Boeddhistische psychologie

Datum

ma 03/10/2022 09:30

Trainer

Locatie

Details

Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met SeeTrue en gaat door in het Engels

Datum:
maandag 3 oktober

Tijd:
9.30u – 16.30

Prijs: €190

Traject

  • I AM: deze dag kan gevolgd worden als alternatief  voor  de zelfstudiemodule Boeddhistische psychologie van fase 3 en geeft hier een vrijstelling voor. Wie al trainer is kan de dag ook volgen als nascholing.
  • SeeTrue: deze dag telt mee als 1 keuze themadag binnen het lange traject en geeft vrijstelling voor de (schriftelijke) module.

Vereiste vooropleiding

Benodigdheden

  • Computer met camera en geluid (of tablet, smartphone)
  • Stabiele internetverbinding, rustige ruimte
  • Schrijfgerief en papier

Praktisch

  • Voor een vlotte start van de dag, graag een kwartier vooraf klaar zitten aan je computer
  • Enkele dagen voor start ontvang je de Zoomlink om in te loggen
  • Algemene info over het gebruik van Zoom vind je alvast hier

Inhoud van deze opleiding

De huidige westerse psychologie is een experimentele wetenschap die als object van studie het menselijk gedrag heeft. Vanaf begin 1900 heeft de westerse psychologie een radicale verschuiving gemaakt van het onderzoeken van menselijk bewustzijn via introspectie (i.e. het schouwen in de eigen geest) naar het bestuderen van objectief waarneembaar menselijk gedrag.

De boeddhistische psychologie daarentegen heeft zich van oudsher gericht op de studie van menselijk bewustzijn en heeft de kunst van het naar binnen kijken vervolmaakt. De praktijk van inzichtsmeditatie of ‘vipassana’ is een specifieke methode ontworpen om op een objectieve wijze de werking van de eigen geest te kunnen schouwen. Het is een methode die de eigen geest als object heeft en dus een vorm van introspectie is.

Tijdens deze themadag komen onderwerpen aan bod uit de boeddhistische psychologie die relevant zijn voor ACT- en mindfulness-trainers.

 .

Inschrijven

Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.