Professionele opleidingen

Word gecertificeerd mindfulness of ACT professional!
.

Mindfulness basisopleiding

Verschillende startdata
Online of op locatie

Wil jij graag meer doen met mindfulness? We leiden mensen op om mindfulness uit te dragen en anderen te begeleiden naar een meer mindful leven. Via de Mindfulness basisopleiding leg je een een stevige basis waarmee je mindfulness in je werk kan integreren of mindfulness training kan begeleiden. Je leert over alle verschillende aspecten van mindfulness training in de traditie van Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT) en Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR).

ACT basisopleiding

Verschillende startdata
Online via Zoom

Acceptance & Commitment Therapy (ACT) behoort tot een nieuwe, veelbelovende ontwikkeling in de (cognitieve) gedragstherapie. In een ACT-traject kijk je namelijk hoe je je leven zinvol kunt invullen, ondanks de onvermijdelijke moeilijke dingen die je in het leven tegenkomt. Tijdens deze ACT basisopleiding leer je als coach, trainer of therapeut hoe je deze thema’s met cliënten kan verkennen. Je wordt daarbij uitgenodigd om vanuit je eigen ervaring te leren en jouw unieke manier in de beoefening van ACT te ontwikkelen.

Mindfulness trainer

Mindfulness voor suïcidepreventie

Start 2 oktober | Online
Sarah Maes en Mercedes Wolters

Tijdens deze opleiding krijg je als trainer de nodige handvaten mee voor het begeleiden van mindfulness training aan de doelgroep van deelnemers met suïcide ideatie, zowel in groep als één op één. Voor mindfulness trainers met ervaring binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Mindfulness for life (MBCT-L)

Start 19 oktober | Online
Liz Lord en Franca Warmenhoven

De nieuwste Oxford upgrade! Het Mindfulness for life (MBCT-L) programma werd ontwikkeld om beter aan te kunnen sluiten bij de brede bevolking, eerder dan enkel voor mensen met specifieke psychische klachten. Tijdens deze specialisatie opleiding krijg je alle tools mee om zelf MBCT-L training te kunnen geven.

Mindfulness voor jongeren

Start 3 november | Online
David Dewulf

Jongeren zijn de toekomst! Maar onze jongeren staan onder druk en stress-gerelateerde klachten zijn steeds frequenter. Tijdens deze opleiding leer je hoe je mindfulness kan geven aan jongeren, in groep of individueel. Je gaat praktisch aan de slag en leert o.m. gebruik maken van leuke metaforen.

Mindfulness bij verdriet, verlies en rouw

Start 20 oktober | Online en Huissen (NL)
David Dewulf

Deze 4-daagse opleiding is bedoeld voor trainers en professionals die mindfulness individueel of in groep willen toepassen in de begeleiding van verdriet, verlies en rouw. Op basis van mindfulness, (zelf)compassie, positieve psychologie en nieuwe inzichten uit de rouwtherapie.

Mindfulness bij angst en boosheid

Start 29 november | Online
David Dewulf

Deze 4-daagse opleiding met David Dewulf is bedoeld voor trainers en professionals die mindfulness individueel of in groep willen toepassen in de begeleiding van angst en boosheid. Op basis van mindfulness, (zelf)compassie, empathie en geweldloze communicatie.

Rolling with resistance

Start 4 december | Online
Micah Anderson

We are glad to present this new professional training, centered on how to use mindfulness and self-awareness to understand, accept, and work with resistance and defense mechanisms whether within our own selves, or the wider populations that we serve.