Mindful Awareness in Body-oriented Therapy (MABT)

MABT combineert manuele therapie, mindfulness en psycho-educatieve benaderingen om interoceptief bewustzijn en gerelateerde vaardigheden in zelfzorg aan te leren.

-

Mindful Awareness in Body-oriented Therapy is uniek binnen de op mindfulness gebaseerde programma’s vanwege het gebruik van aanraking voor het aanleren en de ontwikkeling van het interoceptief bewustzijn.

Wat is interoceptief bewustzijn?

Interoceptief bewustzijn is het vermogen om toegang te krijgen tot sensorische informatie van binnenuit het eigen lichaam en deze te verwerken. Interoceptief bewustzijn en vaardigheden in zelfzorg kunnen met name nuttig zijn voor personen die leven met chronische lichamelijke of geestelijke gezondheidsproblemen, of die herstellen van trauma of pijn en geen verbinding hebben met hun eigen lichaam.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

De Professional Training Level 1 biedt een verdieping voor therapeuten/beoefenaars die hun praktijk willen uitbreiden met een focus op interoceptief bewustzijn en op mindfulness gebaseerde praktijken.

Hoewel ontworpen voor professionals in de geestelijke gezondheidszorg en lichaamswerk therapeuten die ervaring hebben met het werken met psychische problemen, is deze opleiding ook geschikt voor zorgverleners in andere disciplines of op mindfulness gebaseerde trainers of coaches die individueel met cliënten werken.

Een korte video introductie met opleidster Cynthia Price

Een unieke 7-daagse opleiding in het prachtige Klooster New Loranzo in Simpleveld

De opleidingsbijeenkomsten worden aangeboden in dit prachtige klooster. Klik op de link voor een impressie van het klooster. New Loreto, te Simpelveld.

Je overnacht ook in het klooster in een eenvoudige 1 persoonskamer. Het verblijf is inclusief de maaltijden.

Het klooster ligt aan de Kloosterstraat 70, 6369 AE Simpelveld in Nederland en ligt tussen Aken en Maastricht, dichtbij de Duitse grens.

Je kunt kosteloos parkeren op het terrein van het klooster.

Inhoud van de MABT opleiding

Deze opleiding biedt de deelnemers:

  • Het theoretisch kader van de MABT methodiek
  • Veel ruimte voor praktische beoefening van de methodiek die nodig is om cliënten te leren hoe ze interoceptief bewustzijn voor zelfzorg kunnen ontwikkelen en dit in hun dagelijks leven te integreren om emotieregulatie te bevorderen.
  • De opleiding is Engelstalig en het uitwisselen in de kleine groep is in het Nederlands.
  • Het protocol bestaat uit drie verschillende fases.

Fase 1: identificeren van lichamelijke bewustwordingen

Fase 2: leren en ontwikkelen van strategieën voor interoceptief bewustzijn

Fase 3: het verder ontwikkelen van het vermogen om interoceptief bewustzijn te integreren in en bevorderen van emotieregulatie.

De interventie zelf omvat individuele sessies van 90 minuten gedurende ongeveer 8-10 weken

Leerdoelen

  • De professional kan de kernelementen van de MABT training toepassen binnen zijn/haar professionele werkomgeving.
  • De professional beschikt over zowel de theoretisch als ervaringsgerichte kennis van de verschillende componenten van MABT en de rol hierin van interoceptieve bewustzijn voor zelfzorg en emotieregulatie.
  • De professional heeft kennis van de relatie tussen interoceptief bewustzijn en mindfulness.
  • De professional is zich bewust van het belang van voortdurende mindfulness beoefening en mindful bewustzijn binnen het therapeutisch kader waarin hij/zij werkt en draagt dit ook uit.
  • De professional herkent en reageert op passende wijze op klinische aspecten/problemen die kunnen voorkomen binnen een MABT training.
  • De professional beschikt over de klinische ‘skills’ die nodig zijn om de MABT training te geven door de interactie, feedback en assessment van instructeurs.

De opleiders

Cynthia Price

Cynthia Price is Research Professor aan de University of Washington en directeur van het the Center for Mindful Body Awareness.

Cynthia zet zich in om de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde bevolkingsgroepen te vergroten en werkt samen met lokale en internationale programma’s om aanvullende en integratieve gezondheidszorg te bieden en te verbeteren door middel van haar onderzoek, onderwijs en service.

Meer info over de opleider vindt je hier: Center for Mindful Body Awareness en University of Washington

Dana Colgan

Dana (Dharmakaya) Colgan, PhD is klinisch psychologe en mindfulness beoefenaar. Ze is Assistant Professor in het Dept of Neurology aan de Oregon School of Health Sciences,  Dharmakaya zal tijdens deze opleiding assisteren.

Zie je geen datum of past het niet?

Plaats me op de interesselijst!
Mail je contactgegevens naar info@seetrue.com
Zodra er nieuwe data bekend zijn, brengen we je op de hoogte!