Omgaan met complexe situaties

Tijdens deze opleiding verdiepen je je in het begeleiden van lastige situaties die kunnen voorkomen in een mindfulness training. De opleidingsdag bouwt voort op de vaardigheden van de trainer om op een adequate manier te antwoorden op voorkomende situaties in de training.

In complexe situaties is het van belang om open en ‘in het moment’ te kunnen zijn, zonder al te veel te oordelen, en te zien wat er aan de hand is. Waarnemen op een dieper niveau; met het hoofd, het hart en het lichaam. Zien wat er aan de hand is zonder de omgeving, de overige deelnemers en de veiligheid uit het oog te verliezen. En ook bij complexe situaties begint het in eerste instantie met het toelaten van wat er is, zonder meteen in een oplossingsmodus te schieten. Dit zal voor veel mindfulness trainers heel logisch klinken, maar in het oog van lastigheid is dit niet altijd even gemakkelijk.

In deze vaardigheidsopleiding zullen we oefenen met complexe situaties. We zullen stilstaan bij de vertekening die kan ontstaan als we geconfronteerd worden met lastigheid. We zullen hierbij kijken naar triggers die bij ons geraakt worden. Daarnaast zullen we ook onderzoeken hoe we op verschillende manieren kunnen bewegen in een complexe situatie. We zullen dit vooral onderzoeken middels rollenspellen, feedback en reflecties.

Praktische info en inschrijving

Toon alle

Zie je geen datum of past het niet?

Plaats me op de interesselijst!
Mail je contactgegevens naar info@seetrue.com
Zodra er nieuwe data bekend zijn, brengen we je op de hoogte!