Instituut voor Aandacht & Mindfulness

Druk info af < Terug

De training

Inhoud

User-added image
Een week om je leven een boost te geven. 7 topauteurs (voornamelijk van uitgeverij Lannoo) nemen je mee in hun expertise: liefde, relaties, talentontwikkeling, work/life balance, yoga, meditatie, mindfulness, gezonde voeding, detox,... De ideale week om even te herbronnen, inspiratie op te doen en balans te creëren in jouw leven.
 
Je verblijft in een prachtig kasteel met vijver in de Belgische Ardennen. De dag start met een 2 uur durende sessie Kundalini yoga en na het ontbijt vindt de ochtendworkshop plaats van 10u tot 13u. Na het middageten is er nog even tijd om te ontspannen op het mooie domein en van 15u tot 18u volgt dan de namiddagworkshop. De dag wordt afgesloten met een ontspannende avondsessie.
 
Programma (dit programma is voorlopig en zal nog worden aangevuld)

Kundalini yoga met Goedele Leyssen

Leo Bormans - Het geheim van liefde & geluk
Geloof nooit iemand die beweert dat hij “het geheim van liefde en geluk” gevonden heeft. Maar kennis en wetenschap kunnen ons wel een heel eind op weg helpen. Daarom verzamelde Leo Bormans de wijsheid van telkens 100 professoren uit 50 landen voor de internationale bestsellers ‘The World Book of Happiness’ en ‘The World Book of Love’. Hij reist de wereld rond om daarover te spreken. Deze week is hij ook onze gast voor een interactieve workshop over geluk, liefde, positieve interventies en de universele kracht die ons bindt in positieve emoties. En vooral ook over wat we daaraan kunnen doen voor onszelf en voor wie ons dierbaar is.

David Dewulf

Dirk De Wachter - Depressief van geluk.

De Westerse wereld lijkt obsessief te verlangen naar een geluksideaal dat als een consumptieproduct wordt voorgesteld. Het geluk als maakbaar, koopbaar levensdoel. In de media worden deze gelukkigen dan ook opgevoerd als toppunt van succes, als voorbeeld voor het leven. Ook de geluksscores in de algemene bevolking slaan alle records en boeken om het geluk nog meer te vergroten tot paradijselijke hoogten verkopen als zoete broodjes.
Dit alles zou geen probleem zijn als tegelijkertijd depressie, burn-out, gebruik van psychofarmaca, psychiatrische problemen ook duizelingwekkend toenemen.
Hoe kunnen we deze schijnbare tegenstelling verklaren? 
We zullen ons buigen over een samenleving waarin fundamentele zaken dreigen mis te lopen : sociale cohesie, complexiteit, hechting, taal, zingeving en stilte.
We besluiten dat “een beetje ongelukkig zijn” nodig is in dit leven en dat een goed leven nog iets anders is dan een amechtig streven naar geluk.

Rika Ponnet -  Blijf bij mij - workshop hechting
Na de eerste verliefdheid ontstaat in veel relaties een 'machtsstrijd': je gaat je ergeren aan kleine kantjes, je bent bang te veel van jezelf te moeten opgeven, er ontstaat een bepaalde sleur... Maar hoe vermijd je dat die strijd het einde van je relatie betekent? In Blijf bij mij, de workshop, legt Rika Ponnet de dieperliggende oorzaak van relatieproblemen bloot en toont ze hoe hechtingsstijlen vaak aan de basis liggen. Ze illustreert dit met tal van praktijkvoorbeelden en maakt ook gebruik van sprekende beeldfragmenten die meer nog dan woorden tonen hoe we ons verhouden in relaties en hoe we er ook in vastlopen. Er wordt een aanzet gegeven tot het herkennen van de eigen hechtingsstijl en de impact ervan op ons gedrag en leven. In het tweede gedeelte van de workshop worden tools aangereikt om in elke fase van ons leven beter om te gaan met de soms destructieve kant van hechtingsgedrag, als ouder en als partner. Zowel in het eerste als tweede deel zijn er opdrachten in kleine groepjes voorzien, is er een overleg- en discussiemoment en een vragenronde.

Albert Sonnevelt - Geheimen van succesvol ouder worden.
Er leven momenteel meer dan 320.000 honderdjarigen op onze planeet. (bron: Population Division UN)
Hoe zijn zij er, ondanks vaak zware omstandigheden, toch in geslaagd om vitaal oud te worden?
Deze vraag liet Albert Sonnevelt, psycholoog, niet meer los. Gedreven door zijn eigen persoonlijke belang (zijn beide ouders zijn jong gestorven) heeft hij de afgelopen 20 jaar indrukwekkende antwoorden gevonden in zowel empirische,- als wetenschappelijke onderzoeken.
Er blijken 6 gemeenschappelijke factoren te zijn die een duidelijke richting aangeven voor een duurzame en gezonde levensstijl. Deze zijn samengevat in zijn boek ‘ De Levenscode’. 
Tijdens de interactieve  Masterclass ‘ De Levenscode’ ervaar je hoe je op eenvoudige wijze de tips en adviezen van Albert kunt toepassen in je dagelijkse leven. Een hoge ‘ Take-home-value’ !
 
Alfons Vansteenwegen - Liefde met toekomst.
Hoe evolueer je van verliefdheid naar werkelijke relatie? Hoe overbruggen partners het verschil? Hoe schep je intimiteit? Hoe belangrijk zijn gevoelens in een duurzame relatie? Hoe los je conflicten op? Bestaat dat : seksuele eenwording? Wat is de rol van seksuele verleiding in een blijvende samenleefrelatie? Hoe bereik je een realistische  relatietevredenheid? 

Bert van Dijk - Beïnvloed anderen, begin bij jezelf. 
In deze workshop leer je relaxed omgaan met lastige types. Veel voorkomende lastige types zijn: arrogante chefs, trage medewerkers, zeurende buren, voordringers, langpraters en betweters. Herken je ze? Misschien vind jij heel andere types lastig. Want dat is heel persoonlijk. Wat voor de één een lastig type is, is voor de ander een held. Op een ontspannende en prettige manier kun je jouw lastige types veranderen in gewone, boeiende, makkelijke of zelfs fijne mensen. Ont-lastigen noem ik dat. 

Erik Van Vooren - SLOW’end door de stress van het dagelijkse leven
In zijn boek „Meer SLOW, minder stress” beschrijft Erik Van Vooren in een toegankelijke en persoonlijke stijl een eenvoudig proces in vier stappen om constructief om te gaan met stress. Dat proces vat hij samen met het letterwoord SLOW, geïnspireerd op de inzichten uit mindfulness. In deze sessie verkent hij samen met u de basisstappen om te leren SLOW’en en biedt hij u enkele simpele, haalbare oefeningen om toe te passen in uw drukke dagelijkse leven.  Een wachtrij  of lichamelijke spanning: alles biedt bruikbaar oefenmateriaal voor een vriendschappelijke oefenmatch.
 
 
In samenwerking met
User-added image

Praktisch

Hier vindt u alle informatie over de activiteit zoals de data, het uur, de locatie, de prijs en de naam van de trainer met zijn gsm waarop u hem of haar kan bereiken indien nodig. Onderaan vindt u ook de benodigdheden voor tijdens de training. U kan deze informatie best afdrukken bij deelname.

Algemeen

Meerdaagse Studieretraite 8 dagen

Data en uur

Vr 22 mei 2015

tot en met vrijdag 29 mei 2015

De ALIVE week start op 22 mei 2015 om 17u en eindigt op 29 mei 2015 om 10u.

17:00 uur tot 10:00 uur

Locatie

Chateau Frandeux
Rue des Pèlerins 4, 5580 Frandeux
Namen

Trainer

David Dewulf 0494 94 60 60 Goedele Leyssen Alfons Vansteenwegen Rika Ponnet Erik Van Vooren Albert Sonnvelt

Prijs

775.00 €
Inbegrepen:
 • Logies (8d, 7n)
 • Vegetarische biologische maaltijden
 • Drank
 • workshops
 • Ochtend- en avondmeditatie en yoga
Het tarief hangt af van de gekozen kamer.
Tarief A (€ 925): min. prijs 2-persoonskamer
Tarief B (€ 950): min. prijs 1-persoonskamer

Voor wie een netto gezinsinkomen heeft van € 3300 of meer of indien de werkgever betaalt, komt er 100 euro bij.

Iedereen schrijft in naar eer en geweten.

Elke kamer heeft een wastafel. Er zijn douches en toiletten op de gang.

Er is keuze uit:
 • Luxe kamers met eigen douche en toilet
 • Comfortabele kamers
 • Eenvoudige kamers
 • Sobere kamers
Klik hier om te weten van welke financiële voordelen je kan genieten.

Wie niet de volledig week wenst te volgen, kan ook per dag inschrijven. Tarief hiervoor is 125 euro, inclusief
 • Vegetarische biologische maaltijden
 • Drank
 • workshops
 • Ochtend- en avondmeditatie en yoga

Deelname

Deze week is voor iedereen toegankelijk.

Notitie

De boeken van Dr. David Dewulf en de andere sprekers kunnen deze week aan voordelige prijzen worden aangekocht.

 

Inschrijving

Om u kunnen in te schrijven dient u Javascript te activeren in uw browser.

Klik op onderstaande link om je in te schrijven.

info@aandacht.be
Nadat wij jouw aanmelding hebben ontvangen, krijg je van ons een overzicht toegestuurd van de nog beschikbare kamers en hun prijzen. Het is aangeraden zo snel mogelijk uw kamerkeuze door te geven.