Mindfulness voor kids

Mindfulness voor kids

I AM biedt training aan voor kids van 6 tot 9 jaar en van 10 tot 12 jaar.

Tijdens de kidstraining leert uw kind spelenderwijs mindfulness toepassen in zijn dagelijkse leven via bewegingsoefeningen en yoga, concentratie oefeningen, ontspanningsoefeningen, inzichtsoefeningen en communicatietips. Kinderen worden aandachtiger, creatiever en zelfzekerder. Ze leren omgaan met stress, angst en depressieve symptomen, onzekerheid en sombere stemming. En ook slaapproblemen verbeteren.

Inhoud

Ook kids kunnen hun aandacht trainen en zo zichzelf beter leren kennen en onder meer zelfvertrouwen opbouwen. Door de training gaan ze ook meer rust en optimisme ervaren en meer creativiteit aan de dag kunnen leggen. Dit is belangrijk want ook hun levenspad kent hoogtes en de laagtes.

 

Hoe gaan we te werk?

De kinderen leren, klik voor liedje, Kwebbly, Hartenlief en Pol de Trol kennen. Zo ontdekken ze op een speelse manier hoe ze kunnen omgaan met hun gedachten en gevoelens. Ook kinderyoga, bodyscan en hartmeditatie komen aan bod. En ze krijgen praktische tips voor het dagelijkse leven!

 

Materiaal

Ieder kind krijgt een oefenmapje en een cd mee naar huis. Ideaal is dat ze daar dagelijks 10 minuten mee bezig zijn.

 

Hoe zit het met de ouders?

De steun en hulp van de ouder is welkom voor de kids als ze thuis zijn. We raden ouders ook aan de dag “ Mindful opvoeden” te volgen als ze niet eerder een 8 weken mindfulnesstraining volgden.

Agenda

Datum
Titel
Locatie
Trainer
ma 01/08/2022 09:30
Mindful kids zomerkamp in de bossen van Het Leen (9-12 jaar)
Eeklo
Ann Vandevelde
vr 30/09/2022 05:30
Mindful kids (6-12 jr) online video's
Online
Rose Baudoncq