Opleiding tot mindfulness trainer

Inleiding

Je hebt de mindfulness training gevolgd, mediteert inmiddels al een tijdje en je merkt dat dit zeer weldadige effecten heeft op jouw levenskwaliteit. Maar waar komt mindfulness nu eigenlijk vandaan, en zijn de effecten ook wetenschappelijk aangetoond? Kan ik nog meer oefeningen leren en mijn eigen praktijk verdiepen? Hoe doe je dat, op niet-oordelende wijze de ervaringen van anderen en jezelf bevragen? De opleiding tot mindfulnesstrainer gaat in op al deze vragen, en nog veel meer. Of je nu een psycholoog bent die graag mindfulness wil integreren in jouw therapie, een enthousiasteling die gewoon verder wil gaan met mindfulness uit interesse of misschien een mindfulnesstrainer in spe: welkom in deze opleiding!

Basisopleiding (NIEUW)

Bij I AM-SeeTrue zijn we steeds op zoek naar manieren om onze programma’s up-to-date te houden, verder te ontwikkelen en zo effectief en interactief mogelijk te maken. Voortbordurend op het enthousiast onthaalde format van de ACT-basisopleiding, introduceren we nu een gloednieuwe basisopleiding tot mindfulnesstrainer, die naast gezamenlijke bijeenkomsten ook online masterclasses en vooral ook oefengroepen omvat. De opleiding is dynamisch, gevarieerd en intens (oefenen, oefenen, oefenen!), en beslaat 7 weken. De basisopleiding is de opvolger van de 8 opleidingsdagen uit fase 3 (zie onder).

Bekijk basisopleiding

Opleidingstraject (4 fases)

De mindfulness trainersopleiding van I AM staat al meer dan 15 jaar bekend om haar degelijkheid en volledigheid. Naast de mindfulness basistraining van 8 weken (fase 1) worden trainers in opleiding uitgenodigd tot verdieping van hun meditatiepraktijk (fase 2), het specifiek aanleren van kennis en vaardigheden voor trainers (fase 3) en de vervolmaking hiervan (fase 4). I AM werkt hiervoor samen met onder meer oprichter dr. David Dewulf, ervaren psychologen-trainers en het Oxford Mindfulness Centre. De 8 opleidingsdagen van fase 3 werden bijgewerkt tot een nieuwe basisopleiding (zie hierboven).

Bekijk opleidingstraject

Extra aanbod

I AM-SeeTrue biedt een waaier aan gespecialiseerde bijscholingen en trainersopleidingen aan zodat jij je tijdens en na jouw opleiding kunt bijscholen, zaken opfrissen en verder ontwikkelen. Het gevarieerde aanbod bestaat onder meer uit nieuwe curricula geschoeid op de basis mindfulnesstraining (MBCT-L, Workplace Mindfulness, mindfulness en eten), mindfulness voor specifieke doelgroepen (mindfulness en ouderen, mindfulness bij dementie) of nieuwe trainertools (online training geven, marketing voor trainers, intentie en motivatie, psychopathologie).

Bekijk extra aanbod