Online Mindfulness retraite voor trainers

Datum

di 15/02/2022 15:00 - zo 20/02/2022 15:00

Trainer

Locatie

Details

De retraite is bedoeld als stilteretraite. Om mee te kunnen tellen voor de mindfulness opleiding (lange traject in NL of fase 1-4 in BE) heeft de accrediterende instantie (de VMBN) een aantal voorwaarden omschreven waar deze retraite aan moet voldoen. Deze hebben te maken met het garanderen van het karakter van de stilteretraite. Het is onder andere belangrijk dat je als deelnemer de ruimte hebt om je terug te kunnen trekken en op jezelf te zijn. Dit betekent enerzijds een fysieke ruimte om te kunnen oefenen, maar ook de ruimte om je dagelijkse manier van doen zo aan te passen dat je zoveel mogelijk op jezelf kunt zijn.

Buiten de programmaonderdelen waarbij samen online geoefend wordt, word je verzocht de stilte zo goed mogelijk te bewaren. Mocht je momenteel in een situatie leven waarin je de zorg en verantwoordelijkheid hebt voor kinderen of bijvoorbeeld mantelzorger bent, dan is dit niet het moment om een stilteretraite thuis te volgen.

Mocht de thuissituatie niet geschikt zijn dan is het misschien een optie om ergens een ruimte te huren, waar je je kan terugtrekken en een goede internetverbinding aanwezig is.

 

Traject

  • Deze retraite valt onder fase 2 van de opleiding tot mindfulnesstrainer

Vooropleiding

 

Praktisch
De retraite gaat online door via Zoom. Enkele dagen voor de start ontvang je een zoomlink per mail.
Info over het gebruik van Zoom vind je alvast hier

 

 

Inschrijven

Details Prijs Aantal:
Inschrijving €450.00 (EUR)