Wij zijn Joanna en Bert. Samen met onze vier dochters gingen we jarenlang naar Plumvillage en de EIAB (in Duitsland). De zaden van leven in aandacht groeiden gestaag en voelen nu aan als een stevige boom in ons 26 jaar samen zijn. Tijdens de vele retraites hielpen we mee het kinder-en tienerprogramma te begeleiden. Zo kreeg het onderricht van Thich Nhat Hanh op een praktische manier vorm in ons leven, in verbinding met de monialen en monniken.

Joanna is full time moeder en houdt van pure, biologische en plantaardige voeding en laat anderen daar graag van meegenieten. Haar handen snijden niet alleen groenten, maar houden er ook van mensen aandachtig aan te raken. Joanna geeft deugddoende voetmassages en werkt als Lomi  Massage Therapist.

Bert is muzikant en leraar met een grote passie voor geaarde spiritualiteit en zingeving. Als master in de vergelijkende religiewetenschap (KULeuven) wil hij via zijn poëzie en muziek bruggen bouwen tussen verscheidene levensbeschouwingen. Bij Asoka verscheen zijn boek met cd “Jij bent mij en ik ben jou” en bij uitgeverij Van Warven verschijnt binnenkort zijn nieuw boek “Liefde, zeven maal anders”. Je kan genieten van zijn muziek via z’n Youtube-kanaal

Door het samenleggen van onze talenten ontstond in 2019, SHANTUM. Een centrum in het hartje van Brakel waar “Peace through food and music” centraal staat met motherdrum-meditatie, breathwork-meditaties, zen-meditatie met als focus liefdevolle vriendelijkheid en muziektherapie voor mensen met een beperking.