Rianne Schoenmakers is trainer en coach, gespecialiseerd in mindfulness en compassie, in Zuid-Limburg en Brabant (NL). Zij werkte jaren als projectleider in de gezondheidszorg en kreeg daarmee goed zicht op de processen binnen organisaties. Ze is opgeleid tot mindful coach, mindfulnesstrainer, en vervolgens tot compassietrainer.voor volwassenen en jongeren.

Ze coacht, geeft trainingen in ziekenhuizen, individueel of in groepjes aan artsen, bij bedrijven, op open inschrijving, en geeft workshops op maat.

Ze is gecertificeerd als categorie 1 trainer bij de VMBN, en volgde haar opleiding Mindful Self Compassion bij Chris Germer en Kristin Neff heeft zij gevolgd bij Lorraine Hobbs en Karen Bluth. Rianne is momenteel de enige nederlandstalige trainer die hierin is opgeleid, maar daar zal hopelijk snel verandering in komen, aangezien er in november 2017 een teacher training in Amsterdam wordt gegeven.

Rianne Schoenmakers over zichzelf: Ik mediteer sinds 1988 toen ik in een roerige periode van mijn leven zat.  Toen ik rond 1999 kennismaakte met de boeddhistische psychologie heb ik mezelf voor mijn gevoel pas echt leren kennen. Ik heb veel geleerd vanuit met name het Tibetaans boeddhisme. In de Academie voor Open Bewustzijn met de opleiding Mindful Coachen van Dorle Lommatzsch heb ik de boeddhistische psychologie leren verbinden met een westerse methodiek. Daarna volgden en volgen nog vele opleidingen en studieweken/retraites, waaronder bij Trish Bartley, Rob Brandsma, Rebecca Crane, David Dewulf,  Kristin Neff & Chris Germer, Jotika Hermsen,  See True, Sharon Salzberg, , Thich Nhat Hanh, gewoon omdat je nooit bent uitgeleerd en ik er heel veel plezier in heb.