Vipassana retraite Bevrijdend inzicht

Datum

ma 08/04/2019 14:00 - za 13/04/2019 14:00

Trainer

Locatie

Aalstersedreef 1
1790 Affligem
Belgium
53790971

Details

De retraite start op 8 april om 14u en eindigt op 13 april om 14u.

Om tijdig te kunnen starten, vragen we eerder toe te komen zodat je je kamer en het domein kan verkennen, dit kan vanaf 12u30.

Op retraite gaan betekent letterlijk: je terug trekken. Gewoon er zijn, in dit moment. Zonder afleiding. Geen telefoon, krant, boek of verplichte praatjes. Daarom vragen we ook om geen gsm en laptop te gebruiken tijdens de retraite.

Meenemen

  • Schrijfgerief en papier
  • Gemakkelijk zittende kledij
  • Handdoeken
  • Lakenpakket (onderlaken, bovenlaken en kussensloop)
  • (Yoga)matje
  • Eventueel zitkussen en meditatiebank voor meer comfort

In geval van nood kan je partner, je gezin of je familie je bereiken op volgende nummers: Instituut voor Aandacht en Mindfulness: +32 (0) 9 328 60 90 +32 (0) 494 94 60 60
De Kluizerij: + 32(0) 53 79 09 71

Bij betaling via KMO portefeuille

Het bedrag dat voor deze retraite via KMO portefeuille kan worden betaald is het volgende:

  • verminderd met

Het restbedrag (200 of 325 euro) dient via overschrijving betaald te worden.

Inhoud

Bevrijdend Inzicht – Vipassana Retraite  vanuit de “Vier grondslagen van mindfulness”  (Satipatthāna-sutta)

Voor mindfulness trainers en voor wie zijn meditatie beoefening wil verdiepen.

Deze retraite (in het Nederlands) biedt de mogelijkheid voor MBSR en MBCT trainers, professionals en beoefenaars om hun eigen ervaring in mindfulness meditatie te verdiepen. We willen een gelegenheid creëren waarin de persoonlijke meditatie beoefening ontwikkeld wordt als een basis om met op mindfulness gebaseerde methoden te werken. Het ondersteunt je om mindfulness te belichamen in je leven, je werk, je relaties, je lessen en de manier waarop je in de wereld staat.

De retraite vindt voornamelijk in stilte plaats met een dagschema met zit-meditatie en wandel-meditatie, dagelijkse lezing met als thema de vier grondslagen van mindfulness, meditatie instructies en mindful dialogue in kleine groepjes of met groep als geheel. Een dag begint meestal om 6:30 en eindigt om 21:30 uur.

Terwijl ons inzicht zich verdiept, ontvouwen onze aangeboren wijsheid en compassie zich als leidende principes in ons leven. Alles wat we daarin ontdekken en ontwikkelen wil zich tot uitdrukking brengen in de wereld en niet enkel als een privé bezit in onze innerlijke ervaringen gekoesterd worden. Het innerlijke toestaan zich uiterlijk uit te drukken is wat het leven ten diepste van ons vraagt.

Inschrijven