Extra aanbod

I AM voorziet een ruim aanbod aan extra trainingen, bijscholing en nascholing waarin je je als mindfulness trainer in opleiding of na het behalen van je certificaat kan verdiepen en/of specialiseren. Dit biedt je de kans om samen met andere trainers in opleiding of mindfulness trainers je basishouding te verdiepen, je competenties aan te scherpen en je trainerstools te verfijnen.
Onze bijscholingen en extra aanbod staan evenzeer open voor trainers die niet via I AM werden opgeleid.

Onderaan op deze pagina vind je een overzicht van de eerstvolgende data

Boeddhistische psychologie

De praktijk van inzichtsmeditatie of ‘vipassana’ is een specifieke methode ontworpen om op een objectieve wijze de werking van de eigen geest te kunnen schouwen. Het is een methode die de eigen geest als object heeft en dus een vorm van introspectie is. Tijdens deze dag komen onderwerpen aan bod uit de boeddhistische psychologie die relevant zijn voor ACT- en mindfulness-trainers.

Marketing voor mindfulness trainers

Tijdens deze workshop sta je stil hoe je als mindfulness trainer wilt profileren op de markt van aanbod en hoe je aan marketing kan doen op een manier die voor jou passend is.

MBCT for life

This 2-day workshop is designed for mindfulness teachers who have been trained in MBCT and are interested in learning this new curriculum. The workshop begins with an introduction to the theoretical and empirical background for MBCT-L. We then consider the organization of the 8-week curriculum and explore the practices and exercises that are not found in MBCT for depression but are specific to MBCT-L’s broader intentions. 

Mindfulness bij dementie

Het TANDEM-project (https://www.tandemproject.nl) is een wetenschappelijk project van de Universiteit Maastricht waarin een protocol ontwikkeld en onderzocht werd om mindfulness toe te passen in dyades van mensen met beginnende dementie en mantelzorg. SeeTrue verzorgt een opleiding om mindfulnesstrainers kennis te laten maken met de TANDEM training.

Mindfulness en eten

De Mindfulness en eten-training is gericht op de omgang met eetgewoonten, voeding, lichaamsbeleving, beweging en acceptatie van jezelf en je lichaam.

Deze training is bedoeld voor mensen die een gezonder eet- en beweegpatroon willen ontwikkelen alsook voor mensen die moeite ervaren in relatie tot eten en hun lichaamsbeleving

Online mindfulness training geven

De ervaring leert dat online training geven anders is dan een fysieke training verzorgen, er zijn zelfs specifieke aandachtspunten en tips om de online training optimaal te laten verlopen.

Via deze training kan je hierin jouw weg onderzoeken en/of je meer bekwamen in het online training geven.

Verdieping groepsprocessen

Via deze opleiding ga je je verdiepen als mindfulness trainer in het groepsproces
Onderstaande puntjes komen o.a. aan bod:

  • verdieping in het proces van inquiry
  • gebruik van beelden en verbeelding, valkuilen
  • gebruik van taal in mindfulness meditatie, valkuilen

Aankomende evenementen

Datum
Titel
Locatie
Trainer
do 28/01/2021 09:00
Online mindfulness training geven
Online
Marieke Delannoy
za 30/01/2021 09:30
Trainersopleiding MBCT for life (2 dagen) - volzet
Online
Ruth Baer
wo 03/02/2021 11:00
Verdieping groepsprocessen
Online
Trish Bartley
do 04/02/2021 09:30
Boeddhistische psychologie
Online
Miles Kessler
vr 12/03/2021 09:30
Mindfulness en eten
Online
Maartje Stroeken