Speciale opleidingen

Aankomende opleidingen

Mindfulness voor suïcidepreventie (MBCT-S)

Tijdens deze opleiding krijg je als trainer de nodige handvaten mee voor het begeleiden van mindfulness training aan de doelgroep van deelnemers met suïcide ideatie, zowel in groep als één op één. Na afronding kan je oefeningen en toepassingen uit de MBCT-S toepassen binnen een training of hulpverleningstraject.

Mindfulness vervolgopleiding

Deze opleiding is bedoeld voor mindfulness trainers en professionals die de Mindfulness basisopleiding afgerond hebben en zich verder willen verdiepen. David Dewulf neemt je mee door de structuur van de acht wekelijkse sessies van de MBCT / MBSR training, met aandacht voor de methodiek, de opbouw van meditaties en het verder ontwikkelen van je professionele vaardigheden.

 

Mindfulness for life (MBCT-L)

De nieuwste Oxford upgrade! Het Mindfulness for life (MBCT-L) programma werd ontwikkeld om beter aan te kunnen sluiten bij de brede bevolking, eerder dan enkel voor mensen met specifieke psychische klachten. Tijdens deze specialisatie opleiding krijg je alle tools mee om zelf MBCT-L training te kunnen geven.

Mindfulness voor jongeren

Jongeren zijn de toekomst! Maar onze jongeren staan onder druk en stress-gerelateerde klachten zijn steeds frequenter. Tijdens deze opleiding leer je hoe je mindfulness kan geven aan jongeren, in groep of individueel. Je gaat praktisch aan de slag en leert o.m. gebruik maken van leuke metaforen.

Mindfulness bij verdriet, verlies en rouw

Deze 4-daagse opleiding is bedoeld voor trainers en professionals die mindfulness individueel of in groep willen toepassen in de begeleiding van verdriet, verlies en rouw. Op basis van mindfulness, (zelf)compassie, positieve psychologie en nieuwe inzichten uit de rouwtherapie.

Mindfulness bij angst en boosheid

Deze 4-daagse opleiding met David Dewulf is bedoeld voor trainers en professionals die mindfulness individueel of in groep willen toepassen in de begeleiding van angst en boosheid. Op basis van mindfulness, (zelf)compassie, empathie en geweldloze communicatie.

Rolling with resistance

We are glad to present this new professional training, centered on how to use mindfulness and self-awareness to understand, accept, and work with resistance and defense mechanisms whether within our own selves, or the wider populations that we serve.

Aankomende speciale opleidingen

Toon alle

Binnenkort nieuwe data

Word je graag op de hoogte gebracht wanneer nieuwe data ingepland zijn? Laat ons dit dan gerust weten via: info@seetrue.com

Mindfulness voor kinderen

Tijdens deze opleiding leer je de wetenschappelijk onderbouwde I AM training voor kinderen van 7 tot 12 jaar. De vaardigheden worden op een speelse manier overgebracht zodat kinderen dit in het dagelijkse leven kunnen integreren. Naast het curriculum van de I AM training verdiep je je ook in het online Mindfulness for children programma van Kate Munding.

Mindfulness en eten

De Mindfulness en eten training is gericht op de omgang met eetgewoonten, voeding, lichaamsbeleving, beweging en acceptatie van jezelf en je lichaam. Ze is bedoeld voor wie een gezonder eet- en beweegpatroon wil ontwikkelen, of voor wie moeite ervaart in relatie tot eten en lichaamsbeleving. Specialiseer je als mindfulness trainer in dit curriculum dankzij deze tweedaagse opleiding!

Workplace mindfulness teacher training

The well-known 8 week MBCT training has been transformed into  a 6 week program, tailored to the needs of a professional environment. In this evidence-based 3 day teacher training program you will get to know this curriculum and learn how to teach mindfulness in the workplace.

Compassie opleiding

Tijdens de opleiding onderzoek en ervaar je wat compassie is en wat het voor jou persoonlijk betekent. Je verdiept je eigen proces en leert door de oefeningen en inzichten hoe je jouw deelnemers kan trainen. Na afloop van de opleiding kun je een compassietraining van 8 sessies of 4 volle dagen verzorgen. Je krijgt hiervoor alle nodige materialen en hand-outs.

Opleiding mindfulness en communicatie

De MBCC (Mindfulness-Based Compassionate Communication) opleiding biedt trainers in MBSR/MBCT en andere professionals een verdere verdieping in mindfulness en compassie in communicatie. De opleiding leidt op tot het kunnen begeleiden van de MBCC-training (4 of 6 sessies) en/of toepassen van MBCC-oefeningen in de eigen praktijk.

Intuïtief opvoeden met mindfulness

In deze professionele opleiding leer je hoe je als trainer of begeleider in je eigen kracht kan staan vanuit de essentie van mindfulness en integraal ouderschap. En hoe je van daaruit vervolgens ook ouders, leerkrachten en andere opvoeders in hun kracht kan zetten. De oefeningen die je aangereikt krijgt komen uit methodische kaders die steeds vanuit mindfulness en de integrale benadering vertrekken, zoals Leadership Embodiment en Deep Democracy.