Zomerweek 2023: Emoties & Dru Yoga

Datum

vr 07/07/2023 13:00 - vr 14/07/2023 15:00

Trainer

David Dewulf I AM Instituut Aandacht Mindfulness training opleiding oprichter
David Dewulf
info@daviddewulf.be
+32 (0)495 22 07 07

Locatie

Rue des Pèlerins 4
5580 Frandeux
Belgium
+32 (0)84 36 74 39

Details

De 25 ste zomerweek in het prachtige Chateau Frandeux met David
Met sauna, grote zwemvijver (met bootje) en mooie bossen

Deze zomer heb je opnieuw de mogelijkheid om deel te nemen aan een unieke zomerweek die ditmaal inzoomt op boosheid, verdriet, angst & levensvreugde!

Wanneer:
Van 7 tot 14 juli met David Dewulf & Pol Bruneel

Wat?
Vol pension & biologisch vegetarisch eten de hele week
De koks Bart & Griet zijn weer van de partij!

Wat komt er aan bod?

Met David reis je doorheen de 4 basisemoties vreugde, angst, boosheid en verdriet. We maken gebruik van positieve en cognitieve psychologie, mindfulness, (zelf)compassie en dzogchen.
Pol verzorgt ruim 2 uur per dag Dru Yoga, soms binnen, soms aan de vijver en soms in het bos!

Meer informatie lees verder hieronder:

Dru Yoga & emoties

Dru Yoga, ook de ‘yoga van het hart’ genoemd is een stijl met zachte Hatha yoga, energetische Qi Gong & Tai Chi. Tijdens deze zomerweek werken we met de organen en de gerelateerde emoties. Bv. Angst is gerelateerd met de nier- en blaasenergie. Boosheid is gerelateerd met lever en galblaas, verdriet met longen en dikke darm… Dit volgens de Chinese geneeskunde. Voor elk van deze is er een reeks oefeningen gerelateerd aan de natuurelementen.

Angst & mindfulness

Er zijn 3 soorten angsten waar we naar gaan kijken: angst over wat anderen denken over jou (oordeel van anderen), algemene levensangst en faalangst. Angst vraagt een reis naar binnen, en nodigt uit tot een ontmoeting met je kwetsbaarheid, je kernovertuigingen over jezelf en het leven. Uiteindelijk ga je op een nieuwe manier zelfvertrouwen ontwikkelen om je unieke leven te durven leven.

Boosheid & mindfulness

Er is geen enkele emotie die meer wordt veroordeeld dan boosheid. Toch hoort boosheid erbij. Je kan het ook niet weg mediteren. Boosheid is ook niet fout. Je kan boosheid hanteren als constructieve kracht. Boosheid kan je immers de energie geven om te doen wat nodig is als je voor een heftige uitdaging staat. Je kan het weliswaar geweldloos. Je kiest voor het pad van de vreedzame krijger en de kracht van het kwetsbare hart.

Verdriet & mindfulness

Waarschijnlijk ben je ook al geconfronteerd geweest met verlies. Verlies van een geliefde, verlies van een droom, verlies van iets of iemand die je dierbaar was. Verdriet kan ons dieper doen beseffen dat het leven een tijdelijk geschenk is. Verdriet kan ons helpen nieuwe prioriteiten te stellen en ons uitnodigen om de diepere vragen van het leven te stellen. Uiteindelijk kan verdriet de motor worden van je compassievol engagement voor de wereld.

Een plek reserveren?

Informatie over prijzen en reserveren vind je hier