I AM Trainers

I AM werkt samen met gekwalificeerde trainers die mee zorg dragen voor het kwaliteitsvolle aanbod aan trainingen, ieder vanuit zijn/haar eigenheid en expertise.

Didier Anthonis

Mindfulness


Didier.anthonis@in-zich-t.be
0473/ 58 17 51

Didier is officier bij Defensie en is daarnaast ook trainer en coach op zelfstandige basis in bijberoep. Tijdens zijn loopbaan heeft hij voornamelijk leiding gegeven aan kleine tot middelgrote teams in rustige maar ook in stresserende omstandigheden. Zijn hoofdbetrachting was steeds het realiseren van vredige, menswaardige en leefbare omstandigheden voor alle partijen. Na 15 jaar heroriënteert hij zich en ervaart nu grote voldoening in het opleiden van medewerkers, organiseren en plannen van opleidingstrajecten. Sinds Didier zich in people skills heeft verdiept, ziet hij in dat een evenwicht tussen de ‘taak’ en de ‘mens’ een meerwaarde brengt voor zowel de medewerker als de organisatie. Ondertussen heeft hij zich ook al geëngageerd als vormingsvrijwilliger bij Bond Zonder Naam en is hij ambassadeur van To Walk Again, een organisatie die personen met een beperking in beweging en aan het sport wil brengen. Didier is gehuwd en heeft twee zonen waarvan één met een fysieke beperking.

Ylva Berg

Mindfulness
Mindfulbizz
Mensen in armoede

ylva@aandacht.be
0485/ 14 84 46

Ylva Berg is  Mindfulnesstrainster, coach en zangeres. Ze studeerde psychologie en sociaal-culturele Agogiek aan de VUB, werkte daarna 2,5 jaar als consulente en leidinggevende bij Actiris en vervolgens 7 jaar als regiocoördinator bij een interculturele federatie. In haar beroepsleven als zelfstandige geeft ze Mindfulness-trainingen en combineert ze Mindfulness met muziek (zang) en coaching voor volwassenen en voor kinderen in verschillende talen (NL, FR, P).

Creativiteit en het samen delen van levenservaringen zijn voor Ylva essentiële elementen op haar route. Samen met haar partner werkte ze in 2015 het project “Muzicando” uit, gedurende vijf maanden verblijf in Portugal met hun gezin. In dit project uit zich ook Ylva’s passie voor het werken rond leren luisteren, zelfvertrouwen versterken en stress beheersen, zowel met volwassenen als met kinderen. Ook treedt ze regelmatig op met haar muzikale projecten, waaronder het a capella duo “La Louve Heureuse”, en het Braziliaanse “Duo Abayomi”.

Lydia Castiglione

Mindfulness
Mindful kids
Kids-traineropleiding

lydia.castiglione@gmail.com
0495 31 68 73

Lydia is Klinisch Psychologe, met een specialisatieopleiding in Creatieve Interactie. Ze heeft ervaring in de ambulante drughulpverlening, de jeugdhulpverlening en het onderwijs. Ze stond mee aan de wieg van Child-Flower, inmiddels een internationale organisatie voor kinderen in nood. Ze is aan De Parachute verbonden waar ze kinderen en jongeren in een multidisciplinaire setting begeleid en individuele mindfulnesstrajecten – ook voor volwassenen – aanbiedt. Tot slot is Lydia als mindfulnesstrainer betrokken bij verschillende projecten en enthousiasmeert ze als opleider toekomstige kindertrainers.

Lydia volgde vanuit een professionele nieuwsgierigheid de 8-weken training bij I AM. Het herkennen van je eigen obstakelgedachten en het moedig betreden van je eigen groeizone sprak haar het meest aan. Je bent meer dan je denkt. Tegelijkertijd is de onvermijdelijke verbinding met anderen en het geschenk van jezelf aan de wereld de allermooiste verwezenlijking die hierop onvermijdelijk volgt.

Ria De Block

Mindfulness
Mindful kids

riadeblock@telenet.be
0495/ 72 03 47

Ria De Block is zelfstandige psychotherapeute en werkt sinds 2008 in haar eigen praktijk te Lokeren, waar ze kinderen, jongeren en volwassenen begeleid en individuele Mindfulnesstrainingen geeft. Vroeger werkte ze meer dan 25 jaar als vroedvrouw, eerst op een kraamafdeling en de laatste jaren in een gynaecologenpraktijk. Voor ze zich omschoolde tot psychotherapeute en Mindfulnesstrainster was ze verpleegkundige op een heelkundige dienst en in een instelling voor mentaal gehandicapte volwassenen.

Mediteren leerde ze in 2001, Mindfulness kwam in 2006 op haar pad en kreeg steeds meer betekenis in haar leven. Dankzij Mindfulness leerde ik om te gaan met intens verdriet en nu brengt het haar vooral voor stabiliteit, blijheid en dankbaarheid.

David Dewulf

Mindfulness, Compassie, Mindful communicatie, Mindful teen, Mindful opvoeden, Mindful school, Trainersopleiding

info@daviddewulf.be
09/ 328 60 90 ( secretariaat)

David is oprichter en voorzitter van I AM. Hij ontwerpt samen met zijn team het aanbod van I AM.

David is arts en introduceerde het begrip Mindfulness in Vlaanderen. Hij volgde opleidingen over de hele wereld en legde zich toe op Mindfulness, Tao, Life Coaching en Mind/Body Medicine. Hij gaf lezingen in Harvard (post graduaat) en werkte jaren lang samen met de universiteit Gent en met KU Leuven in het kader van wetenschappelijk onderzoek naar effecten van Mindfulness en compassie.

Momenteel richt David zich op het verder ontwikkelen van de (trainers)opleidingen en op het geven van lezingen in binnen- en buitenland, om zijn kennis en wijsheid zo breed mogelijk te delen en verspreiden.

David is auteur van 15 boeken over mindfulness o.a. ‘Mindfulness voor Jongeren’, ‘Mindfulness voor kids’, ‘Mindful gelukkig’ en ‘Jezelf accepteren met mindfulness en compassie’ .

Hij houdt van verre landen, nieuwe culturen ontdekken en van zijn prachtige kinderen.

Steven Dewulf

Mindfulness
Mindfulbizz

info@auroraweb.be
0498/ 16 67 86

Steven is sinds 2013 Mindfulness trainer. Hij werkte van 1998 tot 2012 voor grote bedrijven en had daar altijd een bijzonder boontje voor welzijn op de werkvloer.

Steven is ingenieur van opleiding en toen hij Mindfulness ontdekte als tool voor stress reductie en burn-out preventie, bleek dit een dermate levensveranderende openbaring, dat hij besloot trainer te worden.

Steven’s kennismaking met Mindfulness werd veel meer dan een opleiding. Het werd een grote bron van vreugde en harmonie in zijn leven die hij graag wil delen en doorgeven. Steven is gehuwd en vader van 2 kinderen. Hij is een levensgenieter die houdt van sauna, reizen, lekker eten en is een enthousiaste bier- en wijnliefhebber (die geproefd met aandacht nog lekkerder smaken). Zijn hobby is autoracen op circuit.

Bea Geysen

Mindfulness

bea@aandacht.be
0476/ 42 73 35

Bea volgde een opleiding plastische kunsten en daarna nam zij deel aan cursussen zelfontwikkeling, Mindfulness en coaching. Ze is geboeid door wat deze trainingen aan haar levenskwaliteit bijdragen, en volgde een opleiding tot ‘Mindfulness trainer’. Regelmatig geeft ze lezingen, kennismakingssessies en de 8 weken trainingen Mindfulness. Ook is ze actief lesgeefster bij de werkgroep ‘Onderhuids’, dienst dermatologie in UGent. Bea is beleidsverantwoordelijke van het spiritualiteitcentrum ‘Het Rustpunt’ te Gent. In elk seizoen organiseert Bea een ‘stille wandeling’. Dit is een dauwtrip waarin de deelnemers meditatief wandelen naar inspiratie van Thich Nhat Hanh. Daarop volgt steeds een feestelijk ontbijt!

Marie-Ann Gilté

Mindfulness, Compassie, Mindful communicatie

marieanngilte@gmail.com
0498/ 83 49 69

Marie Ann Gilté heeft een praktijk in Grimbergen en werkt als zelfstandig psychologe, Mindfulness trainer en Integral Professional Coach ®. Sinds 2008 geeft ze Mindfulness trainingen en verdiepte ze zich verder via diverse trainingen en retraites, in Heartfulness, Mindfulness in communicatie en in Mindfulness op het werk. Als coach begeleidt ze ontwikkelingsgericht groei- en veranderingsprocessen, zowel in privé- als in werkcontexten.

Mindfulness is voor Marie-Ann een prachtige manier om aandacht te cultiveren, rust te vinden in jezelf en te zijn met wat op dit moment is. Marie Ann laat zich graag inspireren door Thich Nhat Hanh en beoefent ook Qigong. Ze is geboeid door alles wat te maken heeft met persoonlijke groei en bewustzijnsontwikkeling.

Geraldine Gobert

Mindfulness
Mindfulbizz

geralgobert@gmail.com
0478/ 13 50 69

Geraldine studeerde economie, innovatie en ondernemerschap. Daarna schoolde ze zich om tot Mindfulness trainer voor particulieren en organisaties. Geraldine heeft een hart voor sociaal ondernemen. Ze creëert een aanvullende waarde voor organisaties die hun sociale impact willen vergroten. Vroeger werkte ze als stafmedewerker bij I AM. Nu organiseert ze meditatievakanties en retraites in Portugal.

Sinds haar eerste retraite is Geraldine gepassioneerd door alles wat met geest, lichaam en hart te maken heeft. Ze is in het bijzonder geïnteresseerd in het effect van Mindfulness op het brein, en in een holistische aanpak in gezondheidszorg. Haar missie is om meer Mindfulness, meditatie en een holistische aanpak in de gezondheidszorg en maatschappij te krijgen!

Fleur Helewaut

Mindfulness
Compassie
Trainersopleiding

fleur.helewaut@telenet.be
0497/ 43 47 26

Fleur is arts en werkt samen met 3 collega’s in een huisartsenpraktijk. Door haar ervaring als huisarts en als bedrijfsarts, heeft zij een inzicht gekregen welke invloed zowel het privé –als beroepsleven hebben op het geluk en welbevinden van mensen.

Uit persoonlijke en professionele interesse volgde zij de 8 weken training bij I AM en raakte overtuigd van de waarde van Mindfulness voor het welbevinden en de gezondheid van mensen. Zij heeft een grote interesse voor mind/body medicine en vult in haar dagelijkse praktijk de klassieke geneeskunde aan met de inzichten uit Mindfulness. Als arts vindt zij een humane gezondheidszorg met welbevinden van patiënten en zorgverleners essentieel. Hoe Mindfulness en compassie hieraan kunnen bijdragen is één van haar passies. Zij werkt ook met grote interesse mee aan de opleiding van Mindfulnesstrainers en aan de opleiding van studenten geneeskunde aan de Universiteit Gent.

Sofie Heremans

Mindfulness
Mindfulbizz

sofie@heartquarternetwork.com
0477/ 73 74 30

Sofie is klinisch psychologe en Mindfulness based cognitief therapeute. Gepassioneerd door alles wat met de menselijke geest en diens plasticiteit te maken heeft, geeft ze trainingen rond neuropsychologie en persoonlijke ontwikkeling. Ze ondersteunt organisaties bij veranderingsprocessen en geeft trainingen rond communicatie en (zelf)leiderschap. Vanuit haar activiteit als bedrijfscoach, begeleidt ze jongeren op de weg naar het ondernemerschap. Sofie’s passies zijn fotografie, dans en ze houdt van verre avontuurlijke reizen. Mindfulness is haar anker om elke dag voluit te leven met dankbaarheid voor het avontuur van het leven!

Sarah Maes

Mindfulness, Mindfulbizz,
Mindful teens, Trainersopleiding

sarahmaes.psy@gmail.com
0486/ 72 27 27

Sarah Maes is klinisch psychologe. Ze is werkzaam in een algemeen ziekenhuis en in een zelfstandige praktijk. Ze werkt met een verscheidenheid aan doelgroepen, gaande van pijnproblematieken, depressieve en angstklachten, tot existentiële vragen en relationele problematieken. Vanuit een gedrevenheid tot zelfontplooiing voor zichzelf en voor anderen kwam ze uit op Mindfulness. Hierin vond ze een zinvolle levenshouding, diepgang en rust in het leven. Tijdens gesprekken en trainingen brengt ze oprechte interesse en empathie naar de interne leefwereld van elk uniek persoon.

Daphne Neve

Mindfulness

daphne_neve@hotmail.com
0479/ 38 88 80

Daphne is als psycholoog werkzaam in een revalidatiecentrum waar ze vooral mensen met chronische rugpijn begeleidt. Daarnaast doet ze diagnostiek in een pijnkliniek en heeft ze een zelfstandige praktijk in Roeselare waar ze therapie geeft. Ze is al meerdere jaren bezig met lichaamswerk (o.a. yoga, eutonie) maar geeft nu vooral Mindfulnesstraining, in groep en individueel. Daphne geniet buiten het werk van de gezellige drukte in haar gezin met haar man, vier stiefkinderen en twee zoontjes.

Beja Pingnet

Mindfulness
Compassie

beja.pingnet@telenet.be
0484/ 15 73 25

Beja heeft jarenlange ervaring als trainer in de bedrijfswereld, het hoger onderwijs en de zorgsector. Ze is master in de natuurkunde en volgde meerdere langdurige opleidingen over persoonsgerichte en relationele thema’s. Ze werkt als zelfstandige psychotherapeute en geeft cursus ‘draag zorg voor jezelf’ en ‘Omgaan met emoties’ aan mensen met een chronische ziekte bij Ziekenzorg, CM in gans Vlaanderen. Vooral de kracht van de eenvoud en de diepgang van Mindfulness spreken haar aan. Beja heeft een tiental jaar ervaring met meditatie aan de School voor Zijnsoriëntatie bij Hans Knibbe in Utrecht

Kris Raemdonck

Mindfulness
Mensen in armoede

kristien.raemdonck@telenet.be
0491/ 37 77 93

Kris is maatschappelijk assistente en werkt al bijna 20 jaar met kansarmen en thuislozen in de Brusselse Marollenwijk. Ze werkte een jaartraject uit ivm verliesverwerking na een breuk in een langdurige relatie (bvb echtscheiding) waar MBCT in verwerkt is, en ze werkt ook samen met een vroedvrouw inzake mindfull bevallen (traject van 8 sessies) in de regio Halle-Brussel. Kris coacht hulpverleners en mantelzorgers op basis van MBCT inzake afstand en nabijheid tot cliënten, zelfzorg, preventie en herstel van burnout, en methodisch handelen. Zij zag in mindfulness een bevestiging van haar persoonlijke levensstijl en volgde de 8-wekentraining bij I AM. Mindfulness beschouwde ze als een waardevol aanbod voor de doelgroep met wie ze dagelijks werkt en besloot dit op te nemen in haar begeleidingen. Hiertoe volgde ze de opleiding tot trainer bij I AM en ijvert sedertdien voor een brede toegankelijkheid van de 8-wekentraining voor kansarmen en thuislozen. Daarnaast werkt zij in het psychologisch zorgteam van De Hoofdzorg voor wie zij mindfulnesstrainingen geeft op individuele basis (Asse, Dilbeek en Halle). Ook hier wordt geijverd voor een betaalbaar aanbod voor mensen met een laag inkomen.

Inge Thijs

MBSR/MBCT, Mindfulbizz,
Trainersopleiding, Supervisor

inge@miracles.be
0474/ 26 70 04

Inge Thijs verzamelde ervaring in de internationale bedrijfswereld als organisatiepsychologe. Vandaag, als trainer in interpersoonlijke vaardigheden, begeleidt ze mensen naar een constructieve en assertieve samenwerking en optimaal functioneren in bedrijven en organisaties. In haar privépraktijk als mind-body psychotherapeut en coach werkt ze rond traumaverwerking, leven met chronische ziekte en beperkingen, groeien uit burn-out naar veerkracht. Bovendien biedt ze ondersteuning en supervisie aan collega Mindfulness trainers, maar ook aan andere professionele hulpverleners en people managers.

In mindfulness vond ze een levenshouding die bovendien een mooie integratie maakt van haar pragmatische en warme aanpak. Inge is moeder van 3 actieve, assertieve kinderen.

Marina Vandecruys

Mindfulness, Compassie, Mindful school, trainersopleiding

vandecruysmarina@gmail.com
0475/ 31 93 76

Marina is psychologe, docente en creatief therapeute. Ze heeft jarenlange ervaring in de begeleiding van adolescenten en volwassenen, zowel in individuele als in groepssetting.
Omdat ze ook voor zichzelf persoonlijke groei belangrijk vindt, volgde ze allerhande vormingen en trainingen.

Toen ze op haar tocht in contact kwam met Mindfulness voelde dit als thuiskomen. Deze levenshouding gunt ze iedereen, wat haar motiveert om trainingen te geven.

Mathilde Vandemoortele

Mindfulness, Compassie, Mindful communicatie, trainersopleiding

mathilde@aandacht.be
0494/ 34 80 50

Mathilde Vandemoortele is klinisch- en gezondheidspsychologe, afgestudeerd aan de KULeuven, en Mindfulnesstrainster. Ze werkt als psychologe in een huisartsenpraktijk. Ook geeft ze trainingen Mindfulness voor I AM.

Mindfulness en Heartfulness zijn zo een wezenlijk deel van Mathilde’s bestaan geworden, dat ze zich zeer dankbaar voelt voor alle geschenken die het haar bracht en blijft brengen. Via Mindfulness- en Heartfulness trainingen wil ze dit geluk en deze wijsheid graag delen. Het is haar intentie en wens om bij te dragen aan het ontwaken van de wijsheid die in elk van ons aanwezig is.

Miep Vanderhaegen

Mindfulness, Mindful (kleine) kids, Mindful school

miep.vanderhaegen@telenet.be
0474/ 49 77 48

Miep geeft al jaren les in het middelbaar onderwijs. Haar inzet voor kinderen en jongeren is een levensdoel geworden : ze begeleidt jongeren binnen en buiten de school. “Het beste halen uit ieder kind of jongere” is voor haar, elke dag opnieuw, een hele uitdaging. Daarom heeft ze ook een opleiding als consulente gevolgd om jongeren in emotionele crisis beter te begeleiden. Ze is gespecialiseerd in faalangst, concentratiestoornissen, pestgedrag en echtscheidingsproblematieken (begeleiding van het kind met of zonder ouder), Vanuit haar passie voor het “leven”, is zij eveneens rouwconsulente. Miep is ook auteur van het Mindful kinderboek en kinderprogramma “IK BEN OK”

In welke situatie ook, Miep ervaart dat Mindfulness een goede methode is om ontspanning en een evenwichtige balans in hoofd en lichaam te bekomen. Dagelijks ondervindt ze hoe belangrijk het is dat jongeren en kinderen een positief zelfbeeld ontwikkelen, meer zelfvertrouwen krijgen en een gezonde levenshouding aanleren. Miep is moeder van 3 en “mita” van 4 kleinkinderen…

Nathalie Verschueren

Mindful kids

despiertomindfulness@gmail.com
0499/ 46 12 24

Nathalie ziet het leven graag als een ontdekkingsreis. Tijdens haar levensreis begeleidt ze graag andere mensen op weg naar hun topbestemming. Het liefst begeleidt ze moeders en gezinnen vanuit haar eigen ervaring als mama. En vanuit haar grote droom om kinderen te laten opgroeien in een rustige, liefdevolle omgeving, waar ze ruimte en vrijheid krijgen om zich te ontwikkelen en uit te groeien tot de mooiste versie van zichzelf. Haar gezin en kinderen laten haar hun boeiende, creatieve wereld ontdekken, zo vanzelf in het “hier en nu”. Met hen is er zoveel te leren: je hart te verzachten, geduld cultiveren, je spiegel van automatische reactiepatronen… Elke reis zorgt voor meer groei, nieuwe inzichten, verruimde horizonten en het stimuleren van creativiteit. Ze werkt aan haar project: “een mind- en heartful sprookje”.

Wendi Winnelinckx

Mindful kids, Compassie, Trainersopleiding

info@wendiwinnelinckx.be
0498/ 70 11 64

Wendi werkte 8 jaar in de zorgsector als begeleidster van mensen met een mentale handicap. Nu is ze ook docente en supervisor Creatieve Therapie, ze studeert psychologie via open Universiteit, en integratieve psychotherapie via A.I.H.P. Ze werkt als creatief therapeute, massagetherapeute en individuele Mindfulnesstrainer bij Miracles, groepspraktijk voor psychotherapie te Mechelen. Ze begeleidt er veelal hoogbegaafde en hoogsensitieve mensen op hun weg naar een authentieker leven. Wendi begeleidt ook groepstrainingen Mindfulness en Heartfulness voor I AM. Ze richt zich op het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen.

Aan den lijve ondervond Wendi hoe belangrijk het is om als hoogsensitieve persoon te leven vanuit een passie. In Mindfulness vond ze een levenshouding die haar helpt om haar duidelijke en gestructureerde aanpak warm en mild te houden.

Lilianne Wouters

Mindfulness

lilianne.wouters@skynet.be
0494/ 23 59 80

Lilianne is leerkracht, volgde een opleiding tot psychotherapeut, en schoolde zich verder in Gestalt, intuïtieve ontwikkeling en creatieve therapie. Ze is nu ook Mindfulness trainer en werkt als zelfstandige in haar eigen praktijk te Antwerpen. Reeds in 2006 maakte ze kennis met Mindfulness vanuit haar interesse in eigen persoonlijke groei en bewustwording, en ontdekte ze hoe waardevol Mindfulness kon zijn in ieders leven. Het volgen van de 8-weken training bij I AM gaf dan ook de doorslag om hier verder mee aan de slag te gaan en de trainersopleiding te volgen om zo de basis van deze bijzondere levenshouding te kunnen doorgeven. Als moeder van 3 zonen is ze naast haar beroepsbezigheid erg betrokken bij haar gezin, en ze heeft veel interesse in het Boeddhisme, oude culturen en het wonder van de natuur.

Katrien Geebelen

Mindfulbizz

kaatgeebelen@gmail.com

Als coach en consultant werkt Katrien met particuliere werknemers, zaakvoerders en organisaties uit allerlei sectoren, gaande van retail, IT tot de zorgsector.

Tijdens haar activiteiten gaat ze resoluut voor het ontwikkelen van kwaliteiten en talenten van organisaties en individuen. Ze heeft een diepe interesse in wat mensen met elkaar verbind en hoe organisaties en hun medewerkers, hun kwaliteiten kunnen inzetten en vergroten. In een gesprek of workshop gaat ze steeds op zoek naar de kernwaarden en stemt ze af of de bijhorende gedachtegang, emoties, competenties en context aansluiten bij deze kern.

Ze leert haar cliënten wat ze onder eigen controle hebben, wat niet en hoe loslaten paradoxaal genoeg leidt tot meer grip. Ze legt de focus op hun kwaliteiten, talenten en wat er echt toe doet, wat binnen hun controle ligt en wat niet en reikt tools aan om de persoonlijke kwaliteiten en talenten beter in te zetten om zo gezond te groeien. Veiligheid en warmte typeren haar aanpak om tot de essentie te komen en om alle ballast overboord te gooien.

Henry Teitelbaum

Mindfulness

henry@quietstrength.eu

Henry Teitelbaum spreekt vlot 7 talen, en werkt in het Nederlands, Frans, Engels en Italiaans. Henry is al van jongs af aan geïnteresseerd in de Oosterse mindset. Als kind deed hij aan yoga, jiu jitsu en aïkido. Na zijn middelbare school studeerde hij af als Restaurant- en Traiteurmanager. Hij werkte 20 jaar in de Horeca als kelner, manager, maître d’hotel en sommelier in een aantal topzaken in het Antwerpse. Geen tekort aan stress dus! Daar merkte hij dat hij vooral geboeid was door het helpen de gemoederen te bedaren, met mensen van verschillende culturen en interesses om te gaan, en zijn collega’s en werkgevers af en toe tot bezinning te brengen.

Hij volgde een diepgaande opleiding tot Personal Coach en begon als vrije student aan de studies Filosofie (UCL Louvain-La-Neuve). Tegelijkertijd, vanuit een wens naar verdieping en rust, beoefende hij meditatie, Tai Ch’i, Ch’i Gong, Iyengar Yoga en Pilates. Hij heeft de hele wereld rondgereisd om bij hoogwaardige en gevorderde leermeesters te leer te gaan, in de VS, Engeland, Duitsland en Nederland. In 2011-2012 nam hij een sabbatjaar om te mediteren en Boeddhistische psychologie te studeren in Myanmar (Birma) en Australië. Hij studeerde af als Mindfulness trainer in 2013 en is in opleiding als Pilates-trainer. Sinds 2009 heeft Henry een zelfstandige praktijk in Personal Coaching en sinds 2012 als Stress Coach, mindfulness trainer en Mindful bewegingscoach.

Zijn intentie is om klaarheid en mentale rust te helpen groeien, zowel bij particulieren als bij bedrijfsleiders, zodat het leven iets minder stresserend wordt. Voor Henry tellen vooral innerlijke rust, diepgang, een zachte en humoristische aanpak, en ten allen tijde radicale eerlijkheid.

Katrien Mennes

Mindfulness

katrienmennes@hotmail.com

Katrien werkt als klinisch psychologe en loopbaancoach in twee artsenpraktijken. In haar werk tracht ze steeds op zoek te gaan naar de sterktes en krachten van de mensen tegenover haar; daar ligt immers vaak de sleutel om tot verandering of een vermindering van klachten te komen. 

Nadat ze in 2009 kon ervaren hoe mindfulness haar leven meer balans en veerkracht bezorgde, is zij zich hierin gaan verdiepen. Zo volgde zij onder meer opleidingen in mindfulness en ACT-therapie, vanuit de overtuiging dat mindfulness de veerkracht versterkt en bijdraagt aan een beter welbevinden. Ook bij (preventie van) psychische klachten als burn-out en depressie hebben mindfulness en ACT hun effectiviteit inmiddels duidelijk bewezen. Katrien hoopt haar kennis en ervaring in te kunnen zetten om andermans levens- en werkkwaliteit te verhogen. Cliënten door een proces van acceptatie en loslaten loodsen, en zien hoe deze cliënten vervolgens terug meer grip en innerlijke rust in hun leven ervaren, is één van de dankbaarste drijfveren voor haar.