Traject opleiding mindfulness trainer

 

Oriëntering

I AM biedt een erkende opleiding tot Mindfulnesstrainer aan die je kan doorlopen op je eigen tempo, afhankelijk van je eigen achtergrond, agenda en doelstellingen.

Er wordt voor deze opleiding samengewerkt met internationale organisaties en trainers, waaronder Oxford Mindfulness Centre (OMC).

De website bevat alle informatie die je nodig hebt om met de opleiding van start te gaan, neem deze pagina dus zeker grondig door.

De opleiding

De opleiding bestaat uit 4 fasen waardoor je je eigen tempo kan bepalen.

Alle details worden hieronder uitvoerig toegelicht.

Fase 1

Iedereen start steeds met het volgen van een volwaardige MBSR of MBCT training als deelnemer. I AM biedt zelf trainingen aan die MBSR & MBCT combineren. Klik op de onderstaande knop voor meer info en aankomende events.

Fase 2

Fase 2 omvat een aantal meditatiedagen en retraitedagen, aangezien grondige meditatietraining noodzakelijk is voor trainers in opleiding. Fase 2 kan gelijklopend gevolgd worden met fase 3. Klik op de onderstaande knop voor meer info en aankomende events.

Fase 3

Fase 3 bevat de mindfulness basisopleiding (of de 8 opl. dagen) en nog een aantal verdiepende opleidingsdagen voor trainers. De basisopleiding is de ideale instap in het opleidingstraject. Succesvolle afronding van fase 3 leidt tot het behalen van het basisattest Mindfulness trainer. Klik op de onderstaande knop voor meer info en aankomende events.

Fase 4

Fase 4 omvat een waardevolle verdieping en verdere inoefening van de trainersvaardigheden. Je kan starten met fase 4 nadat je fase 2 hebt aangevat en de mindfulness basisopleiding (of 8 opl. dagen fase 3) hebt afgerond. Succesvolle afronding van Fase 4 leidt tot het behalen van een internationaal erkend certificaat van Mindfulness trainer. Klik op de onderstaande knop voor meer info en aankomende events.

Extra aanbod en bijscholing

I AM-SeeTrue biedt een waaier aan gespecialiseerde bijscholingen en trainersopleidingen aan zodat je je tijdens of na je opleiding kan bijscholen en verder ontwikkelen. Misschien wil je een aantal principes nog verder uitdiepen, mindfulness vanuit andere hoeken bekijken of gewoon blijven leren en jezelf ontwikkelen.

Richtprijzen opleiding

Een overzicht van de kosten verbonden met de verschillende fases van de opleiding vind je hier.

Veelgestelde vragen (FAQ)

De antwoorden op veelgestelde vragen vind je hier.

Certificatie

Meer uitleg over certificatie vind je hier.

Literatuur

Voor relevante literatuur: klik hier.