Online ACT basisopleiding

Datum

ma 29/06/2020 09:30 - ma 03/08/2020 13:00

Trainer

Locatie

Details

 • Data:
  • telkens op maandag, 9u30 – 13u
  • 29 juni, 6, 13, 20, 27 juli en 3 augustus
 • Data oefengroep:
  • telkens op vrijdag, 9u30 – 11u30
  • 3, 10, 17, 24, 31 juli

Algemene info over Zoom vind je alvast hier.

Inhoud

Opbouw online opleiding

6 DAGDELEN LIVE VIA ZOOM (6 x 3,5 u)
8 MASTERCLASSES VIA VOORAF OPGENOMEN VIDEO (8 x 2u)
8 BEGELEIDE OEFENSESSIES LIVE VIA ZOOM (5 x 2u; 3x 2u facultatief)

 • Deze online ACT basisopleiding is door het aantal MASTERCLASSES, live bijeenkomsten en oefensessies een waardevolle en compacte opleiding geworden met veel live contact tussen de opleider en de deelnemers.
 • De structuur van deze online opleiding is ook duidelijk anders dan gebruikelijk. De opleiding is opgebouwd uit een 6-tal live ZOOM bijeenkomsten van elk 3,5 uur die je, voorafgegaan door een 2 uur durende MASTERCLASS en opgevolgd door een oefensessie, wekelijks volgt.
 • In de wekelijkse MASTERCLASSES (vooraf opgenomen video) wordt steeds een nieuw thema geïntroduceerd waarin één van de ACT pijlers centraal staat. In de live bijeenkomst ga je vervolgens, onder begeleiding van de opleider, aan de slag met de aangereikte kennis van de verschillende ACT pijlers en de toepassing ervan onderzoeken.
 • In de extra toegevoegde wekelijkse live oefensessies werk je in kleine groepjes, aan de hand van casussen en rollenspellen, met de opgedane kennis en het materiaal om zelf te ervaren wat ACT is, je de vaardigheden van ACT eigen te maken en jouw stijl als ACT trainer of therapeut te ontwikkelen. Je wordt hierin begeleid door één van onze psychologen.

De unieke combinatie van kennisoverdracht van de ACT-principes, onderzoek, samen oefenen, feedback en reflectie, dragen bij tot werkelijke verdieping. En vervolgens tot het leggen van linken met je eigen leven en de verkenning van hoe hoe je dit kan toepassen in het werken met cliënten.

 • Een belangrijk element in de opleiding is de ACT Matrix, een eenvoudig en praktisch model voor het gebruiken van ACT. Daarnaast is er ook aandacht voor het ‘keuzepunt’ dat Russ Harris heeft geïntegreerd in ACT; een simpel model voor het verhelderen van keuzes in je leven.
 • Een mooie extra, naast de 6 MASTERCLASSES (over de 6 centrale pijlers van ACT) die we aanbieden, is de keuze die je hebt uit een 2-tal bijkomende onderwerpen zoals: ACT & relaties, ACT & kids of ACT & coaching. Hierdoor wordt het ook mogelijk een beeld te vormen van hoe ACT te gebruiken in een bepaalde context of voor een specifieke doelgroep.

Je ontvangt een certificaat. Je hebt ervaren wat ACT is en bent prima voorbereid om ACT toe te passen als professional binnen coaching, therapie of training.

Ben je dan klaar na de opleiding? Nee, je bent eigenlijk nooit klaar! Een belangrijk bestanddeel van ACT is belichaming. Dat vergt toch enig onderhoud en oefening. I AM en SeeTrue bieden dan ook intervisies en een community platform aan waar je steeds weer opnieuw geïnspireerd zult worden.

Bij inschrijving voor een ACT opleiding krijg je de nieuwe I AM – SEETRUE ACT APP 1 jaar lang gratis. Lancering in oktober!

De I AM – SEETRUE APP staat boordevol ACT, positieve psychologie en mindfulness tools, oefeningen en trainingen. Via de zoek-en-vind functie kunnen jouw toekomstige cliënten je vinden!
Over de APP zullen we binnenkort meer informatie geven.

OPLEIDERS

De ACT-opleiding is samengesteld door senior opleiders Jack Engels (psychiater-psychotherapeut), Monique Samen (psycholoog en auteur), Bert Hoogstad (GZ-psycholoog) en Jenny blaauwbroek (ervaren ACT-therapeut en )coach). Het team wordt versterkt door Floor Reeze (ACT en coaching) en Elke Smeets (psychologe en auteur).

De oefengroepen worden begeleid door Stephanie Ponsioen (gezondheids- en sociaal psychologe) en Anneloes Geerling (gezondheids- en sociaal psychologe)

Voor meer achtergrondinformatie over ACT, klik hier.

Inschrijven

Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.