Safe space voor ouders en jongeren

Datum

wo 07/12/2022 14:00

Trainer

Ylva Berg Instituut voor Aandacht & Mindfulness
Ylva Berg
ylvaberg@gmail.com
+32 (0)485 14 84 46

Locatie

Hendrik Consciencestraat 8
Mechelen
2800

Details

Datum: woe 7 december 2022

Tijd: van 14u – 17u

Locatie: Hummushuis Mechelen

Prijs: 25 euro per deelnemer

Inhoud

Wist je dat vele hulpdiensten waar jongeren recht op hebben propvol zitten, lange wachtlijsten hebben en met pijn in het hart kinderen en ouders aan hun lot moeten overlaten?

I AM organiseert voor het eerst een “safe space” voor ouders en jongeren, waar we naar elkaars ervaringen en inzichten kunnen luisteren, waar we inspiratie en moed verzamelen om te blijven zoeken naar passende oplossingen. Dit is geen vervangende hulpdienst, wel een plek om te voelen dat we steun hebben aan elkaar. Je staat er niet alleen voor. Je bent van harte welkom als ouder en als jongere, alleen of samen.

In deze safe space creëren we ruimte om rustig aan te komen en om te ervaren hoe het is om op een veilige manier in dialoog te gaan over moeilijke thema’s. Je krijgt tips mee voor veilige dialoog en concrete oefeningen die onveiligheid en stress helpen verminderen.

De oefeningen en gesprekjes die we zullen doen zijn gebaseerd op mindfulness en heartfulness, en worden aangepast aan wat de groep op dat moment nodig heeft en passend vindt: meditatief of interactief, reflectie of lichamelijke beweging, individueel of samen, in kleinere groepjes of in grote groep.

Breng jouw vragen mee, en laat je inspireren om jouw eigen situatie met een nieuwe blik tegemoet te treden.

Inschrijven

Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.