Opleiding tot compassietrainer

Oriëntering

Mindfulnes Based Self-compassion Training (MBST) is een unieke training ontwikkeld door dr. David Dewulf en is in het bijzonder van toepassing voor deze mensen die te hard zijn voor zichzelf en die veel emotionele pijn met zich meedragen.

Als mindfulnsstrainer kan je met deze training een mooi vervolg aanbieden voor je deelnemers ter verdieping.

De opleiding

I AM biedt een gecertificeerd traject aan tot compassie (& heartfulness) trainer. De training & opleiding bestaan uit 3 modules. Hieronder vind je meer informatie over deze modules.

Wetenschap

Het belang van zelfcompassie wordt meer en meer duidelijk.

  • Zelfcompassie heeft een positieve invloed op je motivatie en je gedrag.
  • Zelfcompassie ondersteunt je om gezonder te leven ( stoppen met roken, gezonder eten, meer bewegen…)
  • Zelfcompassie is een belangrijke factor om depressie te voorkomen en aan te pakken.
  • Dankzij zelfcompassie ben je meer gemotiveerd om een persoonlijk zwak punt aan te pakken en te verbeteren. Je groet dus sterker als mens.
  • En dankzij zelfcompassie ben je meer gemotiveerd om een recent conflict of situatie waarin je moreel niet correct gehandeld hebt, opnieuw goed te maken en om zo’n situaties in de toekomst meer te vermijden. Als dit niet mooi is!
  • Je hebt ook een groter geloof dat je persoonlijke minpunten en zwakheden kan verbeteren.
  • Je vergelijkt jezelf meer met mensen die je beter acht dan jezelf op een manier dat het je motivatie om zelf te groeien en te verbeteren, versterkt.

( Bron: Heartul leven. Mindful werken. David Dewulf)

Module 1 : basistraining compassie

Een training, vol oefeningen en meditaties, waarin we leren om dieper geluk te ontdekken en om te gaan met de stormen van het leven. Centraal daarbij staat onze eigen beste vriend worden. Een belangrijke steun, want het leven is niet altijd even gemakkelijk. En als we niet kunnen thuis komen bij onszelf, waar kunnen we dan wel thuiskomen?

Module 3: aanvullende ervaring

Je volgt een aanvullende training of rertraite in compassie om je ervaring te verruimen.