Professionele opleidingen

Word gecertificeerd mindfulness of ACT professional!
.

Mindfulness basisopleiding

Verschillende startdata
Online of op locatie

Wil jij graag meer doen met mindfulness? We leiden mensen op om mindfulness uit te dragen en anderen te begeleiden naar een meer mindful leven. Via de Mindfulness basisopleiding leg je een een stevige basis waarmee je mindfulness in je werk kan integreren of mindfulness training kan begeleiden. Je leert over alle verschillende aspecten van mindfulness training in de traditie van Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT) en Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR).

ACT basisopleiding

Verschillende startdata
Online via Zoom

Acceptance & Commitment Therapy (ACT) behoort tot een nieuwe, veelbelovende ontwikkeling in de (cognitieve) gedragstherapie. In een ACT-traject kijk je namelijk hoe je je leven zinvol kunt invullen, ondanks de onvermijdelijke moeilijke dingen die je in het leven tegenkomt. Tijdens deze ACT basisopleiding leer je als coach, trainer of therapeut hoe je deze thema’s met cliënten kan verkennen. Je wordt daarbij uitgenodigd om vanuit je eigen ervaring te leren en jouw unieke manier in de beoefening van ACT te ontwikkelen.

Mindfulness trainer

.
Vervolgopleidingen en speciale opleidingen
.

NIEUW: Compassie voor jongeren

Start 14 maart | Online + Huissen (NL)
David Dewulf

Jongeren ervaren steeds meer stress, spanning en prestatiedruk. De cruciale vraag wordt daarom ook meer en meer: Hoe kunnen we jongeren ondersteunen hiermee om te gaan zodat ze veerkrachtiger worden en proactiever? Tijdens deze opleiding leer je jongeren begeleiden in het aanleren van compassie en altruisme.

ACT in coaching

Start 4 maart | Bunnik
Floor Reeze

In deze driedaagse module leer je snel tot de kern komen en effectief je coachees in beweging helpen. Je werkt ook aan het loslaten van de controle als coach en je gaat aan de slag met verschillende manieren om ACT vloeiend en flexibel in te zetten in je coachpraktijk.

Mindfulness voor kinderen

Start 17 april | Online
Marieke Delannoy en Yvette van der Slik

Heb jij een hart voor kinderen? Werk dan mee aan een wereld waarin onze kinderen steeds bewuster en veerkrachtiger in het leven kunnen staan. Deze opleiding op opgebouwd rond het Mindfulness for Children programma en je leert hoe je mindfulness training kan geven aan kinderen en op scholen.

ACT vervolgopleiding

Start 11 april | Bunnik (NL)
Start 24 mei | Online

Vier dagen oefenen met procesgericht werken met ACT. Elke dag starten we met het opfrissen van de theorie, waarna we in groepjes en plenair aan de slag gaan met casuïstiek, Er zal aandacht besteed worden aan de therapeutische relatie in ACT en hoe je ACT kunt aanpassen aan de behoefte van individuele cliënten.

Inquiry intensive

Op 20 april | Den Bosch (NL)
Rob Vincken

Tijdens deze dag leer je als professional het inquiry proces begeleiden, gedachten, emoties, gewaarwordingen en patronen opmerken bij jezelf en je deelnemers. Je leert ook emoties van deelnemers open en accepterend te ontmoeten, en er zorgvuldig mee omgaan.

Mindful bewegen

Op 21 april | Den Bosch (NL)
Yvette van der Slik

Tijdens deze dag leer je als professional onder meer over het belang van beweging in mindfulness, het gebruik van diverse oefeningen, afstemming op de groep en deelnemer, de relatie tussen beweging en adem en de relatie tussen mentale patronen en het lichaam.

Mindfulness, resistance and trauma

Start 6 mei | Online
Micah Anderson

We are glad to present this new professional training, centered on how to use mindfulness and self-awareness to understand, accept, and work with resistance and defense mechanisms whether within our own selves, or the wider populations that we serve.

Mindfulness vervolgopleiding

Start 6 juni | Online
David Dewulf

Deze opleiding is bedoeld voor mindfulness trainers en professionals zich verder willen verdiepen. David Dewulf neemt je mee door de structuur van de acht wekelijkse sessies van de MBCT / MBSR training, met aandacht voor de methodiek, de opbouw van meditaties en het verder ontwikkelen van je professionele vaardigheden.

Mindfulness embodiment

Op 29 mei | Maastricht
Franca Warmenhoven

Tijdens deze opleidingsdag leer je hoe je als begeleider mindfulness kan belichamen. Belichaming gaat over ‘practicing what you preach’, je vermogen om mindfulness in de praktijk te brengen in je eigen leven. En vervolgens hoe je dit als begeleider op authentieke wijze kan overbrengen via je eigen houding en communicatie (leading by example).

Meditaties begeleiden

Op 12 juni | Maastricht
Franca Warmenhoven

Tijdens deze opleidingsdag leer je alles over het begeleiden van meditaties. Waar dien je op te letten? Hoe kan je begeleiden vanuit je eigen ervaring en authentieke stem? Hoe hou je de reacties van deelnemers in het oog tijdens het begeleiden? Je gaat zelf uitgebreid aan het oefenen en we leren uit de wijsheid van de groep.

Teaching mindfulness-based groups

Op 14 en 15 juni | Online
Trish Bartley (UK)

The teaching will enable MBP trainees to add value to their group work teaching through understanding, experiencing and practicing the skills and approaches that are needed to enable their group members to learn in a safe and connected practice community.

Mindful opvoeden

Start 17 juni | Online
Ylva Berg

Leer je hoe je ouders, leerkrachten en andere opvoeders in hun kracht kan zetten. De oefeningen die je aangereikt krijgt komen uit methodische kaders die steeds vanuit mindfulness en de integrale benadering vertrekken, zoals Leadership Embodiment en Deep Democracy.

Mindfulness bij angst en boosheid

Start 5 november | Online
David Dewulf

Deze 4-daagse opleiding is bedoeld voor trainers en professionals die mindfulness individueel of in groep willen toepassen in de begeleiding van angst en boosheid. Op basis van mindfulness, (zelf)compassie, empathie en geweldloze communicatie.