I AM Academy

I AM Academy
De mindfulness academy maakt deel uit van het Instituut voor Aandacht en Mindfulness en omvat alle opleidingen tot trainer die je kan volgen.

Opleiding tot mindfulnesstrainer

Met een grondige voorbereiding en een gestructureerde opleiding kan je MBCT of MBSR leren toepassen als trainer of therapeut. De opleiding tot Mindfulness trainer is een modulair traject dat je op eigen tempo kan volgen.

De gecertificeerde opleiding wordt erkend door de VMBN, de Vereniging voor Mindfulness trainers in België en Nederland. Trainers kunnen zich daar laten registreren.

Je vindt de uitgebreide informatie inzake de opleiding en het certificaat tot Mindfulness trainer hier terug: FOLDER erkenning tot mindfulness trainer I AM

Klik hier voor onze agenda.

Opleiding tot heartfulness- en compassietrainer

Meer recent werd er ook een unieke opleiding tot compassie- en zelfcompassietrainer ontwikkeld. In 2016 verschijnt het bijhorende boek Zelfcompassie en het ontwaakte hart. Stappenplan voor hulpverleners.

De opleiding wordt afgerond met een certificaat en erkende trainers kan je terugvinden op de website www.heartfulness.net.

Je vindt de uitgebreide informatie inzake de opleiding en het certificaat tot Heartfulness- en Compassietrainer hier terug: FOLDER erkenning tot compassietrainer door I AM

Klik hier voor onze agenda.

Opleiding tot Jongerentrainer

Tijdens de opleiding tot jongerentrainer leer je het 8 weken programma op maat van jongeren van 12 tot 18 jaar. Als leidraad wordt het boek Mindfulnesstraining bij jongeren: stappenplan voor hulpverleners van Dr. David Dewulf gebruikt. Het boek beschrijft stap voor stap de opbouw van de lessen en het kader dat aan de jongeren wordt aangereikt.

Ook kan je deze opleiding volgen bij See True in Nederland.

Opleiding tot Kindertrainer

Tijdens de opleiding tot kindertrainer maak je kennis met en oefen je de principes van opvoeden in verbondenheid en mindful communiceren. Je leert een programma op maat van kinderen van 4 tot 6 jaar of van 7 tot 12 jaar.

Ook deze training wordt afgerond met een certificaat.
Je vindt de uitgebreide informatie inzake de opleiding en het certificaat tot Kindertrainer hier terug: FOLDER Erkenning tot kindertrainer I AM

Klik hier voor onze agenda.

Deze opleidingen kunnen ook In Company worden gegeven.