Opleiding tot compassietrainer

Welkom in de opleiding tot compassietrainer!

.
De Mindfulnes Based Self-compassion Training (MBST) is een unieke training ontwikkeld door dr. David Dewulf en is in het bijzonder relevant voor deze mensen die hard zijn voor zichzelf en die emotionele pijn met zich meedragen.

Als mindfulness trainer kan je met deze training een mooi traject aanbieden voor deelnemers die al een bepaalde ervaring hebben met mindfulness.
.

Wetenschap

Het belang van zelfcompassie wordt meer en meer duidelijk.

  • Zelfcompassie heeft een positieve invloed op je motivatie en je gedrag.
  • Zelfcompassie ondersteunt je om gezonder te leven ( stoppen met roken, gezonder eten, meer bewegen…)
  • Zelfcompassie is een belangrijke factor om depressie te voorkomen en aan te pakken.
  • Dankzij zelfcompassie ben je meer gemotiveerd om een persoonlijk zwak punt aan te pakken en te verbeteren. Je groet dus sterker als mens.
  • En dankzij zelfcompassie ben je meer gemotiveerd om een recent conflict of situatie waarin je moreel niet correct gehandeld hebt, opnieuw goed te maken en om zo’n situaties in de toekomst meer te vermijden. Als dit niet mooi is!
  • Je hebt ook een groter geloof dat je persoonlijke minpunten en zwakheden kan verbeteren.
  • Je vergelijkt jezelf meer met mensen die je beter acht dan jezelf op een manier dat het je motivatie om zelf te groeien en te verbeteren, versterkt.

( Bron: Heartul leven. Mindful werken. David Dewulf)
.

De opleiding

De opleiding bestaat uit twee modules. Belangrijk is dat je voor deelname aan module 2 (de trainersopleiding) niet eerst module 1 (de training) hoeft te volgen.

Hieronder vind je meer informatie:

Module 1 : Training compassie

In module 1 maak je als deelnemer kennis met de inhoud van de compassietraining en het persoonlijk ervaren van de oefeningen.

Module 2 : Trainersopleiding compassie

In module 2 de nadruk op het vertrouwd raken met het werken met het curriculum en het zelf begeleiden van compassiegerichte oefeningen. Voorafgaande deelname aan module 1 is niet verplicht.