Themadagen

Themadagen zijn bedoeld voor wie zich verder wil verdiepen in een bepaald thema. Ze hebben elk hun eigen klemtoon en onderwerp maar hebben steeds een duidelijke link naar mindfulness, compassie en/of communicatie.

Onderaan deze pagina vind je een overzicht van de eerstvolgende data

Ons Aanbod

Inzicht en compassie (mededogen)

Deze stille dag geeft je de kans om te herbronnen en contact te maken met de stille, wijze plaats in jezelf. Het is de eerste dag die werd aangeboden door I AM en veel mensen blijft boeien.

Jezelf accepteren met mindfulness

Gedurende deze dag vol oefeningen en meditaties leren we onze eigen beste vriend te worden. Dit is belangrijk want jij bent uiteindelijk de persoon waarmee je meest mee te maken hebt in je leven.

Veerkracht bij burn-out

Hoe kan je terug vaste grond onder je voeten vinden? Hoe bouw je je energie terug op? En vooral: hoe kan dit je helpen groeien? Een dag vol meditaties, oefeningen, reflecties, en stukjes theorie.

Tai Chi, levensvreugde & (zelf)compassie

Met de 5 elementen van Tai Chi verbind je je met de vreugde van het leven. Vreugde, zelfcompassie & compassie ligt aan de basis van veerkracht, ook op latere leeftijd.

Mindfulness, HSP en relaties

Hoe kan ik beter leren omgaan met de vele prikkels die van binnenuit en van buitenaf op me afkomen?  En hoe de balans behouden, ook in mijn relaties met anderen?

Mindful opvoeden met compassie

Mindful opvoeden is een uitnodiging om er echt te zijn voor je kinderen. En dit zowel in vreugde voor zijn meevallers als in compassie voor zijn tegenvallers.

Boosheid, vergeving en verzoening

Hoe ontstaat boosheid? Inzicht in het brein en cognitieve psychologie. Wat kan je doen als boosheid te heftig wordt? Hoe zorg dragen voor boosheid?

Stille wandeling

Elk seizoen maken we een stille wandeling in een stukje ongerepte natuur: “Bourgoyen – Ossemeersen” te Gent. Als je meditatief wandelt, valt dat doel weg. Het wandelen zelf is het doel…We stappen wat langzamer dan normaal en in stilte.

Hartmeditaties

Vraag je je wel eens af hoe je meer vanuit je hart kan leven? En hoe jij jezelf en anderen beter kan accepteren? De 4 hartkwaliteiten, het centrale thema van de dag, helpen je op weg. Tijdens deze dag krijg je heel wat tips en oefeningen aangereikt.

Agenda

Datum
Titel
Locatie
Trainer
22/08/2018 10:00
Jezelf accepteren met mindfulness en zelfcompassie
Destelbergen
Sarah Maes
13/09/2018 09:30
Hartmeditaties
Destelbergen
Mathilde Vandemoortele
07/10/2018 07:00
Stille wandeling
Gent
Bea Geysen
24/10/2018 10:00
Body-mind connection
Destelbergen
Isis Mulleman