Opleiding tot mindfulness trainer

Oriëntering

I AM biedt een erkende opleiding tot Mindfulnesstrainer aan die je kan doorlopen op je eigen tempo, afhankelijk van je eigen achtergrond, agenda en doelstellingen.

Er wordt voor deze opleiding samengewerkt met internationale organisaties en trainers, waaronder Oxford Mindfulness Centre (OMC).

De website bevat alle informatie die je nodig hebt om met de opleiding van start te gaan, neem deze pagina dus zeker grondig door.

Wetenschap

Geen enkel domein in de psychologie heeft zo een groei gekend in wetenschappelijk onderzoek in het laatste decennium als mindfulness. De aangetoonde effecten van mindfulness zijn indrukwekkend.

Enkele voorbeelden:

  • Versterking van aandacht en geheugen.
  • Betere levenskwaliteit
  • Betere mentale en fysieke gezondheid
  • Minder depressie
  • Verbetering van dagelijks functioneren
  • Minder stress bij mensen met kanker
  • Meer een gevoel van controle en acceptatie over het leven
  • Minder angst en paniekaanvallen
  • Minder pijn en minder nood aan pijnmedicatie
  • Beter slapen

De opleiding

De opleiding bestaat uit 4 fasen waardoor je je eigen tempo kan bepalen.

Alle details worden hieronder uitvoerig toegelicht.

Fase 1

Iedereen start steeds met het volgen van een volwaardige MBSR of MBCT training als deelnemer. I AM biedt zelf trainingen aan die MBSR & MBCT combineren. Klik op de onderstaande knop voor meer info en aankomende events.

Fase 2

Fase 2 omvat een aantal meditatiedagen en retraitedagen, aangezien grondige meditatietraining noodzakelijk is voor trainers in opleiding. Fase 2 kan gelijklopend gevolgd worden met fase 3. Klik op de onderstaande knop voor meer info en aankomende events.

Fase 3

Fase 3 bevat de 8 opleidingsdagen en een aantal verder verdiepende opleidingsdagen voor trainers. Je kan reeds deelnemen aan de 8 opleidingsdagen indien je een 8-weken training gevolgd hebt. Succesvolle afronding van fase 3 leidt tot het behalen van het basisattest Mindfulness trainer. Klik op de onderstaande knop voor meer info en aankomende events.

Fase 4

Fase 4 omvat een waardevolle verdieping en verdere inoefening van de trainersvaardigheden. Je kan starten met fase 4 nadat je fases 2 en 3 grotendeels hebt afgewerkt. Succesvolle afronding van Fase 4 leidt tot het behalen van een internationaal erkend Certificaat van Mindfulness trainer. Klik op de onderstaande knop voor meer info en aankomende events.

Richtprijzen opleiding

Een overzicht van de kosten verbonden met de verschillende fases van de opleiding vind je hier.

Veelgestelde vragen (FAQ)

De antwoorden op veelgestelde vragen vind je hier.

Certificatie

Meer uitleg over certificatie vind je hier.

Literatuur

Voor relevante literatuur: klik hier.

Extra aanbod en bijscholing

I AM-SeeTrue biedt een waaier aan gespecialiseerde bijscholingen en trainersopleidingen aan zodat je je tijdens of na je opleiding kan bijscholen en verder ontwikkelen. Misschien wil je een aantal principes nog verder uitdiepen, mindfulness vanuit andere hoeken bekijken of gewoon blijven leren en jezelf ontwikkelen. 

Meer info over dit aanbod vind je hier.