Mindfulness vervolgopleiding

De vervolgopleiding tot mindfulness trainer is bedoeld voor mindfulness trainers / professionals, die de Mindfulness basisopleiding afgerond hebben. Deze vervolgopleiding is een verdieping in het werken met interventies gebaseerd op Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT) en Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR).

De MBCT en MBSR methoden zijn gebaseerd op een mix van cognitieve psychologie en oosterse wijsheidstradities en maken onderdeel uit van de zogenaamde derde generatie gedragstherapieën.

Structuur van de opleiding

Deze 4 daagse opleiding neemt David Dewulf je mee door de structuur van de acht wekelijkse sessies van de MBCT / MBSR training.

Elke opleidingsdag start met korte inleidingen waarna geoefend wordt in de grote groep en in de kleine groep, gevolgd door reflectie. Er wordt zodoende aandacht besteed aan de onderliggende onderbouwing van de methodiek, de opbouw van de meditaties en het verder ontwikkelen en verdiepen van de vaardigheden en houding en mogelijke obstakels voor de deelnemer als trainer.

Thema’s die aan bod komen:

 • emotionele en mentale ervaringen
 • emoties en mentale formaties en interventies op verschillende niveaus
 • belichaamde communicatie
 • gebruik van beelden en verbeelding, valkuilen
 • gebruik van taal in mindfulness meditatie, valkuilen
 • kunst van het benoemen van valkuilen
 • omgaan met mentale patronen en de gevoelstoon
 • omgaan met vermoeidheid en mentale agitatie
 • acceptatie als vaardigheid en beperkingen.

Verdere verdieoping in je rol en houding als trainer of professional

De basis om mindfulness trainer te zijn, ligt in de eigen mindfulness beoefening, in het open aanwezig kunnen zijn in dit moment. Dit is en blijft de basis waarop nieuwe ervaring en nieuwe kennis moet kunnen rusten.

Belangrijke focus in de opleiding is gericht op:

 • het vertrouwen op en gebruik maken van de eigen ervaringen en inzichten bij het faciliteren van mindfulness trainingen.
 • het verder verdiepen en ontwikkelen van de rol van de trainer of professional wat betreft authenticiteit in houding, communicatieve vaardigheid zoals o.a. belichaamde communicatie en het  gebruik van taal in interventies op verschillende niveaus.

Na de opleiding ben je als professional in staat vanuit een oprechte houding en vaardigheid en ondersteund door theoretische onderbouwing, de methode in te zetten ten gunste van zowel je eigen leerproces als dat van je cliënten.

Praktische info en inschrijving

Toon alle

Reacties op de vervolgopleiding van David Dewulf

Wat een geweldige vervolgopleiding bij David Dewulf. Een aanrader. Heb mijn mindfulness training aangepast door deze opleiding, met zeer waardevolle aanvullingen. Bedankt David.

De vervolgopleiding van David Dewulf is erg inspirerend en geeft veel extra tools en kennis voor zowel persoonlijke ontwikkeling als je ontwikkeling als mindfulnesstrainer.

(Online opleiding 15 april – 21 mei 2021)

Praktische info en inschrijving

Toon alle