In Company Mindfulbizz

Positief omgaan met stress

In deze training wordt er gewerkt met 7 concrete dagelijkse situaties waarbij telkens 3 oplossingen worden aangereikt.Al van bij het opstaan, je gemoed waarmee je dag start, het verkeer, het eerste contact met een moeilijke collega,… tot laat in de avond, weer in bed! Er worden inzichten, mindfulness tips en ervaringsoefeningen aangereikt, zodat iedereen met concrete handvaten naar huis gaat.

Deze activiteit vind je ook in open aanbod.

Mind and heart @ work

In  5 tot 7 sessies leer je mindfulness toepassen in al haar aspecten.

Deze training is een diepgaande toepassing van mindfulness in een drukke en veeleisende werksituatie, waarbij aandachtsmanagement, stressbestendigheid en work/life balance op de voorgrond staan. In 7 stappen wordt er gewerkt rond work-life balance met als doel een betere levenskwaliteit, innerlijk evenwicht, een verhoogde concentratie, respectvolle communicatie, meer openheid en veerkracht voor verandering, betere prioriteiten stellen, productiviteitswinst, oplossingsgericht leren denken en vermijden van stress, bore-out, burn-out en presenteïsme.

Deze activiteit vind je ook in open aanbod.

Risicoanalyse stress en burn-out

Wij bieden bedrijven de mogelijkheid aan om een psychosociale stress risicoanalyse uit te voeren. Naar aanleiding van de wet burn-out preventie (september 2014) worden Belgische bedrijven verwacht om de stressoren op de werkvloer in kaart te brengen. Wij gaan hierin een stap verder: met onze analyse gaan we dat specifiek voor uw bedrijf na, conform de wetgeving. En we maken van deze verplichting een opportuniteit om daadwerkelijk een actieplan te implementeren om zowel stressoren als energiebronnen op korte en lange termijn aan te pakken en zo de bevlogenheid en veerkracht van uw medewerkers te verhogen.

Dit gebeurt in samenwerking met onze partner Better Minds at Work, Elke Geraerts.

Veerkracht in moeilijke tijden.

Moeilijke tijden vragen niet om ‘harder’ te werken,wel ‘smarter’.

Op het werk kunnen zich heel wat uitdagingen voordoen. Soms loopt het thuis ook moeilijk. Daardoor wordt de draaglast groter dan je draagkracht. Het gevaar is dan dat we nog meer doen wat niet goed is voor onszelf en voor ons werk. Dit komt niemand ten goede.
Gedurende deze dag leer je praktische stappen om dit aan te pakken. Er wordt onder andere beroep gedaan op inzichten uit de positieve psychologie, stress management, mindfulness en life coaching.

Wat houdt de dag in?

  • 4 stappen om terug te veren.
  • 4 stappen om naar voor te veren.
  • 4 stappen om je basisveerkracht te verhogen.

Deze dag wordt uitsluitend In Company aangeboden. Vereist is vooraf minstens een intense kennismaking met mindfulness. Iedere deelnemer ontvangt een syllabus, 3 reminder cards en een dubbele cd.

Mindfulness in communicatie

Goede communicatie in het team ligt aan de basis van goede samenwerking. Goede communicatie met klanten ligt daarbij nog aan de basis van vertrouwen, efficiëntie en groei.

  •  Je leert te kijken naar de interactie van het systeem.
  • Je leert emotioneel en sociaal intelligent een conflict benaderen.
  •  Je communiceert op basis van het totale plaatje.
  • Je vermijdt misbegrip en miscommunicatie.
  •  Je geeft ‘geweldloos’ feedback.
  •  Je weet welke waarden je in je communicatie wil brengen.

Deze activiteit vind je ook in open aanbod.

Mindful leiderschap & coaching

Als leidinggevende is het een uitdaging om u steeds weer te verhouden tot de constante stroom van veranderingen. Veranderingen in de omgeving en binnen de organisatie, maar ook veranderingen in de medewerkers en niet te vergeten in uzelf. Dit alles vraagt om een houding van aandacht, helderheid, acceptatie, respect, compassie en innerlijke kracht. Vanuit deze houding kun u stevig staan en zien en doen wat nodig is.

Mindful stoelyoga

Mindful stoelyoga kan je gewoon volgen in maatpak en met je schoenen aan! In de sessies wordt vooral de nadruk gelegd op anti-stress, mindful bewegen en ademen, ergonomics, ontspanning en het openen van lichaam en geest.

Bij het mindful yoga pakket wordt ook een oefenboekje aangeboden waarin een aantal basisoefeningen staan uitgelegd en uitgetekend. Zo kan je de oefeningen achter je bureau regelmatig onderhouden en er elke dag van genieten.