Veiligheid in groepsprocessen

Datum

vr 14/10/2022 09:45 - za 15/10/2022 17:00

Trainer

Fleur Helewaut trainer opleider veiligheid groepsprocessen arts I AM Instituut Aandacht Mindfulness
Fleur Helewaut
fleur.helewaut@telenet.be
(0)(032) 4 97 43 47 26

Locatie

Leenstraat 18
Destelbergen
Oost-Vlaanderen
9070

Details

Data: vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober

Tijden: telkens van 9:45 tot 17:00

Traject

  • Deze dag valt onder fase 3 van de opleiding tot mindfulnesstrainer

Vereiste vooropleiding

  • Mindfulness basisopleiding (of: de 8 opleidingsdagen van fase 3) afgerond hebben
  • Je kan ook deelnemen als je groepen begeleid en wil leren over mindfulness-specifieke groepsprocessen
Meenemen
  • Schrijfgerei en papier
  • (yoga)matje + evt. kussentje en deken
  • Lunchpakket
Praktisch
  • Gratis parking aanwezig (beperkte plaatsen)

Betaling

Indien je dit wenst kun je in twee schijven van €190 betalen. Gelieve hiervoor contact op te nemen via iamsam@seetrue.com

Inhoud

Deze 2-daagse workshop is bedoeld voor mindfulness trainers en iedereen die mindfulness in de begeleiding van groepen gebruikt.

Wil je als trainer of begeleider van groepen dieper inzicht krijgen in het creëren van “mindfulness-based safe spaces”? Ontdek in deze opleiding het potentieel van groepsprocessen in de context van mindfulness.

We leren hoe we deze groepsdimensie kunnen integreren in onze sessies en de veiligheid in groep kunnen bevorderen. We leren het oriëntatie- en evaluatieproces kennen, hoe we groepen kunnen begeleiden, vragen kunnen stellen, en hoe we oefeningen en groepsdiscussies kunnen begeleiden. Zo leren we hoe we aanwezig kunnen zijn in de drie groepsdimensies: die van onszelf als trainer; die van de individuele deelnemer; die van de groep als geheel.

We zullen de verschillende stadia van het groepsvormingsproces doorlopen – “vormen” , “standhouden”, “beëindigen” – en leren hoe we als trainer het leerproces van de verschillende deelnemers binnen de groepscontext het beste kunnen ondersteunen.

Enkele leerdoelen:

  • Het verkennen van verschillende manieren van faciliteren, begeleiden en volgen van groepsprocessen binnen een mindfulness context, wat een rijk potentieel aan leerprocessen binnen de groep van individuele deelnemers kan blootleggen.
  • Vinden van oplossingen voor vaak voorkomende uitdagingen in het begeleiden van groepen – zoals het omgaan met van een dominante deelnemer; een recurrente laatkomer; een deelnemer die openlijk sceptisch is; een teruggetrokken deelnemer
  • Verschillende tactieken bekijken voor het trainen van groepen van verschillende groottes.

Inschrijven

Details Prijs Aantal:
Inschrijven €380.00 (EUR)