Docenten

David Dewulf

Mindfulness, Compassie, Communicatie, Mindful teen, Mindful opvoeden, Mindfulbizz, Trainersopleiding 

info@daviddewulf.be
09/ 328 60 90
(secretariaat)

David is oprichter en voorzitter van I AM. Hij ontwerpt samen met zijn team het aanbod van I AM.

David is arts en introduceerde het begrip Mindfulness in Vlaanderen. Hij volgde opleidingen over de hele wereld en legde zich toe op Mindfulness, Tao, Life Coaching en Mind/Body Medicine. Hij gaf lezingen in Harvard (post graduaat) en werkte jaren lang samen met de universiteit Gent en met KU Leuven in het kader van wetenschappelijk onderzoek naar effecten van Mindfulness en compassie.

Momenteel richt David zich op het verder ontwikkelen van de (trainers)opleidingen en op het geven van lezingen in binnen- en buitenland, om zijn kennis en wijsheid zo breed mogelijk te delen en verspreiden.

David is auteur van 15 boeken over mindfulness o.a. ‘Mindfulness voor Jongeren’, ‘Mindfulness voor kids’, ‘Mindful gelukkig’ en ‘Jezelf accepteren met mindfulness en compassie’ .

Hij houdt van verre landen, nieuwe culturen ontdekken en van zijn prachtige kinderen.

Inge Thijs

MBSR/MBCT, Mindfulbizz,
Trainersopleiding, Supervisor

inge@miracles.be
0474/ 26 70 04

Inge Thijs verzamelde ervaring in de internationale bedrijfswereld als organisatiepsychologe. Vandaag, als trainer in interpersoonlijke vaardigheden, begeleidt ze mensen naar een constructieve en assertieve samenwerking en optimaal functioneren in bedrijven en organisaties. In haar privépraktijk als mind-body psychotherapeut en coach werkt ze rond traumaverwerking, leven met chronische ziekte en beperkingen, groeien uit burn-out naar veerkracht. Bovendien biedt ze ondersteuning en supervisie aan collega Mindfulness trainers, maar ook aan andere professionele hulpverleners en people managers.

In mindfulness vond ze een levenshouding die bovendien een mooie integratie maakt van haar pragmatische en warme aanpak. Inge is moeder van 3 actieve, assertieve kinderen.

Marina Vandecruys

Mindfulness, Compassie, Mindful school, trainersopleiding 

vandecruysmarina@gmail.com
0475/ 31 93 76

Marina is psychologe, docente en creatief therapeute. Ze heeft jarenlange ervaring in de begeleiding van adolescenten en volwassenen, zowel in individuele als in groepssetting.
Omdat ze ook voor zichzelf persoonlijke groei belangrijk vindt, volgde ze allerhande vormingen en trainingen.

Toen ze op haar tocht in contact kwam met Mindfulness voelde dit als thuiskomen. Deze levenshouding gunt ze iedereen, wat haar motiveert om trainingen te geven.

Fleur Helewaut

Mindfulness
Compassie
Trainersopleiding

fleur.helewaut@telenet.be
0497/ 43 47 26

Fleur is arts en werkt samen met 3 collega’s in een huisartsenpraktijk. Door haar ervaring als huisarts en als bedrijfsarts, heeft zij een inzicht gekregen welke invloed zowel het privé –als beroepsleven hebben op het geluk en welbevinden van mensen.

Uit persoonlijke en professionele interesse volgde zij de 8 weken training bij I AM en raakte overtuigd van de waarde van Mindfulness voor het welbevinden en de gezondheid van mensen. Zij heeft een grote interesse voor mind/body medicine en vult in haar dagelijkse praktijk de klassieke geneeskunde aan met de inzichten uit Mindfulness. Als arts vindt zij een humane gezondheidszorg met welbevinden van patiënten en zorgverleners essentieel. Hoe Mindfulness en compassie hieraan kunnen bijdragen is één van haar passies. Zij werkt ook met grote interesse mee aan de opleiding van Mindfulnesstrainers en aan de opleiding van studenten geneeskunde aan de Universiteit Gent.

Sarah Maes

Mindfulness, Mindfulbizz,
Mindful teens, Trainersopleiding

sarahmaes.psy@gmail.com
0486/ 72 27 27

Sarah Maes is klinisch psychologe. Ze is werkzaam in een algemeen ziekenhuis en in een zelfstandige praktijk. Ze werkt met een verscheidenheid aan doelgroepen, gaande van pijnproblematieken, depressieve en angstklachten, tot existentiële vragen en relationele problematieken. Vanuit een gedrevenheid tot zelfontplooiing voor zichzelf en voor anderen kwam ze uit op Mindfulness. Hierin vond ze een zinvolle levenshouding, diepgang en rust in het leven. Tijdens gesprekken en trainingen brengt ze oprechte interesse en empathie naar de interne leefwereld van elk uniek persoon.

Mathilde Vandemoortele

MBSR/MBCT, Compassie, Communicatie
Trainersopleiding, Supervisor

contact@mathilde.one
0494/ 43 48 050

Mathilde Vandemoortele is klinisch- en gezondheidspsychologe, afgestudeerd aan de KULeuven. Ze is verbonden aan I AM als mindfulnesstrainer en compassietrainer en ze werkt als psychologe in een huisartsenpraktijk.

Mindfulness en heartfulness zijn zo een wezenlijk deel van Mathildes bestaan geworden, dat ze zich dankbaar voelt voor alle geschenken die het haar bracht en blijft brengen. Via mindfulness- en heartfulness trainingen wil ze dit geluk en deze wijsheid graag delen.

Lydia Castiglione

Mindfulness
Mindful kids

lydia.castiglione@gmail.com
0495 31 68 73

Lydia is Klinisch Psychologe, met een specialisatieopleiding in Creatieve Interactie. Ze heeft ervaring in de ambulante drughulpverlening, de jeugdhulpverlening en het onderwijs. Ze stond mee aan de wieg van Child-Flower, inmiddels een internationale organisatie voor kinderen in nood. Ze is aan De Parachute verbonden waar ze kinderen en jongeren in een multidisciplinaire setting begeleid en individuele mindfulnesstrajecten – ook voor volwassenen – aanbiedt. Tot slot is Lydia als mindfulnesstrainer betrokken bij verschillende projecten en enthousiasmeert ze als opleider toekomstige kindertrainers.

Rob Vincken

Trainersopleiding

Rob Vincken geeft leiding aan SeeTrue Mindfulness. Hij heeft 12 jaar voor de RIAGG Maastricht gewerkt als psycho-sociaal therapeut. Rob leidt ook een aikidoschool in Maastricht

Ruth Baer

Trainersopleiding

rbaer@email.uky.edu

Ruth Baer, PhD, is professor of clinical psychology at the University of Kentucky in Lexington, where she conducts research on mindfulness and teaches mindfulness-based treatments. She is the editor of two books: Mindfulness-Based Treatment Approaches and Assessing Mindfulness and Acceptance Processes in Clients.

Christina Feldman

Trainersopleiding

Christina Feldman is an IMS guiding teacher and co-founder of Gaia House in England. She has been teaching insight meditation retreats since 1976 and has recently been involved in the dialogue between cognitive therapies and Buddhist practice. Her books include CompassionSilence and The Buddhist Path to Simplicity.

Anka De Brucker is psychologe en cognitief gedragstherapeute. Zij heeft reeds jaren een praktijk als privétherapeute waarin zij meerdere cliënten en problematieken behandelt vanuit een gedragstherapeutische visie. Zij volgde de opleiding tot Mindfulness trainer bij IAM en gaf al meer dan 10 trainingen daar. Zij gebruikt Mindfulness ook in haar praktijk als psychotherapeute.