Boeken voor iedereen

MINDFULNESS WERKBOEK

Krachtig en gelukkig leven in het nu

Dit boek vormt de basis van het bewezen effectieve 8-weken programma. Mindfulness helpt je gelukkiger te leven, een heldere focus te ontwikkelen, je emotionele intelligentie te versterken, dipjes te voorkomen, je communicatie beter vorm te geven, en nog veel meer… Op een unieke manier wordt mindfulness verweven met sleutelelementen uit de positieve en cognitieve psychologie en uit de mind/body medicine.

AANBEVELINGEN

Dit boek biedt een prachtige meerwaarde aan de waarde van Mindfulness.
De heldere en inspirerende woorden van David Dewulf zullen veel mensen de kracht en moed geven om dit pad van heling en heelheid te bewandelen.
Of je nu beginner bent of al vele jaren mediteert dit boek zal je nieuwe inzichten geven voor je innerlijke reis.
Professor Mark Williams – Klinische Psychologie universiteit Oxford

Dr. Dewulf combineert gestaafde onderzoeksmethoden, Mindfulness-gebaseerde stressreductie (MBSR) en Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT) methoden met zijn eigen praktische wijsheid en biedt lezers daarmee een krachtig, gevoelsmatig en hoog effectief programma aan voor een groter zelfbewustzijn en innerlijke vrede.
Rick Hanson Ph.D. en auteur van “Buddha’s Brain: The Practical Neuroscience of Happiness, Love and Wisdom”

DE WEG VAN ZELFCOMPASSIE

Van kwetsbaarheid naar veerkracht

In dit boek vind je een bundeling van krachtige wijsheden om beter om te gaan met de stormen van je leven. Het biedt een stappenplan van 8 weken met concrete tools, herkenbare verhalen, fijne inzichten, oefeningen en mooie meditaties om zelfcompassie toe te passen in elk facet van je leven. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat zelfcompassie aan de basis ligt van meer zelfvertrouwen, minder faalangst, meer doorzettingsvermogen, meer optimisme en minder zelfkritiek. Het promoot ook gedrag dat je gezondheid bevordert.

AANBEVELINGEN

De weg van zelfcompassie is een mooie reflectie van David zijn jarenlange ervaring met mindfulness en compassie. Op een zachte manier raken de oefeningen en meditaties het hart en getuigen ze van een buitengewoon inzicht en gevoeligheid. Mijn wens is dat ze een thuis vinden in vele levens.
Christopher Germer, Harvard Medical School, auteur van “Mindfulness & zelfcompassie”

‘Dit boek is gevuld met wijsheid uit het hart. David Dewulf deelt zijn diepe begrip van hoe we soms vastraken in moeilijke emoties, en schenkt ons helende meditaties die ons hart opnieuw bevrijden.’
Tara Brach, Ph.D., auteur van ‘Je hart als schuilplaats’ en ‘Radicale aanvaarding’.

Dit boek biedt je heel wat tips en inzichten om je eigen levensverhaal echt in een nieuw licht te zien. Het helpt om vanuit een unieke ademruimte het kompas van je hart op je waarden af te stemmen en een geheel eigen en originele richting in je leven te vinden.’
Professor Manu Keirse; psycholoog en auteur van onder meer “Zie de mens” en “Vingerafdruk van verdriet”

KLEINE MOMENTEN

van mindfulness

Inspirerende teksten en praktische tips voor een mindful leven
Kleine momenten van mindfulness biedt inspiratie voor iedereen die intenser van het leven wil genieten. In tien hoofdstukjes kan je op een nieuwe manier proeven van vreugde, geluk, rust, liefde, stilte, dankbaarheid, vertrouwen, seks en intimiteit. De praktische tips, citaten, meditaties en wetenschappelijke weetjes zorgen voor een aangenaam rustpunt tijdens een drukke dag.

HEARTFUL LEVEN, MINDFUL WERKEN

Balans in je leven in 7 stappen

Dit boek reikt je in 7 stappen heldere inzichten en concrete tools aan om beter om te gaan met de druk van het (werk)leven en om meer innerlijke kracht, vitaliteit, levensgeluk en een goede work-life balance te ervaren. Aan de hand van de parabel van “de samoerai en zijn moeder” brengt David alle elementen van mindfulness en heartfulness samen in een eenvoudig model. Dit model is ook toepasbaar in bedrijven en organisaties.

AANBEVELINGEN

David Dewulf gaat in dit boek ver voorbij de voorspelbare hype, voorbij stress-reductie of meetbare efficiëntie. Stilte, niet-weten, humor, vriendelijkheid, compassie, ruimte voor moeilijke tijden en voor kleuren buiten de lijntjes : elke bijdrage, hoe klein ook, van deze waarden is van bijzonder belang voor onze oververhitte samenleving. Belangrijk daarenboven is dat het boek uitnodigt en niet voorschrijft, keuze laat en niet oordeelt. Ik kan alleen maar hopen dat het ethische fundament van deze onvoorwaardelijke openheid zoveel mogelijk verspreiding vindt.
Professor Dirk De Wachter, auteur van “Borderline Times” en “Liefde. Een onmogelijk verlangen?”, KULeuven

Dit boek is een uitnodiging om open te staan voor de vele ervaringen en mogelijkheden in het leven . Ik hoop dat veel mensen van de weldaden van aandacht, stilte en onbevooroordeeld waarnemen mogen genieten en met meer zachtheid ten opzichte van zichzelf en de omgeving in het leven kunnen staan.
Inge Vervotte, voormalig minister van welzijn

David Dewulf reikt de lezer een onderbouwde methodiek aan; geeft concrete tips en oefeningen; deelt zijn rijke ervaring en inzichten, die elk van ons kan helpen in zijn/haar zoektocht naar het vinden van een balans in en tussen elk van de levensrollen en functies (als ouder, als werknemer, als werkgever, als partner, als burger, als consument,…) die we dagdagelijks vervullen. Een boek dat uitnodigt om meer ‘Heartful’ te leven en ‘Mindful’ te werken.
Peter Vlerick, professor arbeid- en gezondheidspsychologie, Universiteit Gent

MINDFUL ONDERWEG

Minders stress & meer empathie in het verkeer

Een mindful antwoord op files, wegwerkzaamheden en verkeersagressie

De dagelijkse files op weg naar je werk, onoplettende chauffeurs die je de pas afsnijden, eindeloos wachten op een trein die maar niet komt… Vaak is je werkdag nog niet begonnen of je zit al middenin een stresspiek. Helaas helpt die stress je geen meter vooruit. Integendeel zelfs, je wordt er ongelukkiger door, en je maakt vaak anderen ongelukkig.

Mindfulness-, compassie- en geweldloze communicatietrainer David Dewulf legt in dit toegankelijke boekje uit waarom ons oerbrein het in de auto meestal van ons rationele denken overneemt, en reikt onmiddellijk toepasbare technieken aan om rustig te worden én te blijven. Zo houd ook jij – zelfs in de ochtendspits – het hoofd koel!

MINDFUL GELUKKIG

7 bronnen van innerlijke vreugde

Dit boek laat je toe om een nieuwe kracht te doen ontwaken in jou: deze van innerlijke vreugde en innerlijk geluk, niet meer bepaald door wat mensen zeggen of niet zeggen, doen of niet doen. Je kan nu innerlijk geluk ontdekken, en de vreugde van in leven te zijn door je heen laten stromen. Het duurt een week om dit boek te lezen en om de wijsheid in je leven te brengen.

AANBEVELINGEN

Dit is een prachtig boek over dat waar ieder mens ten diepste naar verlangt: geluk. Het is geworteld in de oude oosterse wijsheid van de Boeddha, maar biedt tal van praktische tips voor een meer voldoeninggevend leven in onze hedendaagse westerse samenleving. De vorm is laagdrempelig, de inhoud van alle tijden.
Onmogelijk om niet geïnspireerd te worden.
Paul Van Hooydonck, Oprichter Ehipassiko Boeddhistisch Centrum (Antwerpen)

This light-hearted, joyful, inviting book, written by a physician who has become one of Europe’s leading mindfulness teachers, can help anyone taste the joys of embracing life as it presents itself in the present moment. Through clear examples, Dr. Dewulf helps us awaken to the age-old truth that modern psychological science now corroborates: it is not the circumstances of our lives, but our reactions to those circumstances that determine our happiness.
Ronald Siegel, Assistant Clinical Professor of Psychology,
Harvard Medical School and author of “The Mindfulness Solution: Everyday Practices for Everyday Problems”

Ik kan het boek Mindful Gelukkig aan iedereen aanbevelen, en zeker aan wie een moeilijke periode in zijn of haar leven doormaakt. Het letterlijk toepassen van de 7 bronnen van innerlijke vreugde, elke dag opnieuw, zo goed als je kan, biedt je een prachtige manier om terug geluk in je leven te vinden. Als je hart gebroken is, ligt het risico op de loer om te verharden en een muur rond je hart te bouwen of om te blijven hangen in verdriet. Dit boek biedt je een derde weg, namelijk ja zeggen tegen het leven met zijn mooie maar ook met zijn donkere kant. Het leuke van dit boek is dat het heel vlot leesbaar en toepasbaar is voor wie nog niets kent van meditatie of mindfulness, en er een middel in kan vinden om zichzelf te helpen helen. Zo heb ik het bij mezelf ervaren tijdens een erg moeilijke periode in mijn leven.
Dr. Bruno Ariens, huisarts en auteur van “Uitgeslapen Wakker Worden” en “Slaap Zacht”

MINDFUL GELUKKIG – VREUGDEMEDITATIES

Het lang verwachte boekje met de meditaties op cd uit de bestseller “Mindful gelukkig.7 bronnen van innerlijke vreugde”. Dit kleine boekje geeft je nog een ander perspectief op de 7 bronnen van geluk en bevat ook een cd om je de unieke meditatieve oefeningen eigen te maken. Voor iedereen die zijn innerlijk geluk wilt laten bloeien. Met de volgende meditaties: Je vooropgestelde ideeën loslaten – Je aandacht openen voor wat mooi is – Thuiskomen in innerlijke stilte – Je innerlijke wereld bewaken – De rijkdom van geven – Een dankbare glimlach voor je lichaam – Vertrouwen.

Bestellen

Boek met 2 cd’s

JEZELF ACCEPTEREN

Met mindfulness en compassie

Jezelf accepteren, lijkt dat niet vanzelfsprekend? Helaas. We zijn vaak zo kritisch voor onszelf. We leggen de lat zo hoog, alsof daarboven ‘het geluk’ ligt. We proberen zo goed te zijn dat iedereen ons graag ziet. We verlangen naar onvoorwaardelijke liefde, maar plaatsen onszelf in een harnas van voorwaarden. Jezelf accepteren met mindfulness en compassie is een uitnodiging thuis te komen bij jezelf, zoals je nu bent. Het boek en de unieke mindfulnessmeditaties op de bijbehorende cd’s helpen je daarbij stap voor stap op weg.

AANBEVELINGEN

Een boek dat het hart van velen kan raken. Houd het dicht bij, het kan je helpen om het harnas af te doen dat jou blokkeert om jezelf en het leven lief te hebben en het leven volledig te leven. Met de wijze woorden en meditaties die arts en auteur David Dewulf aanbiedt , kan je hart ontwaken.
Tara Brach, Ph.D., auteur van “Radicale aanvaarding” en “Je hart als schuilplaats”

Zelf-acceptatie is zonder twijfel het belangrijkste wanneer het gaat om het de confrontatie met het leven en zijn moeilijkheden. We begrijpen allen het belang van een vredelievende relatie met onszelf: maar het intellectueel begrip is niet genoeg, er is ook nood aan een praktijk, emotioneel en lichamelijk. Mindfulness biedt ons de ideale weg aan voor deze praktijk. En dit boek, concreet en vriendschappelijk, toont jou hoe deze weg te bewandelen.
Christophe André is psychiater in het universitair ziekenhuis van Sainte-Anne in Parijs en auteur van “Mediteren, dag na dag”

MINDFULNESS IN JE RELATIE

Geschenken van liefde en intimiteit

Mindfulness in je relatie toont je stap voor stap hoe je een geschenk kunt worden voor elkaar. Met inspirerende teksten, concrete voorbeelden en praktische tips helpt David Dewulf je op weg naar meer evenwicht en diepe verbondenheid met je partner. In dit unieke boek wordt gefocust op de hartelijke houding zoals onderwezen door de Boeddha, de liefdevolle communicatie in de traditie van Thich Nhat Hanh en mindful seks geïnspireerd door de oosterse tantra. Een aanrader voor wie zijn relatie een plaats in zijn hart wilt geven.

AANBEVELINGEN

Mindfulness in relaties is een plezier om te lezen!
Ik lees het met een minzame glimlach en soms ook een schaterlach.
Het is zeer helend nu ook te ‘begrijpen’ hoe mijn vorige relaties tot een afscheid kwamen. Dank je wel!
Ilse (lezersreactie)

Dit boek is een geschenk. Een geschenk in de verheven zin van het woord.
Want het leert – onverstoorbaar in ontwapenende eenvoud – het echte werkzaam zijn in het liefdesleven: het schenken.
Van een blik, aandacht… tot uit zichzelf schenken: hét levensgeschenk als partner.In echte aanwezigheid: niet meer verstrooid.
Prof. Dr. Piet Nijs, psychiater en seksuoloog

MINDFULNESS IN JE RELATIE – LIEFDESMEDITATIES

Inspirerende meditaties voor meer intimiteit en evenwicht in je relatie

Mindfulness is een uitnodiging om het leven ten volle te beleven. Om jezelf te zijn, in je vreugde en je verdriet. En om ondanks alle uitdagingen die op je pad komen, het leven lief te hebben. De vier hartkwaliteiten liefdevolle vriendelijkheid, compassie, gedeelde vreugde en gelijkmoedigheid zijn daarbij je steun. Ze zullen je niet vrijwaren van moeilijkheden of pijn, maar helpen wel om de adem van het leven te blijven voelen en je eraan te herinneren dat je ieder moment kan liefhebben. Dit boekje brengt de 4 hartkwaliteiten met haar toepassingen in het dagelijkse leven. Er wordt uitvoerig ingegaan op de eeuwenoude wijsheid van de modder en de lotus in relatie tot de hartkwaliteiten. Ook de H.A.R.T.-ademruimte en vergeving komen aan bod. De bijbehorende cd bevat 6 meditaties.

ZELFCOMPASSIE MEDITATIES

Een weg om veerkracht, innerlijke rust en geluk te versterken

Wetenschappelijk onderzoek toont dat zelfcompassie leidt tot optimisme, veerkracht, moed en doorzettingsvermogen. Verder verbetert de gezondheid en wordt meer empathie, verbondenheid, vergevingsgezindheid, liefde en vreugde ervaren. De 18 meditaties helpen je daarmee op weg.

Deze 6 cd’s vormen een aanvulling op het boek “De weg van zelfcompassie” ( Lannoo 2016) en het boek “Zelfcompassie in training en therapie.” ( Lannoo Campus 2018). Met onder andere volgende meditaties:

de compassievolle bodyscan, het goede zien, mijn compassievolle metgezel, het beëindigen van innerlijke strijd, de ronde tafel van mijn hart, het kompas van mijn hart, vergeving van mezelf, vergeving van anderen, en nog veel meer.

ANDERS OMGAAN MET BOOSHEID

De weg van mindfulness, compassie en verbondenheid

Boosheid is een intense emotie die toont dat er aan een behoefte niet is voldaan, en die aanzet tot actie en verandering. Maar het kan ook een destructieve emotie zijn, die zorgt voor verbittering, verharding en langdurige woede. Pijnlijke relaties zijn het gevolg. David Dewulf toont in dit boek hoe je boosheid om kunt buigen tot een constructieve kracht. Thema’s die aan bod komen zijn waarden, persoonlijke kracht, oprecht luisteren, empathie en vergeven. Verder is er ook aandacht voor conflicten, (vecht)scheiding en ouderschap zonder boosheid.

Gebaseerd op mindfulness, compassie en geweldloze communicatie Met tal van tips en oefeningen om de inzichten ook echt in je leven te integreren

Inclusief tien gratis meditatiedownloads.

ANDERS OMGAAN MET VERDRIET

De weg van mindfulness, compassie en verbondenheid

Een pleidooi om verdriet te omarmen in ons eigen leven en in het leven van anderen

Verlies nodigt ons uit om afscheid te nemen van het leven zoals we het gekend hebben. De pijn die we daarbij voelen kan heel wat emoties teweegbrengen: soms boosheid, soms angst, soms schuld en vaak heel veel verdriet.

In dit boek neemt David Dewulf je mee op een innerlijke reis die je troost kan geven, je verbinding met anderen kan verdiepen en je opnieuw kan doen genieten van dit tijdelijke geschenk dat het leven heet. Hij steunt daarvoor op zijn jarenlange ervaring met mindfulness, compassie en de wijsheden uit het Oosten. Hij deelt ook hoe hij het verlies van zijn broer en zijn geliefde een plaats heeft gegeven.

ANDERS OMGAAN MET ANGST

De weg van mindfulness, compassie en verbondenheid

Angst is een emotie die je alert en veilig houdt. Angst kan echter ook je leven gaandeweg overnemen en is dan niet langer nuttig. Integendeel, deze emotie zal dan een betekenisvol en verbonden leven in de weg staan.

David Dewulf legt in dit praktische en toegankelijke boek uit hoe je met mindfulness en compassie de vele vormen van onzekerheid, schaamte en angst kan hanteren. Denk aan angst voor imperfectie, voor het oordeel van anderen en angst om onze plek in te nemen. Of angst voor het onbekende, voor kwetsbaarheid, voor ziekte, eenzaamheid, lijden en dood. Stap voor stap toont hij de weg naar meer zelfvertrouwen, minder piekeren en beter slapen, zodat je uiteindelijk sterker wordt dan je angsten.

  • Gebaseerd op mindfulness, compassie en geweldloze communicatie
  • Met tal van tips en oefeningen om de inzichten ook echt in je leven te integreren
  • Inclusief tien gratis meditatiedownloads