Els is orthopedagoog en mama van 4 tiener- en jongvolwassen zonen. Ze is gedreven door de zoektocht naar zachte manieren die de levenskwaliteit verbeteren en die mensen helpt om in hun eigen kracht te komen.

In het werk- en levensveld deed ze ervaringen op met werken met mensen met een beperking, diagnostisch werk, kinderen opvoeden, vrijwilligerswerk, organiseren en geven van vorming, mensen begeleiden via complementaire gezondheidszorg, …

In het leven met zijn heel fijne en lastige momenten ontdekte ze een rode draad. Iets of iemand werd als helpend ervaren als er precies aanwezig mocht zijn wat er was, ook al was het een pijnlijke gedachte, een overtuiging, een beangstigende droom, lichamelijke of emotionele pijn, een lastig contact of een mislukte ervaring.

Toen ze in contact kwam met Mindfulness bleek dat precies te zijn waar Mindfulness over gaat: aanwezig zijn en mateloos mild zijn voor wat er zich aandient, ook voor wat niet leuk is. Eenvoudig maar zoveel betekenend.

Mindfulness bleek algauw een manier van leven te zijn die hielp om veerkrachtiger en energieker door het leven te gaan. Het transformeerde haar eigen leven en als vaardigheidstrainer is het haar wens om dit ook door te geven aan anderen. Want intens leven op de golven van het leven kan aangeleerd worden. Heel eenvoudig.