Opleiding tot mindful jongerentrainer

I AM Mindfulness voor jongeren

Oriëntering

Tijdens deze dagen krijg je dieper inzicht in het 8-wekenprogramma voor jongeren van 14 tot 18 jaar.

Het programma is een wetenschappelijk onderbouwde methode om jongeren te helpen in hun innerlijke kracht te komen en te blijven en met meer veerkracht door het leven te gaan. Deze training biedt een waardevolle bijdrage in hun intense zoektocht naar volwassenheid en een eigen identiteit.

En de tevredenheid is groot. Ook al laten jongeren het minder open en minder direct blijken, ze staan erg open en zijn heel nieuwsgierig naar nieuwe ervaringen en manieren om in het leven te staan.

Inhoud

Jongeren zijn de toekomst!

Gedurende deze opleiding leer je mindfulness voor jongeren gebaseerd op de bekende evidence-based programma’s MBSR voor stresshanteringen en MBCT voor aanpak en preventie van depressie.

Dankzij de afwisseling tussen meditatie en levendige metaforen kunnen bepaalde boodschappen op een diepgaande manier ervaren worden. Anekdotes uit de praktijk worden afgewisseld met aangepaste oefeningen en onderwerpen uit de leefwereld van de jongeren. Kampen met stress, piekergedrag, intense emoties en stemmingswisselingen….het krijgt allemaal aandacht.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Obstakels bij het oefenen en de buschauffeur.
  • De 9 punten en het verhaal van Mohini.
  • De aanpak van stress in de leefwereld van jongeren.
  • De aanpak van gedachten: meneer en mevrouw commentaar.
  • De mandala van zijn: het effect van gedachten op je gevoel en emoties.
  • Invloed van waarneming: de fles.
  • En meer…

Eindopdracht

De eindopdracht bestaat erin dat je een volledige oefentraining mindfulness voor jongeren uitvoert en erover reflecteert in een verslag. Dit ligt aan de basis van een supervisie en certificatie.

Vereiste vooropleiding

Ervaring met mindfulness
Mindfulness basisopleiding aanbevolen (niet verplicht)

Interview met David Dewulf – Mindfulness voor jongeren