Rose Baudoncq is kinderpsycholoog. Ze werk deeltijds in het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Eclips te Gent waar ze therapie geeft aan kinderen. Ze is gespecialiseerd in het werken met kinderen met autisme spectrum stoornis (ASS) en ADHD. Als kinderpsycholoog merkt ze steeds meer onder hoeveel stress kinderen staan. Ouders stoten vaak op wachtlijsten bij diensten waardoor de problemen alleen maar escaleren. Daarom startte ze haar zelfstandige praktijk Mindfulness voor kinderen te Gent om hen preventief verder op weg te helpen.

Het is haar passie om kinderen terug in hun kracht te zetten via mindfulness en hen te helpen in zichzelf te geloven. Maar ook ouders zijn voor haar een cruciale schakel hierin. Om hen te ondersteunen geeft ze mindful opvoeden trainingen. Haar passie voor mindfulness is gegroeid uit eigen ervaring, zo is ze al een 10 tal jaar zelf met mindfulness bezig.

Ze heeft verschillende opleidingen genoten (oa bij UvaMinds Universiteit Amsterdam en het Instituut voor Aandacht &Mindfulness in Gent).