoofdstukken bevat en voorgelezen kan worden door de ouders of opvoeders. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een schat die ontdekt kan worden in het verhaal. Tal van mindfulness-oefeningen en meditaties komen aan bod. Er wordt gewerkt rond boosheid, spijt en schuld, verdriet, angst, keuzes maken en nog veel meer. Een must voor alle ouders die hun kind willen ondersteunen naar meer stressbestendigheid en zelfvertrouwen.

MINDFULNESS VOOR JE KIDS

Oefeningen

In dit nieuwe en spannende avontuur trekken Pieter en zijn vriend Pol de Trol op reis naar Kabouterland. Pieter krijgt er van de koning een belangrijke, maar gevaarlijke opdracht mee. Alleen door te kiezen voor moed, liefde en wijsheid maakt hij een kans om te slagen. Lukt het Pieter om de heilige scepter terug te brengen naar Kabouterland?

Het is een boekje met wijze lessen voor je kind. De bijhorende cd bevat oefeningen die je samen met je kind kan doen en die wetenschappelijk onderbouwd zijn om kinderen te leren omgaan met stress, emoties en de uitdagingen die het leven met zich meebrengt.

MINDFULNESS VOOR JONGEREN

Dit boek voor jongeren en studenten brengt op een levendige manier alle kernelementen van mindfulness binnen hun leefwereld: conflict met ouders, een lief die het uitmaakt, examen, met de scooter gestopt worden door de politie, …

Tientallen nieuwe handvaten worden aangereikt voor de aanpak van stress, faalangst, piekeren, onmacht, ergernis, sombere stemming, het niet meer zien zitten,… Ook emotionele reacties zoals verhitten en bevriezen met communicatiepatronen komen aan bod.

Met voorwoord van Mark Williams, Myla en Jon Kabat-Zinn

MINDFULNESS VOOR JONGEREN

Oefeningen

Mindfulness leidt ook bij jongeren tot goede resultaten. Regelmatig oefenen zorgt ervoor dat ze stress beter leren hanteren, minder faalangstig zijn en hun emoties beter kunnen plaatsen. David Dewulf stelde speciaal voor jongeren een mindfulnesstraining samen, met herkenbare voorbeelden uit hun leefwereld en concreet toepasbare technieken. Dit cd-boek bevat meditaties waarmee jongeren onmiddellijk zelf aan de slag kunnen. De ideale aanvulling op het veelgeprezen basisboek Mindfulness voor jongeren.

STOP EXAMENSTRESS

De stresspiek bij uitstek voor elke leerling en student: de examenperiode!

Inclusief 8 gratis audiodownloads

Tijdens examens heb je een gezonde dosis stress nodig om optimaal te presteren. Maar wat als die stress verlammend wordt en omslaat in faalangst?

David Dewulf ontwikkelde als eerste een mindfulnesstraining speciaal voor jongeren en weet als geen ander hoe hij de principes van mindfulness en compassie naar hun leefwereld kan vertalen. In deze praktische SOS-survivalgids bundelt hij enkele krachtige oefeningen die het zelfvertrouwen van leerlingen en studenten een boost geven, hun concentratie en zelfvertrouwen verhogen en faalangst verminderen. Bovendien toont hij ook hoe ze gericht en efficiënt kunnen ontspannen en hun nachtrust kunnen verbeteren.