ALIVE week - start Vr 20 mei 2016 om 17:00


Inhoud

Een week om je leven een boost te geven. Tal van topauteurs (voornamelijk van uitgeverij Lannoo (www.lannoo.be)) nemen je mee in hun expertise: liefde, relaties, talentontwikkeling, work/life balance, yoga, meditatie, mindfulness, gezonde voeding, detox,... De ideale week om even te herbronnen, inspiratie op te doen en balans te creëren in jouw leven.
Je verblijft in een prachtig kasteel met vijver in de Belgische Ardennen. De maaltijden zijn vegetarisch en biologisch.  De dag start met een 1 uur Mindful yoga en verder zijn er iedere dag 2 workshops. De dag wordt afgesloten met een avondsessie.
Programma 
Inschrijven kan voor de volle week als voor de dagen apart.
 
VRIJDAG 20/05/20156
Aankomst voor wie de hele week volgt en opening van de week.
 
ZATERDAG 21/05/2016
Voormiddag: Tijn Touber - "Spoedcursus verlichting"
Een spoedcursus verlichting... klinkt dat als een tegenstrijdigheid? Het kan. Door middel van inzichten en oefeningen word je teruggeleid naar je oorsprong van vrijheid en verlichting. Je kunt leren om onder alle omstandigheden bewust, creatief en vanuit flow te leven. Leer jezelf te ervaren zoals je werkelijk bent, het 'aanzetten' van je oorspronkelijke kwaliteiten, stil en ontvankelijk te zijn voor inspiratie, contact maken met de bron, het verwerken en integreren van emoties en angsten en leven vanuit je grootste potentieel.

Namiddag: Michael Portzky - "Veerkracht"
Veerkracht, stress en burnout… iedereen heeft er de mond van vol tegenwoordig. Maar weet iedereen ook echt wat deze termen inhouden, wat ze werkelijk betekenen voor lichaam en geest? In dit halve dagdeel brengen we de laatste wetenschappelijke stand van zaken over wat we weten over deze fenomenen, die steeds meer een kostprijs opleveren aan zowel individu als maatschappij. Dankzij deze inzichten hopen we dat de deelnemers niet enkel er beter in slagen om hun eigen puzzel samen te leggen en te begrijpen waar het misschien fout ging of zou kunnen fout gaan, maar leren ze ook beter zich te bewapenen tegen een herval.
 
ZONDAG 22/05/2016
Voormiddag: Manu Keirse - "Zie de mens."
Onze maatschappij staat steeds meer in het teken van winst. Technologische vernieuwingen zorgen voor meer efficiëntie, werknemers heten tegenwoordig 'full-time equivalents' en in de zorgsector worden mensen al te vaak herleid tot 'patiënten'. Maar door het opsplitsen van taken en verantwoordelijkheden heeft niemand nog zicht op het volledige plaatje, en voelen steeds meer mensen zich onbegrepen.
Manu Keirse doet een opvallende oproep om de verregaande fragmentatie in onze maatschappij een halt toe te roepen. Hij pleit voor een radicaal nieuwe manier van kijken, een manier die de waarde en waardigheid van mensen centraal stelt. Want pas als we dat doen, kunnen we waarachtig met elkaar omgaan.

Namiddag: Assita Kanko - "De tweede helft."
In De tweede helft vermengt de Brusselse politica getuigenissen uit haar eigen leefwereld met harde feiten en cijfers over de rol van vrouwen in onze maatschappij. Haar dwingende boodschap: vrouwen, 'de tweede helft', worden nog altijd onvoldoende naar waarde geschat. Kanko raakt talloze thema's aan, van het glazen plafond tot huiselijk geweld maar ook vrouwenbesnijdenis, waarvan zij zelf slachtoffer was in haar geboorteland Burkina Faso.
Het resultaat is een oproep die niemand onbewogen zal laten.

MAANDAG 23/05/2016
Voor- en namiddag: Lieven Migerode - "Ik zie u graag."
Psycholoog en relatietherapeut Lieven Migerode begeleidt al vele jaren koppels die vastlopen in hun relatie, ondanks hun liefde voor elkaar. Vaak ligt zich onbegrepen en 'ongezien' voelen - veelal ongewild en onbewust - aan de basis. In dit uiterst toegankelijke boek vat hij zijn visie op wat liefdesrelaties gezond en gelukkig houdt samen, en toont hij hoe je elkaar terug kunt vinden.
 
DINSDAG 24/05/2016
Voormiddag: Luk Dewulf - “Ik kies voor mijn talent.”
In deze lezing gaat Luk Dewulf in op wat talent is, hoe je talent kunt herkennen, hoe je vaardigheden kunt ontwikkelen om meer uit je talent te halen en wat je kan doen met datgene waar je echt niet goed in bent. Hij verbindt het begrip talent met tijdsbeleving en authenticiteit, maar ook met energie en mogelijk energieverlies.
Voor Luk is talent geen individueel begrip, maar een relationeel begrip. Er is alleen maar talent als het gezien wordt. Je niet gezien voelen in je talent, kan je ziek maken (burn-out).
Deze spreker maakt zijn verhaal concreet met voorbeelden en filmpjes, en door een aantal talenten heel concreet en herkenbaar neer te zetten.

Namiddag: Goedele Leyssen -  Kundalini yoga“ 
Workshop gecombineerd met een lezing. Goedele zal uitleg geven over wat Kundalini Yoga is, waar het vandaan komt en waarin het verschilt van andere vormen van yoga. Verder vertelt ze meer over wat Kundalini Yoga en Meditatie voor haar persoonlijk betekenen, op welke manier ze het zelf haar leven geïntegreerd heeft en hoe ook jij dat op een haalbare manier kunt doen.

WOENSDAG 25/05/2016
Voormiddag: David Dewulf - "Mindfulness en compassie in communicatie en bij tegenslag."
De groene, rode en oranje zone in communicatie.
Compassie in communicatie.
Het model van de Samoerai.

Namiddag:Peter Van Roest - "Mindful leidinggeven."
Mindful leidinggeven' helpt managers en leidinggevenden een aangeboren vaardigheid - aandacht geven - te gebruiken om bewuste keuzes te maken in een stressvolle, snel veranderende wereld. Mindfulnesstrainer en managementcoach Peter van der Roest wijst de weg naar zelfinzicht, duurzaam geluk, meer rust en beter functioneren. Mindful leidinggeven is bewust schakelen tussen 'doen en 'zijn' en weten wat je doet terwijl je het doet.

DONDERDAG 26/05/2016
Voormiddag: Satya Van Dooren - "Hoe word ik een ridder?"
De workshop bestaat uit het uiteenzetten van de zeven leefregels en verder uit  lezingen, discussie, zelfreflectie en oefeningen. Het is een praktische workshop; wat je leert en  ervaart in deze dag kun je toepassen in je dagelijks leven.
Innerlijk ridderschap geeft ons een houvast in deze turbulente tijd en zorg ervoor dat we ons minder snel laten afleiden door gebeurtenissen buiten ons, maar luisteren naar ons innerlijke weten. Je leert de grondhouding van de ridder: Moed, eervol handelen en compassie.

Namiddag: Manu Adriaens  - "Wijsheid maakt je jonger."
Wat is de ergste hartkwaal die een mens kan hebben? Dat er geen zachtheid in zijn of haar hart zit. Manu Adriaens vertelt wat zijn ontmoetingen met bekende figuren hem hebben geleerd over het streven naar geluk. En hij geeft luchtige tips afkomstig van zowel beroemde mannen als vrouwen uit binnen- en buitenland. Een sprankelende anekdotische causerie over hoe levenskunst echt overal en op elk moment kan.

VRIJDAG 27/05/2016
9u-10u: Afsluit voor wie de hele week volgde.
 
Dagindeling
715u-8u15: Mindful yoga
8u15: Ontbijt.
10u-13u: Workshop 1
13u: Middagmaal
15u-18u: Workshop 2
18u: Avondmaal.
20u: Ontspannen sessie mindfulness meditatie met David Dewulf of een andere Mindfulness trainer. Deze avondsessies geven een extra dimensie aan mindfulness en de relatie met de 4 hartkwaliteiten, liefdevolle vriendelijkheid, gelijkmoedigheid, gedeelde vreugde en compassie.
 
Het is mogelijk deze volledige week te volgen of elke dag afzonderlijk.
Inschrijven voor de volle week, kan via Inschrijven. Inschrijven voor een losse dag is per mail naar contact@aandacht.be. Op Praktisch vind je alle organisatorische informatie.

Hier vind je alle informatie terug van de activiteit zoals data, uur, locatie, tarief en de trainer met zijn of haar telefoonnummer. Ook de deelnamevoorwaarden zijn hieronder terug te vinden. We raden aan deze informatie af te printen en bij te houden, indien je inschrijft voor deze activiteit.

Algemeen

 • Studieretraite
 • Meerdaagse
 • 5 dagen

Datum en tijd

 • 17:00 tot 10:00
 • Vr 20 mei 2016 tot Vr 27 mei 2016
 • tot en met vrijdag 27 mei 2016

  De ALIVE week start op 20 mei 2016 om 17u en eindigt op 27 mei 2016 om 10u.

Locatie

 • Chateau Frandeux, Rue des Pèlerins 4, 5580 Frandeux

Trainer

Prijs

€ 1075.0

Informatie voor de volle week

Deelnameprijs voor het volgen van de volledige week hangt af van het inkomen:
Het is dus ook mogelijk aan verminderd tarief deel te nemen, zie hieronder. Of om te steunen. Iedereen schrijft in volgens eer en geweten.
Mintarief (€ 875 - € 1070): Indien het netto gezinsinkomen lager is dan € 2400/maand afhankelijk van de gekozen kamer.

Plustarief (€ 1075 - € 1270): Indien het netto gezinsinkomen hoger is dan € 2500/maand of indien de werkgever betaalt of indien u dit initiatief graag wilt steunen afhankelijk van de gekozen kamer.

Inbegrepen:
 • Logies. (8d, 7n)
 • Vegetarische biologische maaltijden.
 • Drank.
 • Workshops.
 • Ochtend- en avondmeditatie en yoga.
Elke kamer heeft een wastafel. Er zijn douches en toiletten op de gang.

Er is keuze uit:
 • Luxe kamers met eigen douche en toilet
 • Comfortabele kamers
 • Eenvoudige kamers
 • Sobere kamers
Klik hier om te weten van welke financiële voordelen je kan genieten:
 • KMO-portefeuille
 • Opleidingcheques in het kader van loopbaanbegeleiding
Informatie losse dag
Wie niet de volledig week wenst te volgen, kan ook per dag inschrijven.
Deelnameprijs voor het volgen van een losse dag hangt af van het inkomen:
Het is dus ook mogelijk aan verminderd tarief deel te nemen, zie hieronder. Of om te steunen. Iedereen schrijft in volgens eer en geweten.
Mintarief (€ 135): Indien het netto gezinsinkomen lager is dan € 2400/maand
Plustarief (€ 150): Indien het netto gezinsinkomen hoger is dan € 2500/maand of indien de werkgever betaalt of indien u dit initiatief graag wilt steunen.
 
Inbegrepen is:
 • Vegetarische biologische maaltijden.
 • Drank.
 • workshops.
 • Ochtend- en avondmeditatie en yoga.

Deelname

Deze week is voor iedereen toegankelijk.

Nota

De boeken van Dr. David Dewulf en de andere sprekers kunnen deze week aan voordelige prijzen worden aangekocht.
 

Route

Gelieve het onderstaande formulier te vervolledigen om uw inschrijven te bevestigen.

Please login on the top right to speed up your registration

Personalia

Voornaam* (verplicht)

Familienaam* (verplicht)

Straat en Huisnummer* (verplicht)

Postcode* (verplicht)

Gemeente* (verplicht)

Land*

Telefoonnummer* (verplicht)

GSM-nummer*

E-mailadres* (verplicht)

Taal* (verplicht)

Aanspreking* (verplicht)

Geboortedatum* (verplicht)

Beroep* (verplicht)

Indien andere, specificeer hier:

Remember me