Veiligheid in groepsprocessen

Deze 2-daagse workshop is bedoeld voor mindfulness trainers en iedereen die mindfulness in de begeleiding van groepen gebruikt.

Wil je als trainer of begeleider van groepen dieper inzicht krijgen in het creëren van “mindfulness-based safe spaces”? Ontdek in deze opleiding het potentieel van groepsprocessen in de context van mindfulness.

We leren hoe we deze groepsdimensie kunnen integreren in onze sessies en de veiligheid in groep kunnen bevorderen. We leren het oriëntatie- en evaluatieproces kennen, hoe we groepen kunnen begeleiden, vragen kunnen stellen, en hoe we oefeningen en groepsdiscussies kunnen begeleiden. Zo leren we hoe we aanwezig kunnen zijn in de drie groepsdimensies: die van onszelf als trainer; die van de individuele deelnemer; die van de groep als geheel.

We zullen de verschillende stadia van het groepsvormingsproces doorlopen – “vormen” , “standhouden”, “beëindigen” – en leren hoe we als trainer het leerproces van de verschillende deelnemers binnen de groepscontext het beste kunnen ondersteunen.

Enkele leerdoelen:

  • Het verkennen van verschillende manieren van faciliteren, begeleiden en volgen van groepsprocessen binnen een mindfulness context, wat een rijk potentieel aan leerprocessen binnen de groep van individuele deelnemers kan blootleggen.
  • Vinden van oplossingen voor vaak voorkomende uitdagingen in het begeleiden van groepen – zoals het omgaan met van een dominante deelnemer; een recurrente laatkomer; een deelnemer die openlijk sceptisch is; een teruggetrokken deelnemer
  • Verschillende tactieken bekijken voor het trainen van groepen van verschillende groottes.

Zie je geen datum of past het niet?

Plaats me op de interesselijst!
Mail je contactgegevens naar: iammaite@seetrue.com. Zodra er nieuwe data bekend zijn, brengen we je op de hoogte!