Workshops en lezingen

Instituut aandacht mindfulness themadagen

Ingeplande workshops

Workshops zijn bedoeld voor wie graag een eerste introductie meevolgt over een bepaald thema. De workshops hebben elk hun eigen klemtoon en onderwerp maar hebben steeds een duidelijke link naar mindfulness, compassie en/of communicatie.

Omgaan met uitdagende mensen

Leer de basisprincipes Mindfulness-Based Compassionate Communication (MBCC) toepassen in je communicatie met moeilijke of uitdagende mensen! Met tipcs voor als je geconfronteerd, veroordeeld of aangevallen wordt.

Veerkracht 5.0 & rust in je brein

Leer over de 5 domeinen van veerkracht, telkens met 4 tips & inzichten per domein  om je veerkracht te versterken. Met ingangspoorten uit het model van de Samoerai, positieve psychologie, polyvagaal theorie, geweldloze communicatie, en meer.

Kennismaking Mindfulness

Je legt de basis voor je mindfulness beoefening, met aandacht voor het nu, omgaan met stress, omgaan met negatieve gedachten, het belang van ademruimtes en meditatie, geluktips voor iedere dag, en meer.

Kennismaking Zelfcompassie

Je legt de basis voor je zelfcompassie beoefening. Je leert milder zijn voor jezelf, omgaan met je innerlijke criticus, omgaan met emotionele pijn, inzicht in de emotieregulatiesystemen, en meer.

Lezing: Geluk voor elke dag

Datum: 7 november 2023
Tijd:19. 30 tot 21.00 u
Locatie: 
Geraardsbergen
Kost: 7 euro

Praktische info en inschrijving

Toon alle

.
Binnenkort nieuwe data

Hartmeditaties

Vraag je je weleens af hoe je meer vanuit je hart kan leven? En hoe jij jezelf en anderen beter kan accepteren? De 4 hartkwaliteiten, het centrale thema van de dag, helpen je op weg.  Tijdens deze dag krijg je heel wat tips en oefeningen aangereikt.

Omgaan met verdriet en verlies

Tijdens deze volle dag mediteren we met verdriet. We kijken ook naar wereldbeschouwelijke, spirituele kaders die ons kunnen ondersteunen en de mogelijkse valkuil ervan. Je wordt uitgenodigd jouw kracht te ontdekken om verder te gaan ondanks alles.