Retraite

Retraite trainer mindful compassie heartful I AM instituut aandacht

Inhoud

 

Deze mindfulness retraite biedt de mogelijkheid voor trainers om hun eigen ervaring in mindfulness meditatie te verdiepen.

We willen een gelegenheid creëren waarin de persoonlijke meditatie beoefening ontwikkeld wordt als een basis om met op mindfulness gebaseerde methoden te werken. Het ondersteunt je om mindfulness te belichamen in je leven, je werk, je relaties, je lessen en de manier waarop je in de wereld staat.

Centraal in deze week staat het ontwikkelen van opmerkzaamheid of mindfulness, het leren observeren wat er hier en nu gebeurt. Het thema van deze week is leren te mediteren vanuit een kalme en milde grondhouding met een bereidheid om je open te stellen voor wat je ervaart. Zo kom je in contact met de eigen aard van ervaringen en ontstaat inzicht in onder andere de veranderlijkheid. Het openen voor de vergankelijkheid maakt dat we flexibel kunnen omgaan met de stroom van verandering in ons dagelijks leven.

 

Wat kan je verwachten?

We blijven een weekje in stilte.
We oefenen met zitmeditatie en stapmeditatie en dagelijks is een lezing en zijn er meditatie instructies. Je wordt ook uitgenodigd om aandachtig te eten, wandelen, enz.

De stilte laat me toe helemaal mezelf terug te vinden. Ik maak terug contact met mijn zachte en wijze zelf

David