Opleiding tot mindfulness trainer

Inleiding

Je bent al een tijdje met mindfulness en meditatie aan de slag, en je merkt dat dit zeer weldadige effecten heeft op jouw levenskwaliteit. Maar waar komt mindfulness nu eigenlijk vandaan, en zijn de effecten ook wetenschappelijk aangetoond? Kan ik nog meer oefeningen leren en mijn eigen praktijk verdiepen? En hoe doe je dat, op niet-oordelende wijze de ervaringen van anderen en jezelf bevragen? De opleiding tot mindfulnesstrainer gaat in op al deze vragen, en nog veel meer. Of je nu een therapeut bent, een mindfulnesstrainer in spe of een enthousiasteling die verder wil verdiepen: welkom in deze opleiding!

Mindfulness basisopleiding

De ideale instap voor de opleiding tot mindfulnesstrainer is via de Mindfulness basisopleiding. Doorheen deze opleiding leg je meteen een stevige basis en krijg je ook een goed overzicht over het mindfulness curriculum en de trainersopleiding!

Bekijk basisopleiding
basis opleiding mindfulness trainer I AM Instituut Aandacht

Opleidingstraject (4 fases)

Na afronding van de mindfulness basisopleiding kan je het verdere opleidingstraject doorlopen. De trainersopleiding van I AM staat al meer dan 15 jaar bekend om haar degelijkheid en volledigheid. Het traject bestaat uit verschillende fases die je op je eigen tempo kan afwerken. I AM werkt hiervoor samen met onder meer oprichter dr. David Dewulf, ervaren opleiders en het Oxford Mindfulness Centre.

Bekijk opleidingstraject
opleiding trainer mindfulness traject basis fase I AM Instituut Aandacht Mindfulness

Extra aanbod

I AM biedt een waaier aan gespecialiseerde bijscholingen en trainersopleidingen aan zodat jij je tijdens en na jouw opleiding verder kan specialiseren in de onderwerpen die jouw aanspreken. Mindfulness op het werk? Mindfulness en eten? Mindfulness en intentie? Je vindt het bij ons! Voor verschillende opleidingen werken we samen met onze collega’s van SeeTrue.

Bekijk extra aanbod