Opleidingsoverzicht

De I AM academy maakt het mogelijk opleidingen tot trainer te volgen. Er zijn 5 opleidingen, de eerste 4 worden ook door David Dewulf aangeboden bij See True in Nederland.

Opleiding tot mindfulnesstrainer

Met een grondige voorbereiding en een gestructureerde opleiding kan je de 8 weken training leren toepassen als trainer of therapeut. De opleiding tot mindfulness trainer is een modulair traject dat je op eigen tempo kan volgen.

Certificatie

Je kan kiezen voor een attest of certificaat. De gecertificeerde opleiding wordt internationaal erkend. Voor België en Nederland is er nu alleen de VMBN, die aan deze kwaliteitsbewaking doet. Trainers kunnen zich daar laten registreren.
Meer informatie over de certificatie en de opleiding vind je hier. 

Opleiding tot compassietrainer

Meer recent werd er ook een unieke opleiding tot compassie- en zelfcompassietrainer ontwikkeld. Tijdens deze opleiding leer je dit unieke 8-weken programma zelf begeleiden.

Voorwaarden

Je kan deze opleiding volgen als je de basisopleiding tot mindfulnesstrainer hebt gevolgd.

Certificatie

De opleiding wordt afgerond met een certificaat en erkende trainers kan je terugvinden op de website www.heartfulness.net.
Meer informatie over de certificatie en de opleiding vind je hier.

Opleiding tot communicatietrainer

In deze opleiding leer je de training ‘Mindfulness Based Compassionate Communication’ (MBCC) onderrichten aan anderen. Hierbij wordt geweldloze communicatie aangevuld met de inzichten en vaardigheden uit mindfulness en compassie.

Voorwaarden

Deze opleiding kan je volgen als je de basisopleiding tot mindfulnesstrainer hebt gevolgd. Bij voorkeur heb je ook ervaring met compassie. Voor meer details, ga naar de opleiding.

Certificatie

De opleiding wordt afgerond met een certificaat en erkende trainers kan je terugvinden op de website www.heartfulness.net.
Meer informatie over de certificatie en opleiding, vind je hier.

Opleiding tot Jongerentrainer

Tijdens de opleiding tot jongerentrainer leer je het wetenschappelijk onderbouwde 8 weken programma op maat van jongeren van 14 tot 18 jaar.

Voorwaarden

Deze opleiding kan je volgen als je de basisopleiding tot mindfulnesstrainer gevolgd hebt.

Certificatie

Deze opleiding wordt afgerond met een attest of certificaat.
Meer informatie over de certificatie en de opleiding, vind je hier.

Opleiding tot Kindertrainer

Tijdens de opleiding tot kindertrainer maak je kennis met en oefen je de principes van het aanreiken van mindfulness aan kids. Je leert een programma op maat van kinderen van 7 tot 12 jaar.

Voorwaarden

Het gevolgd hebben van een 8 weken mindfulnesstraining + 1 meditatiedag of retraite hebben gevolgd.

Certificatie

Ook deze opleiding wordt afgerond met een certificaat.
Meer informatie over de opleiding en de certificatie, vind je hier.