Opleiding tot communicatietrainer

Wat ik wil in mijn leven is compassie,
een flow tussen mezelf en anderen,
op basis van wederzijds geven vanuit het hart.”

Marshall Rosenberg

Welkom in de opleiding tot communicatietrainer!
.

Mindfulness kan ons helpen om bewuster in het leven te staan en minder stress te ervaren. Veel van onze uitdagingen en stress ervaren we in relatie tot anderen. En daar kan mindfulness aangevuld worden door geweldloze communicatie en compassie. David Dewulf ontwikkelde hiervoor een de training ‘Mindfulness Based Compassionate Communication’ (MBCC).
.

De training

De training mindful communiceren vormt een mooi vervolg op mindfulness en/of compassie. Het brengt mindfulness en compassie (innerlijke relatie met jezelf) samen en gaat nog een stap verder. Je leert dit proces ook in je uiterlijke relaties te brengen je dierbaren, je collega’s, en het leven…

Als trainer kan je deelnemers een sterke verdieping en heel wat praktische tools aanbieden, waar ze meteen iets mee kunnen..

De training…

  • biedt een unieke aanpak
  • brengt mindfulness, compassie en geweldloze communicatie samen
  • is mede geïnspireerd door de wijsheid van Socrates en recente neurowetenschap!
  • werd ontwikkeld door dr. David Dewulf
    .

De opleiding

De opleiding bestaat uit twee modules. Belangrijk is dat je voor deelname aan module 2 (de trainersopleiding) niet eerst module 1 (de training) hoeft te volgen.

Wel kan het verrijkend zijn om voor (of na) de trainersopleiding ook de training te doorlopen, helemaal vanuit je eigen perspectief als deelnemer!

Hieronder vind je meer informatie:

Module 1: Training communicatie

Je brengt mindfulness , empathie en emotionele intelligentie in je communicatie en je laat je daarbij inspireren door de wijsheid van Socrates, door de inzichten van Marshall Rosenberg en recente neurowetenschap!

Module 2: Trainersopleiding communicatie

Tijdens deze module wordt er gewerkt met casussen, rollenspel en meditaties. Je leert hoe je de communicatietraining kunt faciliteren bij je deelnemers. Voorafgaande deelname aan module 1 is niet verplicht.