Opleiding tot mindfulness practitioner

Inleiding

Je bent al een tijdje met mindfulness en meditatie aan de slag, en je merkt dat dit  positieve effecten heeft gehad op jouw welzijn en levenskwaliteit. Misschien merk je nu wel een drang naar verdere verdieping. Of wil je deze waardevolle vaardigheden ook met anderen delen.

Waar komt mindfulness vandaan en wat is de wetenschappelijke onderbouw ervan? Hoe begeleid je meditaties, geef je teaching en bevraag je de ervaringen van anderen via inquiry? De opleiding tot mindfulness practitioner gaat in op al deze vragen, en nog veel meer. Of je nu een hulpverlener of therapeut, een trainer in spe of een enthousiasteling die verder wil verdiepen: welkom in deze opleiding!

.

Mindfulness basisopleiding

De ideale instap voor de opleiding tot mindfulness practitioner is via de Mindfulness basisopleiding. Doorheen deze opleiding leg je meteen een stevige basis en krijg je ook een goed overzicht over het mindfulness curriculum en de trainersopleiding!

Bekijk basisopleiding
basis opleiding mindfulness trainer I AM Instituut Aandacht

Opleidingstraject

Na afronding van de mindfulness basisopleiding kan je het verdere opleidingstraject doorlopen. De trainersopleiding van I AM staat al meer dan 15 jaar bekend om haar degelijkheid en volledigheid. Het traject bestaat uit verschillende verdiepingsmodules die je op je eigen tempo kan afwerken. I AM werkt hiervoor samen met onder meer oprichter dr. David Dewulf, ervaren opleiders en het Oxford Mindfulness Centre.

We zijn momenteel het verdiepingsaanbod aan het actualiseren en verfijnen. Vanaf 10 december kun je terecht op onze vernieuwde webpagina voor meer info over o.a. de modules Veiligheid in groepsprocessen, Inquiry en Mindful Bewegen.

Bekijk opleidingstraject
opleiding trainer mindfulness traject basis fase I AM Instituut Aandacht Mindfulness

Extra aanbod

I AM biedt een waaier aan extra bijscholingen en trainersopleidingen aan zodat jij je tijdens en na jouw opleiding verder kan specialiseren in de onderwerpen die jouw aanspreken. Mindfulness op het werk? Mindfulness en eten? Mindfulness en intentie? Je vindt het bij ons! Voor verschillende opleidingen werken we samen met onze collega’s van SeeTrue.

Bekijk extra aanbod

.

Wetenschap

Geen enkel domein in de psychologie heeft zo een groei gekend in wetenschappelijk onderzoek in het laatste decennium als mindfulness. Deze wetenschappelijke inzichten worden meegenomen in de verschillende onderdelen van de opleiding.

Een greep uit de aangetoonde effecten van mindfulness zijn:

  • Versterking van aandacht en geheugen.
  • Betere levenskwaliteit
  • Betere mentale en fysieke gezondheid
  • Minder depressie
  • Verbetering van dagelijks functioneren
  • Minder stress bij mensen met kanker
  • Meer een gevoel van controle en acceptatie over het leven
  • Minder angst en paniekaanvallen
  • Minder pijn en minder nood aan pijnmedicatie
  • Beter slapen