Themadagen

Themadagen zijn bedoeld voor wie zich verder wil verdiepen in een bepaald thema. Ze hebben elk hun eigen klemtoon en onderwerp maar hebben steeds een duidelijke link naar mindfulness, compassie en/of communicatie.

Onderaan deze pagina vind je een overzicht van de eerstvolgende data

Ons Aanbod

Stille wandeling

Elk seizoen maken we een stille wandeling in een stukje ongerepte natuur: “Bourgoyen – Ossemeersen” te Gent. Als je meditatief wandelt, valt dat doel weg. We stappen wat langzamer dan normaal en in stilte.

Body-mind connection

Mindfuless is zoveel ruimer dan zittend mediteren. Bewustzijn van het lichaam vraagt om een doorgedreven aandacht voor de verschillende sensaties van het lichaam

Mindfulness, HSP en relaties

Hoe kan ik beter leren omgaan met de vele prikkels die van binnenuit en van buitenaf op me afkomen?  En hoe de balans behouden, ook in mijn relaties met anderen?

Jezelf accepteren met mindfulness

Gedurende deze dag vol oefeningen en meditaties leren we onze eigen beste vriend te worden. Dit is belangrijk want jij bent uiteindelijk de persoon waarmee je meest mee te maken hebt in je leven.

Hartmeditaties

Vraag je je wel eens af hoe je meer vanuit je hart kan leven? En hoe jij jezelf en anderen beter kan accepteren? De 4 hartkwaliteiten, het centrale thema van de dag, helpen je op weg. 

Veerkracht bij burn-out

Hoe kan je terug vaste grond onder je voeten vinden? Hoe bouw je je energie terug op? En vooral: hoe kan dit je helpen groeien? Een dag vol meditaties, oefeningen, reflecties, en stukjes theorie.

Stilstaan tussen oud en nieuw

We blikken achteruit en maken de overgang naar het nieuwe jaar. We ontdekken wat onze dromen en verlangens zijn voor dit gloednieuwe, verse jaar. We maken concrete intenties en stappen mindful & heartful het nieuwe jaar in.

Mindful opvoeden met compassie

Mindful opvoeden is een uitnodiging om er echt te zijn voor je kinderen. En dit zowel in vreugde voor zijn meevallers als in compassie voor zijn tegenvallers.

Inzicht en compassie (mededogen)

Deze stille dag geeft je de kans om te herbronnen en contact te maken met de stille, wijze plaats in jezelf. Het is de eerste dag die werd aangeboden door I AM en veel mensen blijft boeien.

Omgaan met boosheid

Hoe ontstaat boosheid? Inzicht in het brein en cognitieve psychologie. Wat kan je doen als boosheid te heftig wordt? Hoe zorg dragen voor boosheid?

Tai Chi, levensvreugde & (zelf)compassie

Met de 5 elementen van Tai Chi verbind je je met de vreugde van het leven. Vreugde, zelfcompassie & compassie ligt aan de basis van veerkracht, ook op latere leeftijd.

Een reis naar de innerlijke vrouw

7 oktober van 9u30 tot 12u

We gaan verder in op de verschillende  dimensies van de sensuele levenskracht van de vrouw. Op een levendige manier onderzoeken we de verschillende archetypes zoals de moeder, het onschuldige kind, de verleidster, minnares, de echtgenote, de carrièrevrouw. 

Agenda

Datum
Titel
Locatie
Trainer
wo 24/10/2018 10:00
Body-mind connection
Destelbergen
Isis Mulleman
wo 31/10/2018 09:45
​Mindfulness, hoogsensitiviteit en relaties
Destelbergen
Wendi Winnelinckx
do 22/11/2018 09:30
Jezelf accepteren met mindfulness en zelfcompassie
Destelbergen
David Dewulf
do 06/12/2018 09:30
Hartmeditaties
Destelbergen
David Dewulf
do 13/12/2018 10:00
Veerkracht bij burn-out
Destelbergen
Mathilde Vandemoortele
do 27/12/2018 09:30
Stilstaan tussen oud en nieuw
Destelbergen
Mathilde Vandemoortele
di 12/03/2019 09:30
Mindful opvoeden met compassie en wijsheid (2 dagen)
Destelbergen
Ylva Berg
do 04/04/2019 09:30
Inzicht en mededogen
Destelbergen
David Dewulf