Extra aanbod

I AM voorziet een ruim aanbod aan extra trainingen, bijscholing en nascholing waarin je je zowel tijdens als na je opleiding tot trainer kunt verdiepen en/of specialiseren. Dit biedt jou de kans om samen met andere trainers in opleiding of mindfulness trainers je basishouding te verdiepen, je competenties aan te scherpen en je trainerstools te verfijnen.

De modules uit het extra aanbod kunnen naar eigen voorkeur, tempo en op vrijwillige basis gevolgd worden tijdens en na fase 3 en fase 4. Opgelet: tenzij anders vermeld (op de pagina’s over fase 3 en 4) vormen deze extra opleidingsdagen geen deel van de opleiding tot mindfulness trainer.

Onze bijscholingen en extra aanbod staan ook open voor trainers die niet via I AM werden opgeleid.

 

Aankomende evenementen

Toon alle

Aankomende evenementen

MBCT for life

This 2-day workshop is designed for mindfulness teachers who have been trained in MBCT and are interested in learning this new curriculum. The workshop begins with an introduction to the theoretical and empirical background for MBCT-L. We then consider the organization of the 8-week curriculum and explore the practices and exercises that are not found in MBCT for depression but are specific to MBCT-L’s broader intentions. 

Mindfulness en eten

De Mindfulness en eten training is gericht op de omgang met eetgewoonten, voeding, lichaamsbeleving, beweging en acceptatie van jezelf en je lichaam. Ze is bedoeld voor wie een gezonder eet- en beweegpatroon wil ontwikkelen, of voor wie moeite ervaart in relatie tot eten en lichaamsbeleving. Specialiseer je als mindfulness trainer in dit curriculum dankzij deze tweedaagse opleiding!

Boeddhistische psychologie

De praktijk van inzichtsmeditatie of ‘vipassana’ is een specifieke methode ontworpen om op een objectieve wijze de werking van de eigen geest te kunnen schouwen. Het is een methode die de eigen geest als object heeft en dus een vorm van introspectie is. Tijdens deze dag komen onderwerpen aan bod uit de boeddhistische psychologie die relevant zijn voor ACT- en mindfulness-trainers.

Online mindfulness training geven

De ervaring leert dat online training geven anders is dan een fysieke training verzorgen, er zijn zelfs specifieke aandachtspunten en tips om de online training optimaal te laten verlopen.

Via deze training kan je hierin jouw weg onderzoeken en/of je meer bekwamen in het online training geven.

Workplace mindfulness teacher training

The well-known 8 week MBCT training has been transformed into  a 6 week program, tailored to the needs of a professional environment. In this evidence-based 3 day teacher training program you will get to know this curriculum and learn how to teach mindfulness in the workplace.

Verdieping groepsprocessen

Via deze opleiding ga je je verdiepen als mindfulness trainer in het groepsproces
Onderstaande puntjes komen o.a. aan bod:

  • verdieping in het proces van inquiry
  • gebruik van beelden en verbeelding, valkuilen
  • gebruik van taal in mindfulness meditatie, valkuilen

Mindfulness bij dementie

Het TANDEM-project (https://www.tandemproject.nl) is een wetenschappelijk project van de Universiteit Maastricht waarin een protocol ontwikkeld en onderzocht werd om mindfulness toe te passen in dyades van mensen met beginnende dementie en mantelzorg. SeeTrue verzorgt een opleiding om mindfulnesstrainers kennis te laten maken met de TANDEM training.

Binnenkort nieuwe data

(indien je op de interesselijst wilt geplaatst worden kan je dit aangeven via: iammaite@seetrue.com)

Mindfulness en ouderen

Mindfulness kan ouderen helpen om te leren omgaan met ‘loslaten’ en de oudere mens ondersteunen om, ondanks alle uitdagingen, een vervuld leven te leiden. In deze opleiding wordt een programma geboden dat het eigen ouder worden (van de mindfulness trainer) als basis neemt om vervolgens trainersvaardigheden te ontwikkelen om mindfulness toe te passen bij de oudere mens.

Psychopathologie

Het is belangrijk om psychopathologie te herkennen om te bepalen of iemand geschikt is voor een training. In deze themadag zullen we stilstaan bij aanwijzingen die kunnen helpen bij het maken van verantwoorde keuzes met betrekking tot psychopathologie.

Intentie, motivatie, thuis oefenen

Deze module kan je helpen om meer bekend te raken met de wetenschap achter intentie en motivatie en kan je helpen om jezelf en je deelnemers beter te motiveren om aan de slag te gaan met oefeningen.

Marketing voor mindfulness trainers

Tijdens deze workshop sta je stil hoe je als mindfulness trainer wilt profileren op de markt van aanbod en hoe je aan marketing kan doen op een manier die voor jou passend is.

Aankomende events

Datum
Titel
Locatie
Trainer
zo 20/06/2021 09:30
MBCT for life - Teacher training (2 days)
Online
Ruth Baer
wo 22/09/2021 10:00
Verdieping groepsprocessen
Online
Trish Bartley
vr 24/09/2021 09:00
Mindfulness bij dementie
Online
Franca Warmenhoven
do 07/10/2021 09:30
Boeddhistische psychologie (1 dag)
Online
Miles Kessler
do 04/11/2021 09:30
Mindfulness en eten (2 dagen)
Online
Maartje Stroeken
vr 19/11/2021 09:00
Online mindfulness training geven (1 dag)
Online
Meike Van Tilburg
vr 10/12/2021 10:00
Workplace Mindfulness teacher training (3 days)
Online
Marina Grazier