I AM Gastsprekers

Voor verschillende activiteiten nodigt I AM gastsprekers uit, zoals het jaarlijks I AM congres, de ALIVE week en andere.

Nic Balthazar

Nic Balthazar is de regisseur van Everybody Happy. Nic gaat telkens te werk met erg veel voorafgaande research. Zijn succesvolle films worden achteraf dan ook een stem in het debat. Of het nu over autisme en de pestproblematiek gaat in Ben X, over euthanasie in Tot Altijd, of over mensen die op de rand van burn-out of depressie staan in zijn nieuwste, Everybody Happy.

 

Bart de Bondt

Bart de Bondt is executive coach, zaakvoerder van Team de Bondt en chief Happiness Officer van The Happy Wave Company. Bart is ex-CEO van het verzekeringsbedrijf van ING in België. In die hoedanigheid heeft hij erg veel geleerd over leiding geven. Na zijn afscheid bij ING heeft hij op vraag van een Nederlands uitgever een boek geschreven, genaamd “De ladder van leiderschap”. Dit werd op korte tijd een bestseller en genomineerd voor ‘Beste Managementboek 2010′. De thema’s die erin aan bod komen zijn tijdloos universeel en maken van het boek een ‘must read’ in de managementliteratuur. Later verscheen van zijn hand tevens “Ik hou van mij” (nominatie Beste Coachboek 2012) en “ReRAMP your Business: the way to create happy workers and great results” ( TRENDS bestseller +35.000 exemplaren). Sinds de uitgave van zijn eerste boek, wordt Bart De Bondt vaak gevraagd als Executive Coach, spreker, trainer en begeleider van managementteams en leiderschapstrajecten.

 

Leo Bormans

Leo Bormans (Leopoldsburg) is schrijver, spreker en inspirator. Hij was meer dan twintig jaar lang hoofdredacteur van Klasse. Nu reist hij de wereld rond als Ambassador of Happiness & Quality of Life. Europees voorzitter Herman Van Rompuy schonk The World Book of Happiness aan alle wereldleiders. De boeken van Bormans informeren én inspireren.

 

Dirk De Wachter

Dirk De Wachter is psychiater-psychotherapeut en diensthoofd systeem- en gezinstherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de K.U.Leuven, campus Kortenberg. Hij is opleider en supervisor in de gezinstherapie in verschillende centra in binnen- en buitenland.

 

Luk Dewulf

Luk Dewulf (1968) studeerde pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven. In 2003 richtte hij ‘Kessels & Smit, The Learning Company’ op, een adviesbureau dat actief is in verschillende landen. In zijn trainingen biedt hij verschillende werkvormen aan om het beste uit individuen, teams en organisaties te halen.
Hij is auteur van o.a. ‘Ik kies voor mijn talent’ en van ‘Help! Mijn batterijen lopen leeg’. Dat laatste boek schreef hij samen met Guido Vangronsveld. Het gaat over (het voorkomen van) burn-out en kreeg een onderscheiding als beste Learning & Development boek van 2012.
Luk Dewulf is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland.

 

Elke Geraerts

Elke Geraerts is doctor in de psychologie en bekleedde verschillende academische posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam. Ze maakt deel uit van het netwerk van het World Economic Forum en is partner bij Better Minds at Work, dat bedrijven helpt om de mentale weerbaarheid en bevlogenheid van hun werknemers te verhogen.

 

Chris Van den Abeele

Chris Van den Abeele (1964) is een bekend gezicht en nog meer: een bekende stem. Ruim 20 jaar is hij a journalist, reportagemaker en presentator voor de VRT, zowel op radio als televisie. Hij werd gelauwerd voor de Panorama reportage over de Gokchinees en de maffia in het Belgisch voetbal, in 2005. De sport zal trouwens nooit ver weg zijn bij Chris. Voor televisie was hij ook een hele tijd vaste gast bij De Zevende Dag, maar tegenwoordig zit hij weer voltijds bij de radio, voor het nieuws op de nachtradio. Chris van den Abeele begeleidt uw debat of event met veel invoelen en met een warm hart. Bovendien wil Chris ook getuigen over de burn-out die hem overkwam. Passie en stress kunnen voor iedereen een gevaarlijke cocktail worden. Hij geeft tips om over dit soort inzinking te geraken, en vooral om het te voorkomen. Zijn boodschap is hoopvol: een burn-out kan je voorkomen. En wie er toch in belandt kan er perfect uit geraken! Een oprechte getuigenis en een eerlijke analyse van de meest voorkomende kwaal bij gemotiveerde en op het eerste zicht onvermoeibare medewerkers.

 

Prof. Dr. Koen Vandenbempt

Koen is hoogleraar “strategie en organisatie” aan de Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Zijn onderwijs, onderzoek en adviesverlening spits zich voornamelijk toe op strategie en strategische veranderingsprocessen binnen organisaties. Meer specifiek werkt hij rond het belang van zingeving, mindful organizing en organisatorische veerkracht (en de impact hiervan op individuele veerkracht). Koen is ook visiting professor aan diverse buitenlandse universiteiten (Rusland, India, USA).

 

Prof. Dr. Elke Van Hoof

Elke Van Hoof is professor in de medische en gezondheidspsychologie aan de Vrije Universiteit Brussel sinds 2006. Daarnaast is ze een gewaardeerd gastprofessor in verschillende opleidingen zoals de opleiding huisartsengeneeskunde (VUB). Elke voert sinds jaren onderzoek uit naar wat personen kwetsbaar maakt om (tijdelijke) problemen te ervaren wanneer geconfronteerd met een chronische aandoening. Met andere woorden probeert ze zicht te krijgen op welke factoren een negatieve dan wel positieve invloed uitoefenen in het omgaan met deze uitdagingen. Dit doet ze in verschillende domeinen zoals stress en burn-out maar ook bij kanker.

 

Frank Van Massenove

Frank Van Massenhove (1954) is een overheidsmanager met een missie. Onder zijn leiding werd de FOD Sociale Zekerheid omgevormd tot een voorbeeldorganisatie, waar ook veel privébedrijven inspiratie in zoeken en vinden. Ambtenaren mogen er hun eigen chefs beoordelen en een overgrote meerderheid van het personeel mag thuis werken. Zo’n vooruitstrevend hr-beleid wordt nog altijd argwanend bekeken. Ten onrechte, beweert en bewijst Van Massenhove. Stop met te zeggen waar en wanneer je werknemers moeten werken. Kijk in de eerste plaats naar hun resultaten. It’s all about the results. Op de FOD Sociale Zekerheid zijn de prikklokken stilgevallen en toch wordt er harder en efficiënter gewerkt. Frank Van Massenhove vertelt u hoe dat kan. En waarom een andere kijk op werken nodig is.