Opleiding tot mindfulness trainer

Inleiding

Je bent al een tijdje met mindfulness en meditatie aan de slag, en je merkt dat dit zeer weldadige effecten heeft op jouw levenskwaliteit. Maar waar komt mindfulness nu eigenlijk vandaan, en zijn de effecten ook wetenschappelijk aangetoond? Kan ik nog meer oefeningen leren en mijn eigen praktijk verdiepen? En hoe doe je dat, op niet-oordelende wijze de ervaringen van anderen en jezelf bevragen? De opleiding tot mindfulnesstrainer gaat in op al deze vragen, en nog veel meer. Of je nu een therapeut bent, een mindfulnesstrainer in spe of een enthousiasteling die verder wil verdiepen: welkom in deze opleiding!

Mindfulness basisopleiding

De ideale instap voor de opleiding tot mindfulnesstrainer is via de Mindfulness basisopleiding. Doorheen deze opleiding leg je meteen een stevige basis en krijg je ook een goed overzicht over het mindfulness curriculum en de trainersopleiding!

Bekijk basisopleiding
basis opleiding mindfulness trainer I AM Instituut Aandacht

Opleidingstraject (4 fases)

De mindfulness trainersopleiding van I AM staat al meer dan 15 jaar bekend om haar degelijkheid en volledigheid. Naast de mindfulness basistraining van 8 weken (fase 1) worden trainers in opleiding uitgenodigd tot verdieping van hun meditatiepraktijk (fase 2), het specifiek aanleren van kennis en vaardigheden voor trainers (fase 3) en de vervolmaking hiervan (fase 4). I AM werkt hiervoor samen met onder meer oprichter dr. David Dewulf, ervaren opleiders en het Oxford Mindfulness Centre. De basisopleiding maakt hier ook deel van uit (zie hierboven).

Bekijk opleidingstraject
opleiding trainer mindfulness traject basis fase I AM Instituut Aandacht Mindfulness

Extra aanbod

I AM SeeTrue biedt een waaier aan gespecialiseerde bijscholingen en trainersopleidingen aan zodat jij je tijdens en na jouw opleiding kunt bijscholen, zaken opfrissen en verder ontwikkelen. Het gevarieerde aanbod bestaat onder meer uit nieuwe programma’s gegroeid uit de basis mindfulnesstraining (onder meer mindfulness op het werk en mindful eten), mindfulness voor specifieke doelgroepen (zoals ouderen of bij dementie) en nieuwe trainertools (zoals online training geven, marketing).

Bekijk extra aanbod