Opleiding tot mindfulness trainer

Oriëntering

I AM biedt een erkende opleiding tot Mindfulnesstrainer aan die je kan doorlopen in anderhalf tot 3 jaar, afhankelijk van je eigen achtergrond, agenda en doelstellingen.

Er wordt voor deze opleiding samengewerkt met internationale organisaties en trainers.

De website bevat alle informatie die je nodig hebt om met de opleiding van start te gaan, neem deze pagina dus best grondig door.

Wetenschap

Geen enkel domein in de psychologie heeft zo een groei gekend in wetenschappelijk onderzoek in het laatste decennium. De aangetoonde effecten van mindfulness zijn indrukwekkend.

Enkele voorbeelden:

  • Versterking van aandacht en geheugen.
  • Betere levenskwaliteit
  • Betere mentale en fysieke gezondheid
  • Minder depressie
  • Verbetering van dagelijks functioneren
  • Minder stress bij mensen met kanker
  • Meer een gevoel van controle en acceptatie over het leven
  • Minder angst en paniekaanvallen
  • Minder pijn en minder nood aan pijnmedicatie
  • Beter slapen

De opleiding

De trainersopleiding bij I AM gebeurt in nauwe samenwerking met het Oxford Mindfulness Centre (OMC) en het Centre for Mindfulness Practice and Research (Bangor University).

De opleiding bestaat uit 4 fasen waardoor je je eigen tempo kan bepalen.

Alle details worden hieronder uitvoerig toegelicht.

Fase 1

Iedereen start steeds met het volgen van een 8 weken MBSR of MBCT training als deelnemer. I AM biedt zelf voortdurend trainingen aan die MBSR & MBCT combineren. Klik op de onderstaande knop voor meer info en aankomende events.

Fase 2

Fase 2 omvat een reeks meditatiedagen en retraitedagen, aangezien grondige meditatietraining noodzakelijk is voor trainers in opleiding. Fase 2 kan gelijklopend gevolgd worden met fase 3. Klik op de onderstaande knop voor meer info en aankomende events.

Fase 3

Fase 3 bevat de 8 opleidingsdagen en een aantal verder verdiepende opleidingsdagen voor trainers. Je kan deelnemen indien je een 8-weken training gevolgd hebt en ingeschreven bent voor minstens 1 onderdeel van fase 2. Succesvolle afronding van fase 3 leidt tot het behalen een basisattest. Klik op de onderstaande knop voor meer info en aankomende events.

Fase 4

Fase 4 vormt een verdere verdieping en verscherping van de trainersvaardigheden. Je kan starten met fase 4 nadat je fases 1 tot 3 grotendeels hebt afgewerkt. Succesvolle afronding van Fase 4 leidt tot het behalen van een internationaal erkend certificaat. Klik op de onderstaande knop voor meer info en aankomende events.