Traject opleiding mindfulness trainer

 

Oriëntering

I AM biedt een erkende opleiding tot Mindfulnesstrainer aan die je kan doorlopen op je eigen tempo, afhankelijk van je eigen achtergrond, agenda en doelstellingen.

De website bevat alle informatie die je nodig hebt om met de opleiding van start te gaan, neem deze pagina dus zeker grondig door.

De opleiding

De opleiding bestaat uit 4 fasen waardoor je je eigen tempo kan bepalen.

Alle details worden hieronder uitvoerig toegelicht.

Belangrijk: sinds 2020 bieden we een nieuwe Mindfulness basisopleiding aan. Binnen het bestaande opleidingstraject valt deze basisopleiding ‘formeel’ onder fase 3. Het is echter de ideale start voor wie al eens een mindfulness training volgde of andere ervaring heeft met mindfulness en/of meditatie. Volgde je de mindfulness basisopleiding nog niet? Klik hier voor alle informatie en inschrijving.

Fase 1

Als onderdeel van het opleidingstraject tot mindfulness trainer dien je minstens één maal een volwaardige MBSR of MBCT training gevolgd te hebben als deelnemer. I AM biedt zelf een mindfulness training aan die MBCT en MBSR combineert, klik hieronder voor meer info en aankomende trainingen.

Fase 2

Fase 2 omvat een aantal meditatie- en retraitedagen. De meditatiedagen behandelen onderwerpen zoals zelfacceptatie en mindful bewegen. Fase 2 kan gelijklopend gevolgd worden met fase 3. Klik op de onderstaande knop voor meer info en aankomende events.

Fase 3

Fase 3 bevat de mindfulness basisopleiding (of de 8 opl. dagen) en nog een aantal verdiepende opleidingsdagen voor trainers. Succesvolle afronding van fase 3 leidt tot het behalen van het Attest Mindfulness trainer. Klik op de onderstaande knop voor meer info en aankomende events.

Fase 4

Fase 4 omvat een verdieping en verdere inoefening van de trainersvaardigheden. Je kan starten met fase 4 nadat je fase 2 hebt aangevat en de mindfulness basisopleiding (of 8 opl. dagen fase 3) hebt afgerond. Succesvolle afronding van Fase 4 leidt tot het behalen van een internationaal erkend certificaat van Mindfulness trainer. Klik op de onderstaande knop voor meer info en aankomende events.

Overzicht opleiding mindfulness trainer I AM

Extra aanbod en bijscholing

I AM biedt een waaier aan gespecialiseerde bijscholingen en trainersopleidingen aan zodat jij je tijdens en na jouw opleiding verder kan specialiseren in de onderwerpen die jouw aanspreken. Mindfulness op het werk? Mindfulness en eten? Mindfulness en intentie? Je vindt het bij ons en bij onze collega’s van SeeTrue!

Richtprijzen opleiding

Een overzicht van de kosten verbonden met de verschillende fases van de opleiding vind je hier.

Veelgestelde vragen (FAQ)

De antwoorden op veelgestelde vragen vind je hier.

Certificatie

Meer uitleg over certificatie vind je hier.

Literatuur

Voor relevante literatuur: klik hier.