Mindful bewegen

Het belang van mindfulness in beweging

Mindfulness in beweging benadrukt het belang van bewustwording van ons lichaam en de signalen die het afgeeft. Dit kan vooral effectief zijn voor mensen die zich makkelijker concentreren tijdens beweging dan in stilzitten. Bewuste bewegingsoefeningen helpen bij het verkennen en respecteren van persoonlijke grenzen, wat bijdraagt aan een betere omgang met ongemak en intensiteit in het leven. Deze oefeningen bevorderen acceptatie en loslaten, en zijn vaak symbolisch voor hoe we grenzen stellen in ons dagelijks leven. Daarnaast maken ze ons meer bewust van de koppeling tussen mentale patronen en fysieke sensaties.

Leerdoelen

Deze opleiding helpt professionals om:

  • Het belang van beweging binnen mindfulness beter te begrijpen.
  • Diverse bewegingsoefeningen toe te passen vanuit hun eigen achtergrond.
  • Af te stemmen op zowel de groep als individuele deelnemers, met speciale aandacht voor degenen die bewegen uitdagend vinden.
  • Veiligheid te waarborgen en grenzen op een veilige manier te verkennen, met oog voor hoe deze ervaringen vertaald kunnen worden naar het dagelijks leven.
  • De relatie tussen beweging en ademhaling te begrijpen, evenals de connectie tussen mentale patronen en lichamelijke componenten.

Het gaat in mindful bewegen niet alleen om fysieke vaardigheden zoals kracht, soepelheid en balans, maar mindful bewegen bevordert ook een dieper inzicht in de interactie tussen lichaam en geest.

Praktische info en inschrijving

Toon alle

Zie je geen datum of past het niet?

Plaats me op de interesselijst!
Mail je contactgegevens naar info@seetrue.com
Zodra er nieuwe data bekend zijn, brengen we je op de hoogte!